Zobacz pełną wersję : Moja autorska strona www - zapraszam
Witajcie :)
Wreszcie po wielu perturbacjach i bojach... powstala :)
Serdecznie zapraszam.
www.mariuszewczuk.pl
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img401.imageshack.us/img401/404/imgyc.jpg)
Pozdrawiam
Pikczer
ps
oczywiscie komentarze mile widziane <_<
Przyjemna stronka, z designu wywalił bym wszystkie adaptacje.
Obejrzałem wszystko na stronie.
Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie.
Przyspieszyłbym wyświetlanie tekstu "O mnie", bo usnąć można ;)
Przyjemna strona, ładnie skomponowana, moje gratulacje!
Cichy, nie inwazyjny jazz'ik w tle bardzo trafiony.
Obejrzałem wszystko na stronie.
Bardzo dobre wrażenie zrobiła na mnie.
Przyspieszyłbym wyświetlanie tekstu "O mnie", bo usnąć można ;)
I o to chodzi, zeby ludziom sie tego czytac nie chcialo :mrgreen:
robaczek
26-03-2010, 22:57
Bardzo fajna stronka choć obejrzałem tylko część foto. Muza super a "o mnie" mogłoby być nieco szybsze w przewijaniu napisów. :-D
Stronka super ale tekst o mnie właściwie nie jest o Tobie tylko o tym czy jest fotoreportaż.
marek_zielona
26-03-2010, 23:56
Strona mi się bardzo podobała - dopracowana. Tak jak poprzednicy "o mnie" - przewijanie bym zlikwidował.
Świetna strona, bardzo przejrzysta !!! Oprawa muzyczna subtelna i wysmakowana, świetnie współgra z prezentowanymi pracami.
janekmatrix
27-03-2010, 01:36
Stronka bardzo mi się podoba,przejrzysta,nawigacja super no i ta miękka muzyczka w tle,gratki.
Po kliknięciu w "fotografia" lub "design" na kilka sekund zawiesza mi firefoxa. Bardzo uciążliwe! Poza tym strona w dobrym stylu.
Evitagen
27-03-2010, 10:27
Mam FF i nic nie zawiesza. Wg mnie stronka bardzo dobra. Przejrzysta i łatwo dostępna nawigacja to jej wielki plus o czym czesto zapominają tworcy. Gratuluje:)
Dzieki za opinie :-)
A uwagi zbieram i notuje ;-)
Ja bym się zastanowił nad zdjęciem w dziale O mnie , jest mało przekonywujące :) no i oczywiście przewijanie. Zdjęcia mogłyby być odrobine większe.
pawciolbn
28-03-2010, 11:24
Strona pierwsza klasa.. oczywiście, jak poprzednicy proponuję zmienić foto w "O mnie", niech tekst będzie na stałe, bo tak to za wolno, nie rozumiem idei "Ślub 1" "Ślub 2".. może lepiej klasycznie: przygotowania, ceremonia, plener w jakiejś podstronie.
poza tym wszystko ok.. ciekawe kadry i design :)
.
Ostatnio jak sprawdzałem to byłem w polsce.
Może mi ktoś wyjaśnić czym jest event?
Sprawdzałem w słowniku. Nie było.
...poprawka
http://portalwiedzy.onet.pl/polszczyzna.html?qs=event&tr=pol-all&ch=1&x=0&y=0
Razi mnie to. Ale ja może marudny jestem.
Razi mnie to. Ale ja może marudny jestem.
Poza tym, ze nic wiecej nie napisales nt. calej strony, to chyba nie... :lol:
Masz rację.
Dalszy tekst jest czysto subiektywny, jest to moje zdanie, z którym nikt zgadzać się nie musi.
Dłuższy czas zastanawiałem się, czy flash to dobry pomysł na stronę. I póki co sam nie mogę na ten temat wypracować sobie opinii. To akurat co prezentuje Twoja strona jest ok. Interfejs jest moim zdaniem jasny i czytelny. Graficznie również mi się podoba.
Nie jestem zwolennikiem stron z dźwiękiem. Tu może z racji na temat jakoś mi to aż tak nie przeszkadza.
Ogólnie jestem na tak.
Ostatnio jak sprawdzałem to byłem w polsce.
Może mi ktoś wyjaśnić czym jest event?
Po prostu nie jestes tzw. targetem :mrgreen:
Strona naprawde ladna. Flash nawet az tak nie razi (choc w sumie chyba nie ma tam nic, czego nie daloby sie wzglednie prosto zalatwic DHTML+CSS+JS). O przewijaniu tekstow juz prawie wszyscy napisali.
Flash nawet az tak nie razi (choc w sumie chyba nie ma tam nic, czego nie daloby sie wzglednie prosto zalatwic DHTML+CSS+JS).
Moze i tak, tylko znalezc tych, co potrafia takie strony zrobic poza flash'em, do tego profesjonalnie z mozliwoscia podmieniania samemu fotek i... za "rozsadne" pieniadze, to ja nie znam ;-)
A tak z ciekawosci - takie zmienianie/przewijanie zdjec jak w dziale fotografii czy designu jest mozliwe poza flash'em?
A tak z ciekawosci - takie zmienianie/przewijanie zdjec jak w dziale fotografii czy designu jest mozliwe poza flash'em?
Cross-fade? Oczywiscie :) Nawet w pierwszej wersji mojej strony tak mialem, zanim zdecydowalem ze wole fade-in/fade-out. Dwie warstwy, z-index przelaczany naprzemiennie i JS regulujacy plynnie opacity tej ktora jest na gorze. Na dobra sprawe we Flashu sie to robi dokladnie tak samo :lol:
No OK, to rozmycie na wejsciu w czystym HTML byloby ciezko :mrgreen:
Pewnie że się da :)
W szczególności w tandemie z którymś z frameworków typu jQuery czy MooTools.
Ale prawdą jest - rzeźba często za tym idzie.
A już napewno jak to ma działać na IE ;)
Rzezba to jest wtedy jak chce sie dlubac samemu bez frameworkow ;) Ale tez sie da. Kodujac wlasna strone (pierwsza z podpisu) bylem sam zdziwiony jaki przyjemny jest pod tym wzgledem DHTML. Wlasciwie, pomijajac ustawianie przezroczystosci w fafnastu przegladarkach, jakbym sie uparl, co caly "engine" zmiescilbym w kilkudziesieciu liniach.
A plus jest taki, ze wyglada to identycznie nawet po wylaczeniu JS - w czystym, statycznym HTML. Praktycznie znikaja tylko przejscia, wyszarzania i automatyczny slideshow. No i "troche" lepiej indeksuje sie w google niz czysty flash bez oszukanstw...
Czyli rozumiem, ze bez problemu moge liczyc na przerobienie mojej stronki przez kolegow, tak? :-)
Czyli rozumiem, ze bez problemu moge liczyc na przerobienie mojej stronki przez kolegow, tak? :-)Każdy taki problem można sprowadzić do pewnej ilości banknotów w wybranym kolorze ;)
O Boziu... to juz nic dla blizniego? Z milosci? Wszystko tylko dla pieniedzy??? :mrgreen:;)
pietro77
30-03-2010, 16:10
Stronka przyjemna.
Ja się jednak tak zastanawiam jak to jest z wykorzystaniem motywu muzycznego?
Nie narusza to praw autorskich?
pzdr
Wszystko zalezy do czego i gdzie jest wykorzystywany, ile sekund i czy loop nie zostal zakupiony.
A moze jest ktos chetny na przerobienie tej strony poza flash'em? :-)
poza flash'em? :-)
Wszystko w porządku poza... flashem :)
Powoli dojrzewam by wywalić to z kompa w cholerę.
Gratuluję Cassandry, jakbyś miał jeszcze Dajanę czy Markusa umarłbym z zazdrości :mrgreen:
ps. posłuchaj muflona ;)
Nie jestem zwolennikiem flash'a głównie ze względu na szybkość działania tego rozwiązania. Twoja stronka zręcznie omija ten problem-gratuluję.
Powoli dojrzewam by wywalić to z kompa w cholerę.Kupiles iPada? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ps. posłuchaj muflona ;)Ja nigdzie nie napisalem ze mi sie strona nie podoba :) Wrecz przeciwnie, calkiem zjadliwe, szybkie i ladne - mimo ze flaszowe.
Gratuluję Cassandry, jakbyś miał jeszcze Dajanę czy Markusa umarłbym z zazdrości :mrgreen:
Marcusa z Wootenem mialbym takiego, ze szczena by Ci opadla na jakies dwa dni a przez tydzien by za Ciebie oddychal respirator, ale nie pozwolili mi wniesc sprzetu :evil::-|
W dziale "FOTOGRAFIA/slubne2" kilka nowych fotek z... Egiptu - zapraszam :-)