Zobacz pełną wersję : [Bydgoszcz] Photo Day 10.0: Zespół Szkół Elektronicznych
17 kwietnia 2010 o 12.00 zapraszamy pasjonatów fotografii na kolejną akcję z cyklu Photo Day. Tym razem temat nietypowy - Zespół Szkół Elektronicznych.
16 i 17 kwietnia w Bydgoskim Elektroniku odbędą się Drzwi Otwarte. Gimnazjaliści z opiekunami zwiedzą w piątek pracującą szkołę, a w sobotę będą mogli ją sfotografować i wziąć udział w ciekawej grze. To taki Mini Photo Day dla kandydatów na elektroników i informatyków.
Fotodejowcy będą mogli spenetrować wnętrza Elektronika od godziny 12. To nowość w cyklu. Nigdy jeszcze nie odwiedzaliśmy szkoły. Organizatorzy przygotowali wiele obiektów do fotografowania. Oprócz typowych klas zobaczymy zaawansowane pracownie komputerowe, laboratoria elektroniczne wszelakiej maści, pełne fascynujących przyrządów (sterowników, mierników, "bebechów" elektronicznych sprzętów znanych nam z życia codziennego), zarówno nowoczesnych, jak i sięgających podstaw historii elektroniki. Na pewno będzie to nieoceniona okazja, by poeksperymentować z makrofotografią! Każdy uczestnik otrzyma mapę gry PhotoDay 10.0 , która poprowadzi go do ukrytych atrakcji. Będzie Złota Rybka, fotel dyrektora, zakuty łeb, szkolna trąba, boks interaktywny i wiele innych.
Nie ominiemy oczywiście studia Ajpi TV - telewizji, która przygotowuje wideorelacje z naszych Photo Dayów. Warto zabrać obiektyw do zdjęć makro. Wiele urządzeń elektronicznych będzie pozowało bez … obudowy.
źródło:http://www.mmbydgoszcz.pl/5553/2010/4/9/photo-day--zespol-szkol-elektronicznych?category=news
Najs idea, szkoda że wyprawiam wtedy urodziny w Poznaniu :D Następny PhotoDay w plecy...
Najs idea, szkoda że wyprawiam wtedy urodziny w Poznaniu :D Następny PhotoDay w plecy...
No masz, znowu pech... :-D
Organizatorzy powinni ustalać terminy z miclesem!
No narzekam na sytuację, a nie na organizację, przestańcie mi już dokuczać nooo :P
informacje o PD zawsze mi gdzieś umykają albo czytam je w piątek wieczorem bądź w sobotę o 11.30 :) może by założyć jeden wątek o PD w Bydgoszczy wtedy można sobie zrobić subskrypcje i tyle :)
Już proponowałem w poprzednim wątku o PD, ale jak widać...
Jak się zdecydujesz, to się załapiesz Micles
http://www.zse.bydgoszcz.pl/si/news1.html
czyli przełożone za tydzień.
Pewnie też się zjawię (w sumie w ten weekend nie dałbym rady) - z tym, że osobiście raczej mnie interesuje wizyta bardziej... towarzyska :) powrót na stare śmieci.
Organizatorzy powinni ustalać terminy z miclesem!Zadziałałem gdzie trzeba i przełożyli.
Pewnie będę w takim razie.
trothlik
15-04-2010, 22:32
Pewnie też się zjawię (w sumie w ten weekend nie dałbym rady) - z tym, że osobiście raczej mnie interesuje wizyta bardziej... towarzyska :) powrót na stare śmieci.
Szkoda że na maj nie przełożyli...
Szkoda że na maj nie przełożyli...
W maju będzie pewnie następny ;)
allxages
16-04-2010, 07:39
a może wpadne ;)
Wpadnij, wpadnij, to se wyjaśnimy conieco ^^
:lol:
allxages
16-04-2010, 18:32
:mrgreen:
Będe w bdg 19-27, ale weekend mam wolny i jeszcze nie wiem czy nie skocze np. nad morze. Sie zobaczy :)
O której się zaczyna nasza część? 10 czy 12? (bo na 10 jest ta jakaśtam gra).
allxages
23-04-2010, 15:22
Okazuje sie, że chyba będe jutro w Bdg, może wpadne. Jak rozszyfruje jak tam dojechać ;)
Godz 12:00.
Dojazd na ul. Karłowicza.
allxages
24-04-2010, 20:44
Jak tam PD? Ja niestety obudziłem się przed 13 i nie dotarłem. micles był? :)
Jak tam PD? Ja niestety obudziłem się przed 13 i nie dotarłem. micles był? :)
No to ładny piątek musiał być :)
PS. Micles był...
allxages
24-04-2010, 21:16
Tam piątek, cały wydzień ;) Od poprzedniej soboty codziennie spałem 3-4 godziny, musiałem wkońcu odespać.
Co gorsza od 14 byłem ulice od Karłowicza i miałem sporo czasu, ale to już raczej po kwiatkach było.
Szkoda, myślałem że poznam kogoś z bydgoskiego oddziału CB ;-)
Nie żałuj, nudy były :D
Podejrzewam, że ten Photoday był w ramach współpracy z AJPI TV bardziej :D
Byliśmy z miclesem i naprawdę pod względem zdjęciowym nie masz co żałować.
Jedynie tylko tego, że nas nie poznałeś :mrgreen::lol:
Znaczy byłoby to pewnie dla mnie ciekawe jakieś 5-6lat temu i gdyby nie to, że na Polibudzie mam to na co dzień, a nawet więcej i bardziej realnie :-P
Jako, że byliśmy przepytywani od wejścia przez co do przemyśleń do następnego fotodeja to napiszę to co z miclesem wykminiliśmy:
- Kabel S.A.
- Focus Park
- zabudowania PKP przy ul. Kamiennej i ogólnie całość przy Dworcu Głównym - magazyny, hangary, warsztaty i jak najbardziej z pracującymi ludźmi
- eksploracja Londynka w dużej grupie ludzi - tam może być naprawdę bardzo ciekawie z tym, że ja z całym moim sprzętem i np. mniej niż w 4-6osobowej grupie, bez broni palnej:mrgreen:, nie pójdę
allxages
25-04-2010, 11:40
Byliśmy z miclesem i naprawdę pod względem zdjęciowym nie masz co żałować.
Jedynie tylko tego, że nas nie poznałeś :mrgreen::lol:
Mnie tam akurat zdjęcia najmniej interesowały. Prawde mówiąc zastanawiałem się czy w ogóle brać aparat, a czy po prostu nie pójść pozwiedzać szkoły i poznać forumowiczów ;)
- eksploracja Londynka w dużej grupie ludzi - tam może być naprawdę bardzo ciekawie z tym, że ja z całym moim sprzętem i np. mniej niż w 4-6osobowej grupie, bez broni palnej:mrgreen:, nie pójdę
To jest ta dzielnica z zabudową jak w Anglii? Słyszałem, że tam bramy wciągają ;)
Z mojej strony dodam, że chętnie wbiłbym do środka tego budynku przy kanale weneckim, który ostatnio kupiło NATO i chce go przeznaczyć na jakieś konferencje itd. Z zewnątrz wygląda ciekawie.
Mnie tam akurat zdjęcia najmniej interesowały. Prawde mówiąc zastanawiałem się czy w ogóle brać aparat, a czy po prostu nie pójść pozwiedzać szkoły i poznać forumowiczów ;)
To mogłeś wpaść :-D
To jest ta dzielnica z zabudową jak w Anglii? Słyszałem, że tam bramy wciągają ;)
Tak i tak. Tam wszystko wciąga - w końcu dres na dresie i jeszcze na żulu :-P Dlatego mówię - zorganizowany wypad w ponad 20osób + jakiś ciężki statyw w razie czego (mam dostęp do manfrotto który już raz przyczynił się do utraty części uzębienia u pewnego amatora cudzej własności :-D )
Z mojej strony dodam, że chętnie wbiłbym do środka tego budynku przy kanale weneckim, który ostatnio kupiło NATO i chce go przeznaczyć na jakieś konferencje itd. Z zewnątrz wygląda ciekawie.
Chodzi Ci o nieskończony hotel? Ogólnie wszędzie w środku podobno wygląda tak samo. Kiedyś podejmowaliśmy próby wejścia oficjalnie - ale ówczesny właściciel nie chciał się zgodzić. Z tego co wiem to ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.
Chociaż patrząc na tą całą rewitalizację wyspy to przewidywałem, że w końcu go ruszą. Ogólnie w tamtym miejscu jest potencjał na zaje***ty hotel! Widziałem też projekt przebudowy stanicy który wygrał przetarg Urzędu Miasta - tylko to dawno było a jakoś nie widzę żeby cokolwiek tam grzebali, a nie powiem projekt był przezacny.
Może zdążą odpicować całą wyspę póki jeszcze będę w kraju - fajnie by było :-D
ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.Ostatni bezpośredni kontakt z tym obiektem miałem w zeszłym roku, jakoś w sierpniu - Gazeta Pomorska kazała zrobić foty szyldu na ogrodzeniu w/w budynku jako że jakaś firma podjęła się jego pimpnięcia. Było to z tego co pamiętam : http://www.nordicdevelopment.pl/projects/wyspa,_the_island.aspx
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ej kurna, zróbmy sobie wątek Bydgoski, taki jeden, oficjalny, tak jak jest Poznański. Nalegam!
allxages
28-04-2010, 00:56
To mogłeś wpaść :-D
Ta, jakbym wstał wcześnie ;)
Chodzi Ci o nieskończony hotel? Ogólnie wszędzie w środku podobno wygląda tak samo. Kiedyś podejmowaliśmy próby wejścia oficjalnie - ale ówczesny właściciel nie chciał się zgodzić. Z tego co wiem to ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.
Chociaż patrząc na tą całą rewitalizację wyspy to przewidywałem, że w końcu go ruszą. Ogólnie w tamtym miejscu jest potencjał na zaje***ty hotel! Widziałem też projekt przebudowy stanicy który wygrał przetarg Urzędu Miasta - tylko to dawno było a jakoś nie widzę żeby cokolwiek tam grzebali, a nie powiem projekt był przezacny.
Może zdążą odpicować całą wyspę póki jeszcze będę w kraju - fajnie by było :-D
Nie mam szczerze mówiąc pojęcia czy o tym samym rozmawiamy, ale pewnie tak. Kolega mi tylko wspomniał, że teraz jest to niby właność NATO i przeznaczone to jest na konferencje itp.
Zobacz na mojego linka i powiedz czy to o to ci chodzi, to będziemy mieli jasność sprawy.
allxages
28-04-2010, 00:58
http://www.nordicdevelopment.pl/projects/wyspa,_the_island.aspx
ta, to ten budynek.
No, to tam od zawsze ciężko było się wbić. Dawno temu, jak jeszcze w ogóle o fotografii nie myślałem, to pamiętam, że raz się tam wbiliśmy po lekcjach. Największą atrakcją było sikanie z trzeciego piętra :D
5min po tym jak wyszliśmy, przyjechała Straż Miejska, także od dawna ten teren był restricted. Tym bardziej, jak teraz to jest jakiejś firmy, która ma zamiar to pimpnąć.
Sergiusz
29-04-2010, 02:35
Mnie się też podoba w Bydgoszczy. Wracałem kiedyś w nocy z targów w Międzyzdrojach przez Bydgoszcz i miałem zielone światło. Nagle światło zmieniło się na czerwone z pominięciem pomarańczowego a w poprzek drogi wyjechał tramwaj. Jako, że pogoda była w dechę i padał śnieg z deszczem to na asfalcie nie zostały nawet ślady opon. Niewiele brakowało abym w Bydgoszczy został na stałe. Do tego w tramwaju. Potem ktoś mi powiedział, że tramwaj wyjeżdżając z zajezdni zmienia sobie kołami światło aby mieć pierwszeństwo. Nie powiem fajne miasto. :mrgreen:
RUTRA007
29-04-2010, 12:50
No, to tam od zawsze ciężko było się wbić. Dawno temu, jak jeszcze w ogóle o fotografii nie myślałem, to pamiętam, że raz się tam wbiliśmy po lekcjach. Największą atrakcją było sikanie z trzeciego piętra :D
5min po tym jak wyszliśmy, przyjechała Straż Miejska, także od dawna ten teren był restricted. Tym bardziej, jak teraz to jest jakiejś firmy, która ma zamiar to pimpnąć.
Straż niestety nadal pilnuje. Tym bardziej, że obok prowadzone są intensywne prace z budową amfiteatru itp itd (smooth festival sie zbliża).
A w samych Młynach Rottera nic się nie dzieje - właściciel nie ma kasy i od czasu do czasu puszczane są tylko kaczki dziennikarskie (np. o tym, że będzie tam Hilton:lol:).
obok prowadzone są intensywne prace z budową amfiteatru itp itd (smooth festival sie zbliża). Z tego się bardzo cieszę, bo kształtuje się dość fajna infrastruktura na wyspie - fajnie to będzie wyglądało!
Info z ostatniej chwili. W środę znajoma miała tam robione zdjęcia, dosyć łatwo jest się dostać do środka - trzeba się trochę wspiąć i nikt nie przyjechał, nie spisał, nie wywalił. Także myślę, że w krótkim okresie czasu teraz nie będzie problemu z wejściem tam.
Ej kurna, zróbmy sobie wątek Bydgoski, taki jeden, oficjalny, tak jak jest Poznański. Nalegam!
toż jest (był przynajmniej)!
No ale ludzie się nie podporządkowują :D