Zobacz pełną wersję : tusz do drukarki epson p50
piisigma
12-03-2010, 22:28
planuje zakup cissa do do epsona p50.
Pytanie:
Jaki tusz proponujecie? Czy ktos mial stycznosc z Lysonem Photonic XG, Van Son albo tuszami z allegro Ink-mate/trigon? A moze ktos widzial w akcji system Iris Ciss?
Dziekuje
Ja używam tych tuszy http://www.allegro.pl/item957301013_tusze_komplet_do_epson_w_butelce_6_1 00ml_t0801.html . Wg. mnie jakość wydruku na tych tuszach jest identyczna z oryginalnymi. Mam pojemniki samoresetujące i co jakiś czas dolewam do nich ten tusz i jak narazie wszystko jest ok. Zdjęć nie drukuję prawie wcale ( kilka tylko wydrukowałem - jakość rewelacyjna ) drukarkę używam raczej do wydruku na płytach.
piisigma
14-03-2010, 23:03
ogromne dzieki - wyprobuje (juz mialem brac Lysona XG za kosmiczne w porownaniu do tych pieniadze)
Ja natomiast mogę polecić tusz firmy Trigon (koreański), jest na allegro i chyba na stronie www.4tusz.pl. Mam CISSa w mojej P50 i co tu dużo gadać.. jest rewelacyjnie jeśli chodzi o jakość i oszczędność.
Mały offtop, może komuś pomoże:
Jak na razie jadę na papierze Epsona (4* Glossy), stanowczo odradzam HP semi-gloss :)
Mam problem z podjęciem decyzji czy kupić Epsona P50 na kartridże czy z CISS-em.
Wiadomo że taniej CISS. Nie drukuję dużo i mam obawę czy tusz nie będzie zasychał w CISS-ie. Czasami mi się zdarza że drukuje serię zdjęć, innym razem w miesiącu kilkanaście kartek A4.
Jak Wasze zdanie, co za co przeciw?
planuje zakup cissa do do epsona p50.
Pytanie:
Jaki tusz proponujecie? Czy ktos mial stycznosc z Lysonem Photonic XG, Van Son albo tuszami z allegro Ink-mate/trigon? A moze ktos widzial w akcji system Iris Ciss?
Dziekuje
Ponowię zapytanie o Iris Ciss, cz ktoś tego używa i jakie są rezultaty. Jakość wydruków i generalnie cały system.
Mr_Black
24-01-2011, 16:09
Mam CISS trigon ink i tusze tej firmy. Co do samego działania nie mam zastrzeżeń, chociaż używam przez krótki okres więc obym się nie mylił. Jednakże tusze wpadają w zieleń, zwłaszcza czarny (cienie) delikatnie mówiąc nie bardzo mi to odpowiada, ale planuję dokonać kalibracji. Któryś z kolegów takową wykonuje? (wawa i okolice)