PDA

Zobacz pełną wersję : 350D a Minolta 5D

bigwalus
22-10-2005, 12:04
Byłem praktycznie przekonany do 350D aż się pokumałem że Minolta ostanio spadła ceną i jest w tej samej cenie. Canona miałem w rękach, Minolty jeszcze nie.
Czy ktoś z Was byl przed takim dylematem w ogóle ? Dlaczego wybrał 350 (bo wątpie aby na Canon board siedzieli użytkownicy Minolty). Jakieś za albo przeciw poszczególnym modelom ?

dobra rada
22-10-2005, 13:11
pomysl nad szklem na ktore cie bedzie stac canon ma drozsze ale lepsze minolta tansze ale gorsze a to szklo rysuje obraz a nie puszka

esenpe
22-10-2005, 13:23
Minolta tez ma dobre szkla, ale te dobre sa malo dostepne a zarazem drogie.

chomsky
22-10-2005, 16:22
Poszukaj Minolty i zrób troszke zdjęć, na pewno zobaczysz różnice. Wtedy nikt z nas nie bedzie Ci do niczego potrzebny. Zrob to pod pozorem zakupu w większym sklepie. Najlepiej na swojej karcie CF by poogladac w domu.
Cześć.Ch.

Hoody
22-10-2005, 17:05
co mam dodać nikt nie wspomniał o stabilizacji matrycy, i każde szkło dostaje pare pkt więcej na starcie.
Ja osobiście wybrałem canona bo canon ma cos dla każdego tzn z każdej półki cenowej a minolta tylko od niskiej do średniej, a co z tym idzie mniej się rozwija, i w mojej osobistej klasyfikacji jest canon >> nikon >> minolta...

chomsky
22-10-2005, 22:04
Hoody- a Leitz? O jakiej wyższej półce myslisz? I dla kogo? Sprawdź jak ta wyższa półka pracuje z matrycą.

Cześć.Ch.

Hoody
23-10-2005, 10:09
WIesz może i Leica jest uznaną marką od dziesięcioleci, ale nie uważam jej za top of the tops, są dobrzy ale z mojego pkt widzenia, raz płacisz płacisz i masz to samo co w canonie, wygląd, jak wydaje 10tyś na parę drobiazgów to one jakoś wyglądają a nie jak aparat po dziadku, i raz jakoś mi sie trafił produkt z Leica, W SUMIE 2 BO fz20 na 2 tyg i fz30 na tydzień, były tak dobre że bez zastanowienia dołożyłem trochę i kupiłem to co mam :-) (wiem żertuję to kiepskie porównanie heh), ale to wg mnie sprzęd dal oldskoolowych fotografów, mam nadzieję że nikogo nie obrażam, jest jeden plus na pierwszym miejscu jeśli chodzi o złodzieji nie znajduje Lecia bo w lombardach nie płacą za antyki, a oni się nie znają
i tego nie wezmą chyba że za symboliczną 100kę hehe
a chciałbym zobaczyć Leica fana jak by poszedłdo lombardu i po targowaniu dostało "no dobra 200" i koniec

ukasz
24-10-2005, 17:08
Czyli aparat ma przede wszystkim wyglądać? No to Twoja 350 pod tym względem za mocna nie jest... :mrgreen:

Hoody
24-10-2005, 17:13
przedewszystkim nie, ale dodaje mu to niewątpliwego uroku w przeciwieństwie do Leiki... spoko zacząłem zbierać to co mam od miesiąca, a nie planowałem kupowania sprzętu ale mówię sobie fz kicha to może canon robi lepsze fotki :-)

KuchateK
24-10-2005, 17:43
IS to nie wszystko. O ile juz mozna olac ta antyczna matryce soniego, wygode obslugi czy szumofobie to wada minolty sa akcesoria do niej. Zaczynajac od dostepnosci obiektywow a konczac na ich dziwacznej stopce pod lampe...

Dslr to nie kompakt. Tutaj nie kupujesz aparatu a caly system z nim zwiazany.