Zobacz pełną wersję : S80
Heja,
Chciałem żonie kupić Canona S80, bo podbiera mi moje 10D.
Czy ktos zna już ten aparat. jakie sa jego SŁABE strony?
A może coś można kopić lepszego za 2000?
Mój punk wyjścia to aparat mały, mieszczący się w kieszeni (żeby go brać na narty)
Ma być w kształcie kostki masła, nic ma z niego nie wystawać i ma robić dobre (jakościowo - technicznie) fot.
S80 to kolejny nastepca S45... nigdy go nie uzywalem ale jezeli czegos nie popsuli od czasow S45 to POLECAM....
S45 to rzeczywiscie kostka... dodatkowo ma wszystko co miec powinien (lacznie z RAW-em), ja do tej pory nie nauczylem sie wykorzystywac wszystkich jego mozliwosci ;-)
dzieki temu ze jest kostka przezyl "upadek" (rzucenie o podloge raczej) z wysokosci okolo 1,5 i nic mu sie nie stalo :) mozesz go wszedzie zabierac i nie bedziesz mial dylematow ze wychodzac po bulki, cos sie wydarzylo (szansa na fotke zycia) a ty akurat nie masz aparatu ;-)
ja gdybym jeszcze raz wybieral to zastanowilbym sie jeszcze nad IXUSami bo jednak troche mniejsze...
Jak dla kobiety to pomysl raczej nad jakims najnowszym, najpotezniejszym IXUSEM - mniejsze, ladniejsze, plaskie, metalowe (mocniejsze).
popatrze na te IXUSY
popatrz, popatrz, ja także o nich myślę w kategorii "drugi-dla żony".
znajomy ma IXUS 40 - zupełnie wystarcza, jest to metalowa kostka, nic nie wystaje, i on właśnie z uwagi na narty go sobie kupił. sprawdził się znakomicie, zdjęcia bdb, nie trzeba się bawić w żadne pokrowce, fakt że już zdążył się popsuć, ale serwis na gwarancji także zdążył go już naprawić.
a może ładniejszy IXUS i zoom w jakimś szpanerskim kolorku? :wink:
całkiem nieźle, musze go pooglądać namacalnie
całkiem nieźle, musze go pooglądać namacalnie
Moj ojciec moglb takiego opchnac, o ile dobrze pamietam to wlasnie IXUS40. Kupiony w maju w Kolonii = Eurogwarancja.
Tylko pod zadnym pozorem nie dajcie sie skusic na Konica Minolta Dimage X1 ! Kupilem go i po 2 dniach oddałem do sklepu. Jest maly i ladniutki i to wszystko.AF dziala (?) tragicznie i nadaje sie tylko do robienia fotek w jasnych miejscach no i czas lapania ostrosci to tragedia czasami ponad 2sek ! Z malych aparatow to Canon A620 moze ? Nie jest az tak kompaktowy jak x1 i ixusy ale fotki robi super :)
Fotoprośba
25-11-2005, 17:21
bawiłem sie tym S80 przez chwile i zrobił na mnie dobre wrażenie, ale za bardzo szumi....osobiście z tego typu aparatów to bym Fuji F10 polecał... bezkonkurencyjny jeśli chodzi o szumy i dynamike w tej klasie...chociaż do roboty urzywam Canona :)
Kolega pracujacy w lokolnej redakcji ma canona s60- bardzo fajny i fotki rowniez fajne, mysle , że przez analogię można wysnuć wniosek, iż s80 nie gorzy a lepsiejszy!?!
Moja żona uzywa fuji f710- podbieram jej kiedy moge. Wyposarzony jak lustrzanka ma wszystko i jeszcze wiecej. Wielkośc jak seria s canona. fotki przepiękne. Jakby nie obciach chetnie bym z nim chodzil na fuchy.
Zaawansowane kompakciki sa nie tylko piekne, solidnie zbudowane, ale daja zaskakujaco porządne fotki.
Cześć.ch.