Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Andrey Razumowski w Polsce. Warsztaty - Projekt "Mleko"

Canion
12-03-2010, 16:01
Witam
W imieniu Andreja i Studia Forma mam przyjemność zaprosić Was na warsztaty Anderja Razumowskiego w Warszawie.
Zdjecia Andreja chyba wszyscy znają a projekt "Mleko" był nieraz komentowany na forum. Teraz każdy bedzie mógł osobiście poznać warsztat tych zdjęć oraz nauczyć sie tworzyć podobne koncepty,
Terminy dwudniowych warsztatów:
Projekt "Mleko" 9,10 czerwca
Projekt "Fotografia kreatywna" 12,13 czerwca

Gdyby jednak Ktoś nie znał pf Andreja prosże zerknąć tu:
http://www.razooma.net/projects/milk/

Prawda że znacie? ;p)

Dokładny opis, cena, rezerwacje poprzez stronę naszego studia zakładka WARSZTATY
http://www.formastudio.kei.pl/

Chętnie odpowiem na wszelkie pytania odnośnie uczestnictwa oraz przekaże uczestnikom dalszy plan działań oraz zasady uczestnictwa w późniejszych Photo Battle Games

Canion
13-03-2010, 10:59
Tematem zajęc 9-10 czerwca jest:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img291.imageshack.us/img291/2241/cbmale.jpg)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
NAtomiast 112-13 czerwca to szeroko pojęta fotografia kreatywna:

źródło (http://img175.imageshack.us/img175/584/biggphoto713amale.jpg)

Canion
19-03-2010, 18:13
Poniewaz padło pytanie o pakiet dwóch warsztatów wiec pozwolę sobie odpowiedzieć tu.
Oczywiście że przy uczestnictwie w na obu terminach jest możliwość uzyskania stosownego rabatu. Dodam że dnia 11 czerwca, planujemy ciekawe spotkanie nt Jak realnie zarabiać na tym czego sie na warsztatach nauczyliśmy. i zapewniam że nie bedzie to seminarium o fotografii ślubnej. ;p)

Canion
23-03-2010, 18:45
Uprzejmie prosze o kontakt osoby które rezerwowały terminy a jeszcze nie otrzymały wiadomości z instrukcją "rezerwacji" . Przypominam że uczestnictwo na obu terminach to duży rabat, oraz że zajęcia w dniu 11 czerwca pt: " jak zarobić na nabytej wiedzy" są dla uczestników warsztatów oczywiście bezpłatne.

-odpowiem na jeszcze jedno pytanie. Niestety Andrej ma rozpisane już warsztaty na cały 2010 rok wiec nie ma możliwości zorganizowania kolejnych edycji w innych miastach Polski. Mam nadzieję że uda sie wygospodarować jeszcze choć jeden termin na jesień 2010 dla tych którzy z różnych powodów nie mogą uczestniczyć w czerwcowych zajęciach.

-Photo BAttle Game które będą kontynuacją warsztatów bedą organizowane tylko dla grupy uczestników warsztatów . Bardzo proszę o nie przysyłanie "zainteresowania rezerwacją" dotycząca tylko battle Game.

-o wszelkie rabaty nabyte podczas współpracy ze studio FORMA prosze pytać na priv. jeśłi ktoś z Was np wynajmował studio i otrzymał zapewnienie o możliwych innych rabatach to oczywiście one obowiązują.:-D i mozna sie o nie upomnieć przy okazji warsztatów. Działa to także w drugą stronę. Uczestnicy warsztatów nabywają prawo do preferencyjnych cen wynajmu studia.

Dziękuję za uwagę

Tomek

Czacha
23-03-2010, 19:03
Canion, tak z czystej niemoderatorskiej ciekawosci - naprawde nie ma inne drogi do kontaktu z osobami ktore zapisaly sie na warsztaty, tym bardziej ze w tym watku nikt wiecej oprocz Ciebie nie pisze? ;) Wyglada to monolog sluzacy podbiciu watku do gory ;)

Canion
23-03-2010, 19:16
Kazdy sposób kontaktu z uczestnikami jest dobry. Ponadto sądzę że jeden skromny up tygodniowo nie jest nadużyciem i mieści sie w szeroko pojętych ramach tego działu forum.

Czacha
23-03-2010, 19:25
Tak jak wspomnialem - bylo to pytanie totalnie niemoderatorskie ;)

Pozdrawiam!

Canion
23-03-2010, 19:37
i fajnie. Zdaję sobie sprawę że warsztaty Andreja bardzo odbiegają od jakże popularnego w PL nurtu "ślubnego" . ale staramy sie, aby tematycznie były możliwie daleko od tego zagadnienia. są tu już spece od fotografii ślubnej , niech oni sie tym zajmuja. ja mam nadzieję że wizyta Andreja sprawi że może kilka osób zwróci uwagę na nowe możliwości i inne podejście do zawodu fotografa. uważam że to fajnie że jest wybór i każdy może znależć "swój fotograficzny kawałek podłogi" ,/"starsi" userzy pewnie pamiętają ten hit/

Czacha
23-03-2010, 19:40
Foty z tych warsztatow kretywnych sa odjechane - no i w koncu cos innego niz slubniaki :mrgreen:

Canion
23-03-2010, 19:46
Mam nadzieje że zdjęcia z Warszawskiej edycji bedą jeszcze bardziej kreatywne. Projekt Mleko - tu jest wszystko jasne, natomiast na 12-13 szykujemy coś naprawdę kreatywnie odjechanego.

Vitez
24-03-2010, 16:17
Projekt Mleko - tu jest wszystko jasne

Nie wszystko. Jaka modelka będzie?

Canion
24-03-2010, 20:04
każde warsztaty to dwie modelki. Ponieważ dużo bedzie sie działo podjeliśmy decyzję o zatrudnieniu dwóch dziewczyn aby miały chwilę na odpoczynek . jedna już jest wybrana , nad drugą Andrej sie jeszcze zastanawia. Projekt Mleko jest wyjątkowo wymagający wiec tu nie ma miejsca na improwizację . no i oczywiście "Mleko" to nagość a nie każda modelka ma taki zakres pracy, duże doświadczenie modelki jest konieczne. zresztą podobnie wizażyści. bedą mieli co robić.

Warsztatowe portfolio Andreja to gwarancja że modelki są zawsze fantastyczne. tym razem również tak będzie. Chyba nikt nie wątpi że tak pięknych modelek jak Polki nie ma nigdzie. :-D

Vitez
25-03-2010, 09:36
Warsztatowe portfolio Andreja to gwarancja że modelki są zawsze fantastyczne. tym razem również tak będzie. Chyba nikt nie wątpi że tak pięknych modelek jak Polki nie ma nigdzie. :-D

A gdyby tak skończyć marketoidowe pitolenie i po prostu pokazać jakie modelki będą? Da się?
Konkretnie proszę, a nie "będzie pan zadowolony". No akurat nie ja, bo się nie wybieram. Z ciekawości i w imieniu ewentualnych uczestników z tego forum pytam.

Canion
25-03-2010, 10:14
Vitez. trochę luzu. Wieź waleriankę lub co tam innego lubisz. Słońce za oknem. wiosna. Wiecej radości z życia.
Warsztaty Andreja to ma być fotograficzna eksplozja kreatywności. Zabawa, nauka i mam nadzieję wiele świetnych fotografii w portfolio uczestników. Szykujemy wszystko tak aby warsztaty były dalekie od pedagogiczno/wykładowczo/profesorskiej fotonudy. Bedzie sie działo i bedzie ciekawie. Nie wiem jakie znaczenie mają tu personalia modelek. Jeśłi uczestnicy wyrażą taką ochote dostaną linki do pf modelek ale nie na tym sie skupiamy.

Vitez
25-03-2010, 14:23
Takem czuł :twisted: .
Weź dobry przykład z innych wątków warsztatowych na forum, a sporo ich. Mniej bełkotu a więcej konkretów - to chyba bardziej przyciąga chętnych, niż pseudonatchnione wyznania.

Pytanie o modelkę to prośba o prezentację modelki - najlepiej na przykładowych zdjęciach jak wygląda. Nie o personalia, bo ich podawanie może złamać ustawę o ochornie danych osobowych.

Nie potrzebuję walerianki tylko prostych konkretów.

Canion
25-03-2010, 14:36
skąd Vitez w Tobie tyle negatwnej energii? Wiecej wiary w ludzi. ja wiem że moderowanie forum degraduje postrzeganie otaczającej rzeczywistości ale uwierz mi Świat nie jest zły a ludzie wokół to wcale nie są wrogowie.
Działamy. organizujemy. probujemy zrobić coś fajnego i troszkę inaczej podejść do Warsztatów. Masz rację. jeśłi dla kogoś najwazniejsze jest Nazwisko modelki , nazwa producenta lamp czy wielkość matrycy w aparacie to warsztaty Andreja są zdecydowanie nie dla niego. natomiast jeśli ktoś chce troszkę inaczej spojrzeć na fotografię , zrozumieć że studio to nie tylko portret i beauty czy akt, nauczyć sie błyskać w plenerze, niekoniecznie wydając na to fortunę, to takie osoby własnie zapraszamy.
Na forum jest masa Warszatatów. lepsze i gorsze. tańsze i droższe. Ale to super że są, że jest wybór. że komuś sie chce tym zajmować i przekazywać wiedze i umiejętnośći. A że nie wszystko jest idealne. cóż. Popełnia się błedy, naprawia je i popełnia kolejne. Jak to w życiu. Niezmienne jest jedno. trzeba chcieć pozytywnie patrzeć na otaczającą nas rzeczywistość .

ps. Modelkami nikt zawiedziony nie bedzie. możesz być o to całkowicie spokojny. Zersztą to chyba oczywiste że przy pełnym zakresie pozowania amatorki nie wchodzą w rachubę.
nie mozna edytować postu wieć dopiszę tu:
Dzieki Vitez za radę za branie przykładu z innych Warsztatów ale niestety nie mogęskorzystać . z jednej prostej przyczyny, którzy je organizują, robia swoje i świetnie im to idzie. Brawo. podziwiam wytrwałość, chęci, doświadczenie, umiejętności biznesowe. Super. Ale Takie warsztaty jak sam zauwazyłeś już są. Ale ja nie chce tego powielać. Niech każdy robi to w czym czuje sie pewnie i niech robi to po swojemu. Inaczej bedziemy mieli tu na forum milion wątków o warsztatach ślubnych i drugie tyle o portretach w studio. A po co powielać?

gwozdzt
25-03-2010, 14:43
skąd Vitez w Tobie tyle negatwnej energii? Wiecej wiary w ludzi. ja wiem że moderowanie forum degraduje postrzeganie otaczającej rzeczywistości ale uwierz mi Świat nie jest zły a ludzie wokół to wcale nie są wrogowie.
Działamy. organizujemy. probujemy zrobić coś fajnego i troszkę inaczej podejść do Warsztatów. Masz rację. jeśłi dla kogoś najwazniejsze jest Nazwisko modelki , nazwa producenta lamp czy wielkość matrycy w aparacie to warsztaty Andreja są zdecydowanie nie dla niego. natomiast jeśli ktoś chce troszkę inaczej spojrzeć na fotografię , zrozumieć że studio to nie tylko portret i beauty czy akt, nauczyć sie błyskać w plenerze, niekoniecznie wydając na to fortunę, to takie osoby własnie zapraszamy.
Na forum jest masa Warszatatów. lepsze i gorsze. tańsze i droższe. Ale to super że są, że jest wybór. że komuś sie chce tym zajmować i przekazywać wiedze i umiejętnośći. A że nie wszystko jest idealne. cóż. Popełnia się błedy, naprawia je i popełnia kolejne. Jak to w życiu. Niezmienne jest jedno. trzeba chcieć pozytywnie patrzeć na otaczającą nas rzeczywistość .

ps. Modelkami nikt zawiedziony nie bedzie. możesz być o to całkowicie spokojny. Zersztą to chyba oczywiste że przy pełnym zakresie pozowania amatorki nie wchodzą w rachubę.
ale to aż dziwne, że się Tobie chce takie elaboraty pisać, zamiast po prostu napisać/podlinkować, że modelka będzie taka to a taka; lub przyznać, że jeszcze modelki nie zaangażowano.

Canion
25-03-2010, 14:49
bo sedno warsztatów Andreja nie w modelkach. I własnie na to staram sie zwrócić uwagę. No chyba że są chętni poprostu pofotografować piękne dziewczyny w ciekawej scenografii. to jak sie uprzecie mogę to zorganizować i z bardziej lub mniej profesjonalnymi. do wyboru. ;p) . ale to już temat bardziej na Photo Battle Games bedzie niż na same warsztaty. Poza tym chyba w epoce maxmodels nikt ze znalezieniem chętnych modelek do pozowania kłopotów nie ma. Problem z udanymi, ciekawymi lokacyjnie sesjami tkwi zupełnie gdzie indziej.

pank
25-03-2010, 21:43
Nie kumię. Jakie znaczenie ma to jak wyglądać będzie modelka?

Husky
25-03-2010, 22:29
Jedni lubią blondynki inni cycate...
A dla fotografującego na warszatach nie powinno chyba mieć znaczenia.

pank
25-03-2010, 22:33
Jedni lubią blondynki inni cycate...
A dla fotografującego na warszatach nie powinno chyba mieć znaczenia.

Dokładnie.

Vitez
25-03-2010, 22:46
Nie kumię. Jakie znaczenie ma to jak wyglądać będzie modelka?

Po pierwsze - zwykła ciekawość. Po drugie - dla jednych ma znaczenie, dla innych nie ma. Nieważne czy to warsztaty czy nie. Nie ma co się nad tym rozwodzić. Jedni fotografują wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka, inni mają wymagania nawet co do płatnych warsztatów :roll: . Ot degustibus.

Sławek
25-03-2010, 23:06
Modelki i tak zawsze na zdjęciach wyglądają zupełnie inaczej niż na żywo.
Czasem człowiek oczy przeciera . Takie portfolio !!! a tu przychodzi taka szara myszka...
A na fotkach znowu wychodzi z niej wamp.

dawideem
26-03-2010, 00:56
... po prostu kolega chce później modelce zrobić przesłuchanie na czym "tajemnica" polega ;)

Sergiusz
28-03-2010, 23:15
Modelki i tak zawsze na zdjęciach wyglądają zupełnie inaczej niż na żywo.
Czasem człowiek oczy przeciera . Takie portfolio !!! a tu przychodzi taka szara myszka...
A na fotkach znowu wychodzi z niej wamp.

Coś w tym jest na rzeczy a nazwa portfolio traci na znaczeniu. Dlatego ostatnimi czasy umawiam się wcześniej z modelką w celu przeprowadzenia wizji lokalnej.

Canion
29-03-2010, 08:53
100% racji macie. już dawno przestałem ufać temu co widzę w pf modelki. Weryfikacja to podstawa.

Vitez
29-03-2010, 15:14
A ja nie przestałem ufać portfolio modelki, bo pokazywać ma ono (i zazwyczaj spełnia tą rolę) co da się z daną osobą zrobić a nie jak naprawdę na żywo wygląda :roll: .
Ale to trochę nie na temat.
Natomiast na temat ale mocno subiektywnie - pokazanie modelek do konkretnych warsztatów mnie osobiście albo zachęca, albo zniechęca i tyle. Na tyle szanuję swój czas i pieniądze, że wiem, że nieciekawa dla mnie osoba do sfotografowania mocno przeszkadzałaby mi w zdobywaniu wiedzy na tej osobie.

pank
29-03-2010, 15:35
Dla mnie, przy poznawaniu konkretnych technik od biedy wystarczył by i manekin, widocznie inne podejście do nauki mam.

piotrr
29-03-2010, 15:42
:D

jedno zgrabnie zadane pytanie i jaka reklama dla wątku :)

Sergiusz
29-03-2010, 16:02
Dla mnie, przy poznawaniu konkretnych technik od biedy wystarczył by i manekin, widocznie inne podejście do nauki mam.

Hm... różne są preferencje http://bi.gazeta.pl/im/1/4436/z4436681G.jpg Natomiast jeśli chodzi o techniki pracy w studio to realne modelki są moim zdaniem ciekawsze niż manekiny.

pank
29-03-2010, 21:56
Oczywiście że ciekawsze, co nie zmienia faktu że w przypadku omawianych tutaj warsztatów sprawdzanie na początek czy modelka aby będzie ładna jest trochę bez sensu.

Sergiusz
30-03-2010, 03:11
Pank- a kiedy modelka jest ładna? Mi to wszystko jedno czy jest ładna czy brzydka. W tych kategoriach raczej nie podchodzę do fotografowania osób. Po japońsku: wisimito. Modelka powinna być fotogeniczna a na warsztatach w szczególności. Łatwiej wtedy aby była ładna.

Canion
30-03-2010, 20:16
Podoba mi sie Wasz tok rozumowania:-D. Rzeczywiście, jeśłi wybór modelki jest decydującym czynnikiem uczestniczyć czy nie na Warsztatach Andreja Razumowskiego to nie są do zdecydowanie warsztaty dla takiej osoby. Andrej kładzie nacisk na zupełnie inne zagadnienia . Kreatywne myślenie. Nic nie może być zwykłe i powtarzane . To zdecydowanie nr 1 u Andreja. Przejrzyjcie portfolio. tam nie "nudnych" zdjęć. Każda fotografia to oddzielnie zrealizowany i niepowtarzalny koncept. I akceptacji takiego kreatywnego podejścia bedziemy oczekiwać od uczestników.
Dla przypomnienia podaję link do zdjęć zrealizowanych podczas poprzednich warsztatów http://www.razooma.net/projects/class/

Canion
05-04-2010, 14:12
Dla podkręcenia apetytu
Projekt Mleko

źródło (http://img517.imageshack.us/img517/589/pf14.jpg)
Projekt Fotografia kreatywna

źródło (http://img526.imageshack.us/img526/8398/pf11x.jpg)

źródło (http://img163.imageshack.us/img163/8840/pf18.jpg)

Canion
06-04-2010, 16:42
News
1. zapraszam do pobrania i zapoznania sie ze zdjęciami z wyprawy Andreya na Goa i efektów zrealizowanych tam sesji zdjęciowych :

http://www.razooma.net/magazine/

Canion
07-04-2010, 11:50
Dla niezdecydowanych:
zostały 2 miejsca na "Mleko" i 4,5 na "kreatywną" ;-)

Canion
07-04-2010, 16:43
News: ostatnie miejsce na mleko i są jeszcze 4 na kreatywną.

Canion
07-04-2010, 19:58
KONIEC Mleka. brak miejsc. tylko lista rezerwowa lub ew. wstępne zapisy na jesienną edycję

Sergiusz
08-04-2010, 23:21
http://trocheglupi.blox.pl/resource/krokodyle.gif

Canion
09-04-2010, 08:08
Dobre. ;p)

A tak na serio to uprzedzałem, że z miejscami a "Mleko" bedzie cieżko, pisałem, zwracałem uwagę na wpłaty zaliczek a teraz pytania czemu nie trzymałem rezerwacji prze 2 tyg. Eh. Czasem za Wami nie nadążam.
Sprawa wygląda tak. na czerwcowe "Mleko" nie ma żadnych szans. miejsca opłacone i zarezerwowane. Lista rezerwowa całkiem spora. Co z tym można zrobić? Ano niezbyt wiele. Andrey ma terminy warsztatowe wykupione do wiosny 2011 wiec jest cieżko.. Jedyna nadzieja choć to może niezbyt elegancko brzmi, że jednak nie "domówi" sie na jesienne warsztaty w Berlinie i wtedy na to miejsce wskoczy Warszawa.

Zostały 2 miejsca na "Fotografię Kreatywną.
Dzień pierwszy to kreatywna praca w plenerze. Najprawdopodobniej zdecydujemy sie na wariant Modelka + Model. Bedzie gorąco, bedzie sexy,
Andrey pokaże swoje sety oświetleniowe, przygotowania modelki do sesji /skóra/, uczestnicy mają za zadanie pozyskać materiał zdjęciowy który drugiego dnia razem z Andreyem bedzie analizowany i poddany obróbce.

Dla przypomnienia. należy posiadać własny sprzęt fotograficzny. Przywiezienie laptopa nie jest konieczne ale znakomicie ułatwi Wam pracę wiec warto zabrać. Nie trzeba zabierać żadnych lampek. Całe oswietlenie na plener zapewnia studio. Pracujemy na lampach bowens. co do szkieł. Naprzeciwko studia mamy SigmaCentrum wiec jeśłi ktoś odczuwa jakieś dotkliwe braki w szklarni może tam wczęsniej zarezerwowąć wypożyczenie szkła i przed zajęciami odebrać. to minuta drogi piechotą od naszego studia na Żeromskiego wiec nie trzeba bedzie nigdzie dodatkowo po mieście krążyć.

ps. Catering oczywiście również bedzie zamówiony. Obiad bedzie w przerwie ok godz 15. Przekąski, kawa i napoje cały czas dostępne bedą
w studio.

ferrari_alex
10-04-2010, 07:36
Z tego, co widziałem na jego stronie, jest Warsztat o portretach. Aktualne?

Mnie, akurat, w jegoprzypadku nie interesują modelki....w innych przypadkach tak, ale tutaj raczej nie, bo wiem, ze beda takie, jak ma na swoich zdjeciach i wybieraniu modelek gosc poswieca ogrom czasu.

Mnie interesuje jak duza jest grupa i czego konkretnie mozna sie nauczyc....na warsztacie o portretach.

Canion
15-04-2010, 09:55
Portret był planowany podczas dogadywania szczegółów z Andreyem jeszcze w 2009 roku. od tego czasu wiele na warsztatowym rynku sie zmieniło a nie chcemy powielać tego co już jest i robią inni z lepszym bąż gorszym skutkiem. Osobiście uważam że mamy w kraju kilku fachowców od portretu i mam nadzieję że wkrótce zaproponujemy "portretową" edycję.
Co do pytań odnośnie warsztatów Andreya. Na "mleko" powstaje lista wstępnych rezerwacji na edycję jesienną lub wiosenną / jesiennej nie jesteśmy pewni ale robimy co możemy. poprostu brak wolnych terminów u Andreya/ Jeśłi ktoś jest zainteresowany proszę o info. zostało 5 miejsc.

ferrari_alex
15-04-2010, 17:01
Wtedy trzeba zmienic info na tej stronie - tutaj widnieje portret:
http://razooma.net/master/

Canion
17-04-2010, 14:55
pewnie podczas uaktualniana swoich terminów warsztatów na jesień Andrey to zmieni. tak czy inaczej 12-13 na pewno "fotografia kreatywna. Uczestnicy wkrótce otrzymają na mail storyboard sesji z dnia 12 czerwca. szkiców na "mleko" nie robimy bo tu raczej wszystko jest oczywiste.

Canion
01-05-2010, 11:50
Wyszedł nowy nr wydawnictwa Izdato, http://www.razooma.net/magazine/
Zapraszam do pobrania.
reportaz z teatralnych sesji oraz w dziale postprocess bardzo ciekawy artykuł o sposobie obróbki włosów. Poki co gazeta po rosyjsku ale staramy sie aby przygotować tłumaczenie dla uczestników warsztatów wiec niewykluczone że izdato bedzie sie od czerwca ukazywać dla "warsztatowców" ;p) także po polsku.
ps. eh nie mozna edytować.
Jak zwykle jest także backstage jednej z warsztatowych sesji. Z oczywistych względów bardzo ogólnikowy ale efekt zdjęciowy pokazany. UWAGA. zawiera nagość. ;p)

Canion
03-05-2010, 17:36
Informacyjnie bo może ktoś bedzie zainteresowany

1-10 lipca warsztaty Andreya Razoomovskiego na wyspie Bali. Błyskanie w plenerze oraz fotografia sportowa. w tym fotografowanie mistrzostw Rosji w surfingu na plaży Kuta Beach. Koszt warsztatów i akredytacji na zawody to ok 800 $$. do ceny należy doliczyć koszty przelotów i pobytu.
Rozumiem że oferta niszowa ale może są entuzjaści podróży,surfingu i fotografii. Ze względu na program warsztatowy oferta dla osób znających jęz. rosyjski.

Szczególy i kontakt na http://www.razooma.net/news/973/

Canion
18-05-2010, 09:38
Zostalo ostatnie miejsce na fotografie kreatywną 12-13 czerwca.

Canion
25-05-2010, 15:26
Jesłi ktoś nie otrzymał zaproszenia do grupy warsztatowej na facebooku to prosze o kontakt. tam aktualne informacje organizacyjne, miejsca spotkań, szczegółu techniczne i możliwości noclegów w Warszawie oraz info kiedy , gdzie i o której należy być.;p))
Przypominam. grupa "Mleko "startuje już 9 czerwca o godz 9 w naszym studio na ul. Żeromskiego 44/50,

BartasPL
06-08-2010, 13:41
I jak z jesienną edycją? Odbędzie się?

Canion
06-08-2010, 19:03
Niestety. brak wolnych terminów u Andreya. II edycja odbędzie się na wiosnę 2011

Canion
15-11-2010, 14:47
witam. ponieważ na pierwszą edycję zabrakło miejsc dla wszystkich chetnych wiec... pora na Edycje II. marzec 2011. Andrey Razomowski i trzy ... propozycje tematów:
1. tworzymy ogładkę fashion. procez od A do Z w tym ok 5-6 godz. retusz portretu
2. malowanie światłem
3. mleko.

Wybierajcie. Finalnie bedą zrealizowane dwa tematy zaleznie od Waszego zainteresowania

marek_b
16-11-2010, 16:41
moje propozycje
1. tworzymy ogładkę fashion. procez od A do Z w tym ok 5-6 godz. retusz portretu
2. malowanie światłem

Pzd

Vitez
16-11-2010, 22:12
Finalnie bedą zrealizowane dwa tematy zaleznie od Waszego zainteresowania

Ja byłbym najpierw zainteresowany opiniami i pracami uczestników pierwszej edycji. Ale znając temat to znowu zostanę zmydlony małketingową papką zamiast konkretów ;) .

Canion
17-11-2010, 11:34
Uczestnicy pierwszej edycji nie mają czasu na przesiadywanie na forum. szlifują nabytą wiedzę ;p)))

a tak na serio. myśle ze rzeczywiście celowym byłoby zamieszczenie opinii. ale to juz jak gdyby nie w moich kompetencjach. "siłom" do kompów nie zaciągnę a no forach raczej nie przesiadują. Jedyne co mogę to podrzuce temat na forum warsztatowym i poprosze aby /jęsli te osoby są na CB / wyraziły w tym wątku swoja opinię/uwagi.

piotrr
21-11-2010, 13:12
1,2,3...:D pozdrawiam

piotrek72t
21-11-2010, 14:00
1... 3 pozdrawiam

Vitez
22-11-2010, 14:05
Uczestnicy pierwszej edycji nie mają czasu na przesiadywanie na forum. szlifują nabytą wiedzę ;p)))

a tak na serio. myśle ze rzeczywiście celowym byłoby zamieszczenie opinii. ale to juz jak gdyby nie w moich kompetencjach. "siłom" do kompów nie zaciągnę a no forach raczej nie przesiadują. Jedyne co mogę to podrzuce temat na forum warsztatowym i poprosze aby /jęsli te osoby są na CB / wyraziły w tym wątku swoja opinię/uwagi.

Wystarczy link do wątku z przykładami/opiniami na wspomnianym 'forum warsztatowym', a nie zmuszanie ludzi do rejestrowania się tutaj na forum.

ERR
20-03-2011, 03:38
Wystarczy link do wątku z przykładami/opiniami na wspomnianym 'forum warsztatowym', a nie zmuszanie ludzi do rejestrowania się tutaj na forum.
Mnie wystarczy to co widzę na stronie Razooma i to w jaki sposób dzieli się wiedzą ; opinie uczestników do niczego nie są mi potrzebne. Dla mnie te obrazy to kosmos ! Czegoś tak inspirującego nie widziałem dotąd nigdy ! Czas odświeżyć rosyjski. Marzę, by zapisać się na te warsztaty, ale obawiam się, że to nie mój poziom, może kiedyś :-), w każdym razie znowu zaczynam lubić mleko :-).
Wydaje mi się także, że zajmowanie się kwestią urody modelek, które Razooma wybiera na warsztaty jest daleko niestosowne :-). Obojgu stronom (tj.prowadzącemu i kursantom) zależy, by warsztaty były udane, a znakomita modelka na pewno ułatwi pracę wykładowcy, nieprawdaż ? Modelki Razoomy są według mojej skromnej oceny obłędnej wprost urody, mnie to w każdym razie nieco oszałamia :-).

Czacha
20-03-2011, 06:32
Modelki Razoomy są według mojej skromnej oceny obłędnej wprost urody, mnie to w każdym razie nieco oszałamia :-).

Da się zauważyć to oszołomienie bo z tego wszystkiego wyciągnąłeś wątek z 2010roku ;)

Canion
20-03-2011, 11:59
wątek nie taki stary i do tego aktualny. postaram sie sciągnąć Andreya do Polski jesienią. Nie jest to takie proste ponieważ Andrey zmienił nieco formułę warsztatów. Uważa żę studyjnych edycji jest za dużo. Dokończy jeszcze to co było zakontraktowane. . . zresztą zawsze stara sie być o krok do przodu. Dlatego teraz głównie lokacje. Poki co włąsnie skończyła sie edycja 8 dniowych warsztatów Andreya na Malediwach. A to dopiero początek ;). wkrótce reportaż do obejrzenia i poczytania. w planach kolejne ekspedycje.

Osobiście obawiam sie jednego. Rynek PL to jednak nie rynek rosyjski. U Nas jednak trochę bieda finansowa. i nie widać specjalnie żeby miało sie coś zmienić. Warsztaty na Malediwach kosztowały 2tys euro + przelot. oczywiście w cenie już zawarte wszelkie koszty w tym czarter jachtu i modelki. Kolejne Malediwy z Andreyem za rok. Jest ew. opcja zebrania sie grupą 12 osób i wylotu na Malediwy bez Andreya. Mam wszelkie namiary na właściciela jachtu i załogę a Razoomowski służy wszelką radą odnośnie logistyki wyprawy.
ps. trochę zdjęc z wyprawy na Malediwy już do obejrzenia tu
http://www.photosight.ru/users/29622/
a tu pare zdjeć z zajęć pozalekcyjnych ;)
http://razooma-net.livejournal.com/14405.html

Canion
08-09-2011, 16:37
Jako że II edycja warsztatów Andreya już za dwa miesiące przestawiam pewien backstage dający przedsmak tego co dziać sie bedzie. Przed obejrzeniem proszę zażyć nieco wiekszą dawkę humoru niż zwykle ;))

http://vimeo.com/27782053

hyzop
09-09-2011, 19:19
Jako że II edycja warsztatów Andreya już za dwa miesiące przestawiam pewien backstage dający przedsmak tego co dziać sie bedzie. Przed obejrzeniem proszę zażyć nieco wiekszą dawkę humoru niż zwykle ;))

http://vimeo.com/27782053

Jakoś nigdzie nie widzę terminów,cen itp, itd

Canion
09-09-2011, 19:54
w poniedziałek wracamy z Moskwy i wszystko dokładnie zostanie opisane.

poki co tak w skrócie:

3-4 listopad słynne "Mleko" + retusz skóry http://razooma.net/projects/milk/

5-6 listopad "Okładka glamour" portret + podstawy rysunku + rozbudowany retusz twarzy. Niektóre techniki jakich mozna bedzie sie nauczyć tu: http://razooma.net/before_and_after/

I dzień to zawsze dzień zdjęciowy. II dzien to obróbka i odpowiedzi na pytania. Możliwość omowienia procesu powstawania innych prac Andreya.

Warsztaty kierowane do uczestników którzy posiadają podstawy pracy w photoshop.Omawiane zagadnienia nie mają nic wspolnego z szeroko pojętą fotografią slubną czy repoglamour. Andrey nie skąpi wiedzy i chętnie opowiada o sesjach i technologiach zastosowanych dla osiągnięcia danych efektów.

Cena za dwa dni zajęć to 400 euro.

Sesje oraz cześć dot retuszu odbywają się jak zawsze w studiu Forma, warszawa, ul.Żeromskiego 44
http://www.formastudio.kei.pl/

W czasie zajęć bedzie połgodzinna przerwa na obiad / w cenie kursu/ w pobliskiej restauracji. Podczas obiadu przedstawimy szczegóły związane z z ofetą wspolnego fotografowania z Andreyem podczas foto wyprawy Malediwy 2012