PDA

Zobacz pełną wersję : problem buSY w Canon 350d



JAMBA
23-03-2010, 14:16
Witam!
Mam wielki problem z moim EOS 350D.Wczoraj po normalnym włączeniu aparatu na wyświetlaczu LCD pojawił się napis " buSY " informujący że jest wykonywana jakaś tam operacja .I jak się pojawił tak jest teraz cały czas .Przyciski i sterowanie nie działa , nie można wykonać zdjęcia , nie można wejść w menu - no kurde nic nie można !!!! Dodam że nie było żadnej usterki mechanicznej ani nie był aparat używany na deszczu . Próby zresetowania też nic nie dały i wyciągnięcie baterii zasilającej i podtrzymującej pamięć nic nie zmieniło. No i co z tym zrobić czy pozostaje mi tylko serwis ? Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny .
Pozdrawiam !

KORD/EPKK
24-03-2010, 04:34
A bez karty probowales?

oskardj92
24-03-2010, 07:51
miałem to samo, ale w 1000D. Poszła Ci płyta główna, albo płyta zasilania. To 2możliwości.

JAMBA
24-03-2010, 08:47
Bez karty też próbowałem i wkładałem też inne karty pamięci i nic .Wydaje mi się że to chyba jednak coś poważnego być może trzeba przeładować system operacyjny . Dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam !

roshuu
24-03-2010, 09:51
Zdejmij obiektyw, wyjmij baterie i baterie podtrzymujaca. Sprawdz tez po podlaczeniu do kompa przez usb czy aparat zostaje wykryty przez PC. Jesli to nie pomoze to lec do serwisu.
Btw. bylem ostatnio wycenic moja 350d w serwisie i samo body wycenili na 600zl (przebieg 10000), wiec jesli za naprawe policza np. 300zl to nie wiem czy warto..