PDA

Zobacz pełną wersję : Konkurs Discover Europe 2010

airhead
10-03-2010, 00:02
witam,
po raz kolejny rozpoczął się erasmusowski konkurs foto dla studentów : http://discovereurope.esn.pl/index.php?option=com_user&lang=pl

mam do Was jedno pytanie, bo regulamin wydaje mi się podejrzany:
"12.5. Organizator zastrzega sobie prawo do wykorzystywania Fotografii oraz udostępniania ich innym podmiotom w celach komercyjnych i promocyjnych Konkursu z podaniem nazwiska autora bez konieczności uzyskania jego pisemnej zgody."
czy to po prostu zbieranie zdjęć za friko?

Fumar
10-03-2010, 17:41
Niestety tak. Coraz więcej takich punktów w regulaminach przeróżnych konkursów można zaobserwować. Niestety jest to podłe według mnie.

airhead
11-03-2010, 11:28
a to szkoda, bo w zeszłym roku dawali ładne nagrody... jeszcze pomyślę nad tym

Fumar
11-03-2010, 16:32
To znaczy wiesz, decyzja należy zawsze do Ciebie. Możesz zrobić fajne zdjęcie i dać je na konkurs. Może to być dla Ciebie jakieś wyróżnienie, ale na przykład tracisz je z chwilą wzięcia udziału w konkursie, czyli nawet jak nie wygrasz - ono nie jest już Twoje.

Jeśli wygrasz, możesz mówić, o jakieś tam rekompensacie, ale nie jeśli nic z tego nie masz. Dlatego, nie jest to ciekawy sposób zdobywania zdjęć...

Decyzja należy do Ciebie ;-)

airhead
12-03-2010, 20:56
Jeśli wygrasz, możesz mówić, o jakieś tam rekompensacie, ale nie jeśli nic z tego nie masz. Dlatego, nie jest to ciekawy sposób zdobywania zdjęć...

Decyzja należy do Ciebie ;-)
poprzednim razem skończyłem na drugim miejscu w finale, a jeszcze dawali nagrody za każdy etap lokalny... a teraz zdjęcia będę miał lepsze - może gra warta świeczki