PDA

Zobacz pełną wersję : Sondaz Prezydencki {2 tura}

Follman
16-10-2005, 09:56
Na kogo będziecie głosować w drugiej turze wyborów prezydenckich. Pozdrawiam.

Jurek Plieth
16-10-2005, 10:45
Na kogo będziecie głosować w drugiej turze wyborów prezydenckich. Pozdrawiam.
A który z nich robi lepsze zdjęcia?

rysiaczek
16-10-2005, 10:58
Moderator.... proszę, wyedytuj ten tytuł.. dzięki:)

P.S. A który lepiej wychodzi na zdjęciach?;)

Jurek Plieth
16-10-2005, 11:00
Mam nadzieję, że nie jesteśmy jeszcze w Ameryce, gdzie premiuje się bielszą biel zębów kandydata :mrgreen:

rysiaczek
16-10-2005, 11:03
Mam nadzieję, że nie jesteśmy jeszcze w Ameryce, gdzie premiuje się bielszą biel zębów kandydata :mrgreen:

Pewnie, że nie, od tego jest PS:mrgreen:

Follman
16-10-2005, 11:27
To zalerzy moze takie montarz ci to ułatwi :mrgreen: :mrgreen:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img399.imageshack.us/img399/7348/vs0ut.jpg)

GoTo
16-10-2005, 11:54
Nie to forum. Który ma droższy aparat i większą kolekcję eLek? :mrgreen:

muflon
16-10-2005, 12:59
Moderator.... proszę, wyedytuj ten tytuł.. dzięki:)
Poprawiuem tytół wontkó :x

kocis
16-10-2005, 20:40

Okiem to lepiej błyska Kaczyński. I chyba bardziej pamiętliwy. No to prawie fotograf.

DoMiNiQuE
21-10-2005, 09:21
http://www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm jak dla mnie ostre przegiecie :shock:

RJanusz
21-10-2005, 09:32
W temacie wyborow:
http://donald-kontra-lech.prv.pl/

:D
Pozdrowienia,
Radek

birez
21-10-2005, 09:32
']http://www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm jak dla mnie ostre przegiecie :shock:
Ja na jego miejscu tez bym wolal ogladnac mecz, niz sluchac bredni tych patafianow, potocznie zwanych poslami :)
Na pewno mecz Interu jest bardziej zajmujacy niz wydazenia w polskim sejmie :D

DoMiNiQuE
21-10-2005, 09:33
Ja na jego miejscu tez bym wolal ogladnac mecz, niz sluchac bredni tych patafianow, potocznie zwanych poslami :)
Na pewno mecz Interu jest bardziej zajmujacy niz wydazenia w polskim sejmie :D

Wez tylko pod uwage fakt ...ze jednak troszke nie wypada :rolleyes:

muflon
21-10-2005, 09:40
']Wez tylko pod uwage fakt ...ze jednak troszke nie wypada :rolleyes:
Troszkę... :lol:

DoMiNiQuE
21-10-2005, 09:42
Troszkę... :lol:

tak mi sie napisalo ;)

birez
21-10-2005, 09:56
']Wez tylko pod uwage fakt ...ze jednak troszke nie wypada :rolleyes:
No nie, no jasne.
Nie pochwalam... ale rozumiem ;)

pn_
21-10-2005, 10:04
No nie, no jasne.
Nie pochwalam... ale rozumiem ;)

Wiecie co, wszyscy nie pochwalacie, a wiekszosc, bedac w pracy, bawi sie w rozne czaty, gg, skype, uczestnictwo w forach itd. itp.

birez
21-10-2005, 10:10
Wiecie co, wszyscy nie pochwalacie, a wiekszosc, bedac w pracy, bawi sie w rozne czaty, gg, skype, uczestnictwo w forach itd. itp.
Ano.
Dlatego przeciez napisalem, cytuje: 'ale rozumiem'.
A ze nie pochwalam ? Dla siebie tez ta miare stosuje i przez to ze w pracy uzywam GG mam pozniej wyrzuty sumienia i spac nie moge :(

DoMiNiQuE
21-10-2005, 10:10

A Ty pewnie teraz w domu siedzisz? szef wie czym sie zajmujesz ? :twisted:
poza tym ja nie kandyduje na prezydenta i moja praca jest jednak mniej ('troszke' :lol: ) odpowiedzialna. poza tym wlasnie mi sie renderuje scena i nie mam co robic :p

Czacha
21-10-2005, 10:43
ktoreg by nie wybrac, i tak grozi nam epidemia ptasiej grypy ;)

bonk
21-10-2005, 11:17
skopiowane z grupy alt.pl.sztuka-reklamy

Dostałem dość ciekawego maila, oto treść:

"Dzielę się otrzymanym mailem "Wybory. Manipulacja wyborcza"

Sami zbadajcie czy media elektroniczne są stronnicze. Zróbcie tak jak ja. Przez ostatni tydzień wystawiałem komentarze

w czterech głównych serwisach internetowych. Po 50 przeciw Kaczyńskiemu i przeciw Tuskowi.
Przeważająca większość przeciw Tuskowi została ocenzurowana. Niemal wszystkie przeciw Kaczyńskiemu zostały przez moderatorów użyte.
Komentarze były wystawiana z różnych komputerów, z różnymi podpisami, lecz zachowano równy ich poziom. Najwięcej było rzeczowych opinii, najmniej zawierających epitety.
Oto wyniki
Wirtualna Polska
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 48
Przeciw Tuskowi wystawiono: 0
Onet
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 35
Przeciw Tuskowi wystawiono: 11
Interia
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono: 37
Przeciw Tuskowi wystawiono: 3
Gazeta
przeciw Kaczyńskiemu wystawiono:40
Przeciw Tuskowi wystawiono: 2
Tak jesteśmy manipulowani. Nasze preferencje nie są wynikiem naszego rozsądku lecz są efektem manipulacji. Dzieje się tak dlatego, że opinie, na których budujemy wizerunek są zafałszowane. Mało kto z nas zna Tuska czy Kaczyńskiego z życia. Wszystko co wiemy to sprawa mediów. Media kreują Tuska na estetycznego, podczas gdy już w Liceum urządzał na wagarach libacje alkoholowe na molo w Sopocie. Tusk wg mediów szanuje wartości a jednak ślub kościelny zawarł skrycie tuż przed wyborami po latach życia bez niego. Nagle okazało się że jest mu to potrzebne. Akurat tuż przed wyborami w których udaje katolika. Rozdarcie szat na temat
Kurskiego to tryumf Tuska. Ale dlaczego nikt nie rozdziera szat nad gorszą potwarzą której dopuściła się Gronkiewicz-Waltz? Kobieta które pensja wynosi tyle samo co budżet dom opieki nie została nawet ukarana słownie. Kaczyńskiego. Przekreśla się za prowadzenie spraw w stolicy, ale pomija się fakt że absolutną większość posiada tam PO która torpeduje wszystkie działania (podobnie jak za
rządów AWS-u). Krytykuje się Kaczyńskiego za zrobienie porządku z parasolkami nad Wisłą gdzie gromadziły się męty a pomija fakt że trzy największe i najgłupsze inwestycje w stolicy wprowadziła PO.
Takimi metodami posługują się tylko brudni ludzie których trzeba wyrzucić z polityki a nie dawać na prezydenta. Gdy się zobaczy jak media
manipulują w innym świetle widać informacje o obu kandydatach - chociażby takie jak porównanie spraw Kurskiego i Gronkiewicz-Waltz.
Proszę o przesłanie tego listu dalej - to jedyna metoda aby te informacje dotarły do całej Polski - na media nie ma co liczyć.

Czacha
21-10-2005, 11:20
tak tak..

Jurek Plieth
21-10-2005, 14:32
tak tak..
Dla mnie coś innego było charakterystyczne. Jeszcze wczoraj przed pójściem spać, ok. północy, przewaga Tuska wynosiła od 12 - 14%. Dzisiaj rano kiedy do porannej kawy przeglądałem ONET i WP spadła już do niecałych 4%, a 30 min. później w dzienniku radiowym Kaczyński prowadził 0.5% :shock: 14% straty Tuska zaledwie w ciągu kilku godzin! Przecież aby to miało ręce i nogi, to musiałby totalnie polec w czasie wczorajszej debaty w TVN ;-) a tak się przecież nie stało...
Mi to wygląda na rozpaczliwą próbę ośrodków badania opinii publicznej ratowania swoich "wyników" przed ciszą wyborczą.

bonk
21-10-2005, 14:57
wiem ze to nie jest miejsce do tego typu linkow
ale nie moge sie powstrzymac

http://www.sikacz.com/werbung/jakbynamsieudalo.wmv

birez
21-10-2005, 15:02
ktoreg by nie wybrac, i tak grozi nam epidemia ptasiej grypy ;)
Ze tak sie posluze cytatem:

"Z glodu nie umrzemy, kaczek bedzie pod dostatkiem" :D

(http://bash.org.pl/19481)

Venio
21-10-2005, 15:18
Czy ktoras z przyszłych pierwszych dam ma na imię ELa? :D

bonk
21-10-2005, 15:22
hehhee

zadna chyba nie ma elka
ale za to Tusk nie wymawia R tylko L

;)

Venio
21-10-2005, 15:22
hehhee

zadna chyba nie ma elka
ale za to Tusk nie wymawia R tylko L

;)
No to juz wiemy na kogo głosowac :D

MarekC
21-10-2005, 15:25
IHMO powinien być zakaz publikowania jakichkolwiek sondaży przedwyborczych. Większość ludzi nie chce "zmarnować głosu" oddając go na kogoś kto wg sondaży nie ma szans na zwycięstwo. I nie pomaga tu tłumaczenie, że "tylko od twego głosu zalezy kto ma szanse".

Venio
21-10-2005, 15:27
albo wręcz przeciwnie. Motywacja do tego by zagłosowac bo to moze cos zmienic... takie gdybanie bezsensowne ;)

Follman
23-10-2005, 10:09
Mamy niedziele LUDZIE !!!!!!!!! Idzicie głosować !!!!!!! Bo najczęściej tak jest że osoby które nie zagłosowały mają nawiększe pretęsje do władzy, a tak wszyscy poniesiemy jednakową kare za nasz wybór:-D :-D

Venio
23-10-2005, 17:47
moze troche pozno z tym wyskakuje ale jednak myśle ze jest to gra na czasie :D
http://www.gra.mkombinat.com/gra/ hehe zapraszam i miłego zabijania :twisted:

Robson01
23-10-2005, 18:28
Trochę makabryczne niemniej szkoda, że goście są bezosobowi (tylko przynależność partyjna). Można by wtedy wybierać który dojdzie do celu.:mrgreen:

kedar6890
23-10-2005, 20:22
a jednak Kaczyński

birez
23-10-2005, 20:24
a jednak Kaczyński
Na pewno blad statystyczny... przynajmniej mam taka nadzieje...

mirhon
23-10-2005, 20:35
Buraki z Samoobrony zrobiły swoje...:-(

FOTOGRAF
23-10-2005, 20:37
taka fujara bedzie nas reprezentowala :/

mganko
23-10-2005, 20:49
prosze nie obrazac nikogo, niewypada

raaf
23-10-2005, 20:54
I co teraz?:(

mirhon
23-10-2005, 20:55
Będzie fajnie jak przy pierwszej wizycie zagranicznej znów wypali do kogoś swoje "spadaj dziadu..." ;-)

Follman
23-10-2005, 20:56
He mam nadzieje ze po jego wyjeździe z innego kraju nie nazwą go Crazy Frog :D

muflon
23-10-2005, 21:01
I co teraz?:(
I nic. Jak do tej pory chyba nigdy, to były wybory między dwoma, w sumie przeciętnymi i akceptowalnymi kandydatami (czy też partiami, wcześniej w parlamentarnych). Chyba pierwszy raz nie był to wybór między "złym i jeszcze gorszym". Ja głosowałem na Tuska, ale wybór Kaczki też dla mnie jakąś życiową tragedią nie jest. Pomyślcie, co by było, gdyby w drugiej turze był pojedynek Tusk vs. Lepper. Albo lepiej: Lepper vs.... no ten, jak mu tam, od Szwajcarów na emigracji :) Wtedy naprawdę nie byłoby powodów do śmiechu...

ripek
23-10-2005, 21:08
No to Panowie - mamy oficjalnie w kraju kaczą grypę.

raaf
23-10-2005, 21:23
I nic. Jak do tej pory chyba nigdy, to były wybory między dwoma, w sumie przeciętnymi i akceptowalnymi kandydatami (czy też partiami, wcześniej w parlamentarnych). Chyba pierwszy raz nie był to wybór między "złym i jeszcze gorszym". Ja głosowałem na Tuska, ale wybór Kaczki też dla mnie jakąś życiową tragedią nie jest. Pomyślcie, co by było, gdyby w drugiej turze był pojedynek Tusk vs. Lepper. Albo lepiej: Lepper vs.... no ten, jak mu tam, od Szwajcarów na emigracji :) Wtedy naprawdę nie byłoby powodów do śmiechu...

Zacznę od truizmow o tym jak to wygodnie pisać komuś kto mieszka TAM nie TU :) potraktuj to oczywiscie jako żart. Szanuję Twoje zdanie na ten temat i przychylam się do tego co napisałeś w kwesti wyborów jakie Polacy mieli dokonać i jakich dokonali. Niestety Polska krajem skrajności pozostanie na następnych kilka lat. Mam tylko nadzieję, że Polska i Polacy jakoś to wytrzymają.

RJanusz
23-10-2005, 22:09
He mam nadzieje ze po jego wyjeździe z innego kraju nie nazwą go Crazy Frog :D
http://img414.imageshack.us/img414/5775/att5343347dr6xj.jpg
:D :D

Robson01
23-10-2005, 22:10
Zacznę od truizmow o tym jak to wygodnie pisać komuś kto mieszka TAM nie TU :) potraktuj to oczywiscie jako żart. Szanuję Twoje zdanie na ten temat i przychylam się do tego co napisałeś w kwesti wyborów jakie Polacy mieli dokonać i jakich dokonali. Niestety Polska krajem skrajności pozostanie na następnych kilka lat. Mam tylko nadzieję, że Polska i Polacy jakoś to wytrzymają.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
A wracając do tematu wątku to już jest po wyborach.Chyba niestety albo stety (wybrać pasującą sobie opcje) mamy nowego prezydenta "chwilowo" elekta:Kaczyńskiego.
Nic dodać nic ująć. :mrgreen:

ripek
23-10-2005, 22:15
http://wiadomosci.onet.pl/3096,21,0,pokaz.html

standardowa babcia-radiomaryjna-glosujaca ... i tacy ludzie nam młodym kreują przyszlosc :/ a pol polaków k* **** nie potrafilo ruszyc ..

M A K A B R A!!

http://photos1.blogger.com/blogger/1144/1592/1600/kaczyzm1.gif
Hmmm :/

http://acn.waw.pl/gwrog/bober/kaczor.jpg

Venio
23-10-2005, 22:19
witamy w Kaczoland'zie... dla mnie jest to masakra...

Venio
23-10-2005, 22:21
wlasnie kurna!! Wszyscy ktorych znam i ktorzy mogli i poszli głosowac to teraz nie potrafią sie z tym pogodzic ze Kaczynski wygrał... wiec kurde kto go wybrał???

Termos
23-10-2005, 22:30
wlasnie kurna!! Wszyscy ktorych znam i ktorzy mogli i poszli głosowac to teraz nie potrafią sie z tym pogodzic ze Kaczynski wygrał... wiec kurde kto go wybrał???
Dokladnie!!! Z pewnego źródła nawet wiem że obie moje babcie głosowały na pana T.!!!
Więc ja też się pytam!!! KTO?

ripek
23-10-2005, 22:32
Kto wybieral?

ODPOWIEDZ ! : http://wiadomosci.onet.pl/3096,21,0,pokaz.html :/

Venio
23-10-2005, 22:35
patrze na sąde na onet.pl "Czy jesteś zadowolony z sondażowych wyników wyborów prezydenckich?" ... 70% jest na NIE wiec kurna kto, kto sie pytam??

Robson01
23-10-2005, 22:36
Kto wybierał:
Może Partia Mocherowych Beretów Ojca Rydzyka. :mrgreen:

b'Art
23-10-2005, 22:41
U nas wygrał właściwy... :) a w telewizorze d... kurcze...:( ale demokracja jest i będzie, nie ma co się na Obywateli obrażać... Choć zły jestem !

McKane
23-10-2005, 22:47
No jak to kto glosowal ... wieś zaglosowala przekonana tymi nieco infantylnymi i mocno populistycznymi spotami. Tusk nie docenil rolnikow poswiecil im za malo czasu i mu Kaczor zgarnal elektorat :(

Algier
23-10-2005, 23:08
M A S A K R A :(

k.y.h
23-10-2005, 23:37
tak to jest jak trzeba wybierać pomiędzy, staniem w gównie po pas, czy po szyje, teraz będziemy stać w g. po pas - nie będe marudzić. nie jest istotne czy wybrały go mocherowe berety, rolnicy, intelektualiści,młodzi fotgrafowie czy prostytutki - wybrała większość.

Venio
23-10-2005, 23:55
hehe większosc wybrała kaczke faszerowaną lepperem z rydzykami :mrgreen: :twisted:

SenK
24-10-2005, 01:15
Kto wybieral?

ODPOWIEDZ ! : http://wiadomosci.onet.pl/3096,21,0,pokaz.html :/

Z innej beczki..
Na tym zdjęciu widać na kogo głosowała.. Jak to sie ma do publicznemu wystawianiu tego typu fotografii??

Diodak
24-10-2005, 01:43
... siąść i płakać. Wynik wyborów to dla mnie totalne nieporozumienie :(. Nie wiem co to się stało w ciągu tego tygodnia czy dwóch kiedy sytuacja była odwrotna. Widać przyjdzie nam się jeszcze męczyć 5 lat... a potem Tusk znowu wystartuje i wygra... a narazie czuję się porażkowo :-|.

KuchateK
24-10-2005, 02:20
Duzo ludzi sie zawiedzie na Kaczynskich. Ci ktorzy na nich glosowali reprezentuja zbyt wiele roznych srodowisk. Niestety nie da sie zadowolic wszystkich na raz...

Vitez
24-10-2005, 04:11
Nie wiem co to się stało w ciągu tego tygodnia czy dwóch kiedy sytuacja była odwrotna.

Ja wiem... Lepper i Radio Maryja. Zdjecia z wyborow to potwierdzaja. Mlodsze pokolenie z ochota klikalo w roznych internetowych ankietkach i sondazach, ale d* do lokali juz pewnie zabraklo im ochoty ruszyc.

Diodak
24-10-2005, 04:37
Zdaje sie Vitez, że masz rację (niestety) z tym ruszaniem du** i z samą świadomością. Na Rydzyka i Leppera szkoda klawiatury. Wygrałby Tusk gdyby niektórzy trochę bardziej myśleli.

KuchateK
24-10-2005, 05:20
Co do sondazy. Mam wrazenie ze zwlaszcza tym niezle doprawili.
No bo skoro wygrywa to po co ma isc... No i wielu nie poszlo...

Teraz zobaczymy co to sie bedzie dzialo przez 4 lata... Moze nie zrobia syfu totalnego.

Venio
24-10-2005, 08:28
Z innej beczki..
Na tym zdjęciu widać na kogo głosowała.. Jak to sie ma do publicznemu wystawianiu tego typu fotografii??
to jest jej głupota i brak myślenia z powodu wieku ze nie poskładała karty...

kocis
24-10-2005, 08:28
Teraz jest tak, że wybieraliśmy pomiędzy człowiekie Rydzyka i człowiekiem Opus Dei, trzymając się logiki poprzednich postów. Myslę, że wygrała opcja bardzie populistyczna i ekstremalana. Ale nie ma co się martwić na zapas. Czym większe nadzieje przedwyborcze, tym większe rozczarowanie później. Dziwi jedynie, że elektorat kolejny raz dał się zmanipulować. "Lajfisbrutal and wery zasadzkas" - teraz zacznie się konsumpcja władzy i szydło wyjdzie z worka. Oby rozdźwięk między obiecankami a prawdziwymi zamiarami nie był zbyt wielki.

muflon
24-10-2005, 08:36
Oby rozdźwięk między obiecankami a prawdziwymi zamiarami nie był zbyt wielki.
Chyba odwrotnie... ja miałbym raczej nadzieję, że wszystkie populistyczne wyborcze obietnice Pissu (do zrealizowania za pieniądze podatników) zostaną jak najszybciej zapomniane.

b'Art
24-10-2005, 08:58
Gratuluje znakomitego wyboru! Niech zyje ciemnogrod.
Kolejna sznasa na "normalnosc" i europejskosc zaprzepaszczona.
Postanowilem, ze jesli tak sie stanie wiecej do Polski nigdy nie pojade.
Polacy wybieraja tego, ktorego sie wstydza (patrz sondaze).
Naprawde gratuluje. Mysle, ze Rydzyk powinien zostac ministrem
edukacji, a Kurski propagandy. Sorry, jak sobie poscielesz, tak sie
wyspisz. Pas.

Wracaj do KRAJU!!! Teraz mamy więcej do zrobienia ! Nie jest źle, choć nie wygrał Człowiek pro-rynkowy, cieszę się że nie wygrał Lepper, a Stan Tyminski miał kilka setnych !!! poparcia!!! Więc widać, że nam się społeczeństwo edukuje !!! Wracaj więc - zarób kasę i inwestuj nad Wisłą !!!! :)

Angmar
24-10-2005, 09:02
wyspisz. Pas.
Masz racje - nie przyjezdzaj juz nigdy do Polski, podrzyj i spusc w kiblu polski paszport (jesli masz)... i nie przynos wiecej temu krajowi wstydu, nazywajac siebie Polakiem. Rzygac mi sie chce, jak slucham czy czytam takich "polaczkow", ktory pluja na ojczyzne tylko dlatego, ze byle ciec zostal prezydentem.

Siedz sobie w tym U.Ass.A., to odpowiednie miejsce dla takich "rednecks like you". A ja przeczekam 5 lat i ponownie pojde na wybory z nadzieja, ze tym razem spoleczenstwo wyciagnie wnioski i wybierze prezydentem kogos, kto zasluguje na ten urzad.

Jurek Plieth
24-10-2005, 09:09
Postanowilem, ze jesli tak sie stanie wiecej do Polski nigdy nie pojade...

Jak ta biedna Polska to przeżyje? :shock: Snowboarder, nie rób nam tego, przyjeżdżaj. Już wszystkie ptaszki u nas umyły piórka, bo rozeszła się plotka, że będziesz je focił, a tu taka przykrość :(

kocis
24-10-2005, 09:10
Może się wcinam w obowiązki moderatora, ale wypowiedź Angmara jast obraźliwa i powinna być opatrzona jakimś ostrzeżeniem!

Jurek Plieth
24-10-2005, 09:12
Może się wcinam w obowiązki moderatora, ale wypowiedź Angmara jast obraźliwa i powinna być opatrzona jakimś ostrzeżeniem!
Czy przypadkiem Angmar Ci się ze Snowboarderem nie pomylił?

SenK
24-10-2005, 09:12
A jeszcze jedno, co myslicie w kwestii kościoła. Ja myśle, że nie ma prawa się mieszać.. Pozatym jakby sie nie mieszał to wygrałby ten, który powinien..

muflon
24-10-2005, 09:34
Mysle, ze w pewnym sensie zasluzyliscie na to.Pewnie tak samo jak amerykanie na 11 września.
Eee tam dwie wieże... raczej tak samo jak hameryka na Busha :lol: Po prawdzie to z nich dwóch wolałbym chyba kaczkę.... jakich by poglądów nie miał, ale przynajmniej ździebko inteligencji :lol:

Postanowilem, ze jesli tak sie stanie wiecej do Polski nigdy nie pojade.No to krzyż na drogę, że tak po staropolsku się wyrażę...

Il fuoco
24-10-2005, 09:44
No i mamy Kaczogród jak określiła to moja znajoma, Kaczystan moja Mama lub "O dwóch takich co roz**** Polskę" jak to ma swoim statusie gg Ripek...
ehh zobaczymy co z tego będzie. Ja się w sumię boję marionetkowości Lecha i PiS+Samogłupota+Ojciec Dyrektor (który wymyślił podczas kampanii hasło które nadawał na antenie : "Kto na Tuska głosuje, ten Chrystusa krzyżuje" )

Nemeo
24-10-2005, 09:55
Znowu w sejmie przez całą kadencję, będzie niekończące sie pieprzenie o aborcji.

Il fuoco
24-10-2005, 10:11
aborcji, euatnazji (może nawet ktoś wyda książkę "103 ciasta siostry Eutanazji" ) itp.

GaGacek
24-10-2005, 10:43
http://www.kaczynskimamalegofiutka.org/

WITAMY w IV KATOLICKIEJ Rzeczpospolitej Polsce

walizki spakowane?
bilety kupione?
ostatni gasi światło!

P.S.
Teraz moze nas URATOWAC tylko ptasia grypa!

Ktos wie kiedy do nas dojdzie???

sergi
24-10-2005, 11:34
wyspisz. Pas.

Gdy czytam texty dakich *&^%%^$# to mi sie słabo robi. Pisz taki chłam na forum onetu a nie tutaj.
80% forumowiczow canon-board nie jest zadowolonych z wynikow wyborow wiec zlego adresata znalazles do swoich żali.
Mam nadzieje ze polski paszport juz wyrzuciles...

bonk
24-10-2005, 11:40
czytajac wczesniejsze posty zastanawialem sie czy nie powieniem tego napisac.

napisze

w sobote mialem na obiad kaczke :P

DoMiNiQuE
24-10-2005, 11:42
w gardle Ci nie stanela? ;)

perian
24-10-2005, 11:46

Ciesz się, niedługo kaczki mogą być gatunkiem prawnie chronionym.

Jestem tylko ciekaw, jak Kaczyński podziękuje Lepperowi i Rydzykowi za poparcie.

Nemeo
24-10-2005, 11:53
Rydzykowi za poparcie.

Nie wymawiaj imienia Ojca Dyrektora Rydzyka na daremnie.

perian ty grzeszniku.:lol:

bonk
24-10-2005, 15:17
a na onecie juz Tuska nie lubia

źródło (http://m.onet.pl/_m/f8d94bf54f98b621d3f26ac355464f94,5,1.jpg)

Angmar
24-10-2005, 15:35
W drugiej turze wyborów prezydenckich Kaczyński wśród polskich obywateli mieszkających w U.Ass.A. zyskał 70% poparcia... nic dodać, nic ująć...

bonk
24-10-2005, 15:37
']w gardle Ci nie stanela? ;)

nie stanela.
martwa byla to co miala stawac :P

sergi
24-10-2005, 16:42
Wlasnie dziwne, wiekszosc postow w tym watku jest w podobnym
tonie do mojego, ale to ja jestem wrog nagle.
Bo obrażasz wszystkich, całe polskie społeczeństwo. Nie wszyscy glosowali na kaczora. Glosowalem na Tuska i teraz jestem niezadowolony z wyników tak jak i Ty ale to nie jest powód aby każdego na ulicy nazywać zacofanym polaczkiem i ciemnotą!

Zamiast isc naprzod, lepiej siekrecic w kolko, modlac sie z Rydzykiem (!).
Niestety temat największej polskiej mafii (czyt. ojciec Rydzyk) ma sie bardzo dobrze a dodatko po tych wyborach będzie jeszcze lepiej :-(

Tomasz Golinski
24-10-2005, 16:58
Panowie, a czy ktoś może mi wytłumaczyć, czym (poza wzrostem) się ci kandydaci różnili?

Przecież ostatnio PO oskrażała PiS o to, że ten chce zbytnio obniżyć podatki!

Z tego wyboru widzę jedną korzyść: szanse na ratyfikację w Polsce kolejnego potworka pn. konstytucja europejska są dużo mniejsze.

Tomasz Golinski
24-10-2005, 16:59
Dla mnie coś innego było charakterystyczne. Jeszcze wczoraj przed pójściem spać, ok. północy, przewaga Tuska wynosiła od 12 - 14%. Dzisiaj rano kiedy do porannej kawy przeglądałem ONET i WP spadła już do niecałych 4%, a 30 min. później w dzienniku radiowym Kaczyński prowadził 0.5% :shock: 14% straty Tuska zaledwie w ciągu kilku godzin! Przecież aby to miało ręce i nogi, to musiałby totalnie polec w czasie wczorajszej debaty w TVN ;-) a tak się przecież nie stało...
Mi to wygląda na rozpaczliwą próbę ośrodków badania opinii publicznej ratowania swoich "wyników" przed ciszą wyborczą.
Normalka, to samo przed parlamentarnymi i przed I turą. Można też zauważyć, że niektóre ugrupowania regularnie dostają w sondarzach więcej lub mniej np. w celu tworzenia wrażenia marnowania głosu.

Tomasz Golinski
24-10-2005, 17:00
albo wręcz przeciwnie. Motywacja do tego by zagłosowac bo to moze cos zmienic... takie gdybanie bezsensowne ;)
Spece od marketingu politycznego mają to dobrze wyliczone, obawiam się.

Tomasz Golinski
24-10-2005, 17:00
Niestety Polska krajem skrajności pozostanie na następnych kilka lat. Mam tylko nadzieję, że Polska i Polacy jakoś to wytrzymają.
Kurcze, a mi się wydaję, że znowu wygrał przeciętniak. Ani wolnorynkowiec, ani socjalista. Typowe centrum. Gdzie w nim jakakolwiek skrajność????

PS. Prawie w każdej sytuacji któraś ze skrajności jest najkorzystniejszym rozwiązaniem.

darpla
24-10-2005, 17:49
I....wygrał mój kandydat - pan profesor Lech Aleksander Kaczyński :)

BRATERSKA POLITYKA to jest to !

mirhon
24-10-2005, 18:13
I....wygrał mój kandydat - pan profesor Lech Aleksander Kaczyński :)

BRATERSKA POLITYKA to jest to !

I będzie fajnie...Ziobro zostanie ministrem sprawiedliwości i będziemy mieli komisje i rozliczanie od rana do wieczora...

Robson01
24-10-2005, 19:13
Dajcie sobię na wstrzymanie drodzy forumowicze z tą krytyką prezydenta elekta, bo nam zamkną forum :mrgreen:
A tak na serio to gdyby zwyciężyła druga opcja też słychać byłoby słowa krytyki. My poprostu lubimy sobię podarzekać. No chyba że na "tronie" zasiadłby wielki wódz LPR - to wtedy hoohoo :evil:

Nemeo
24-10-2005, 19:24
Tylko idiota powie że cała władza w rękach jednego ugrupowania to powód do radości.
Bardziej bezpieczna byłaby jakakolwiek, ale równowaga.

Il fuoco
24-10-2005, 20:17
podobno Rokita ma jak to określił "stać na straży równowagi"....
no bo jak opowiada znana staropolska bajka:

"Idą dwaj bracia. Jeden mały, brzydki, niezbyt mądry. Drugi też rządzi Polską"

Vitez
24-10-2005, 20:18
Nie wiem co to się stało w ciągu tego tygodnia czy dwóch kiedy sytuacja była odwrotna.

Ja jeszcze raz na ten temat - ten artykul dosc ladnie to tlumaczy:

http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2981947.html

I jest calkiem zgodny z moimi podejrzeniami.

perian
24-10-2005, 23:11
Nie wymawiaj imienia Ojca Dyrektora Rydzyka na daremnie.

Przepraszam za przetwarzanie. Arnold B. tu jest? Upssss :twisted:

perian ty grzeszniku.:lol:

Nikt nie jest doskonały, ja przynajmniej nie sprzedaję się antysemicie i faszyście.

Venio
24-10-2005, 23:14
hehe a co wy na to? :D http://www.aqq.risp.pl/wstyd.jpg

perian
24-10-2005, 23:16
Dajcie sobię na wstrzymanie drodzy forumowicze z tą krytyką prezydenta elekta, bo nam zamkną forum :mrgreen:

Spoko, dyspozycyjność prokuratorów już była zapowiedziana. Obraza majestatu może drogo kosztować :roll:

A tak na serio to gdyby zwyciężyła druga opcja też słychać byłoby słowa krytyki. My poprostu lubimy sobię podarzekać. No chyba że na "tronie" zasiadłby wielki wódz LPR - to wtedy hoohoo :evil:

Na razie na tronie zasiadł wódź popierany przez LPR, czyżby next time?

perian
24-10-2005, 23:20
hehe a co wy na to? :D http://www.aqq.risp.pl/wstyd.jpg

To zdjęcie to chyba jest lekka manipulacja, ale oddaje pewne proporcje. Już kiedyś o tym pisałem. No pięknie nasz prezydent wygląda w takim towarzystwie :-x .

b'Art
25-10-2005, 10:46

I jest calkiem zgodny z moimi podejrzeniami.

No i wszystko jasne.. Jaki z tego zestawienia wniosek! W następnych wyborach trzeba edukować małe miasta, wsie, emerytów, wyjaśnić co stracą a co zyskają.
Swoją drogą ja gdy dociągnę dow wieku emerytalnego przy takiej "opiece" państwa jak dziś penie będę miał 500 PLN emerytury, a starszych osób będzie więcej !

Mamy więc szansę za 4 lata w parlamencie i 5 na Preza!

Tomasz Golinski
25-10-2005, 10:51
Tylko idiota powie że cała władza w rękach jednego ugrupowania to powód do radości.
Bardziej bezpieczna byłaby jakakolwiek, ale równowaga.
Ja tak powiem. Tylko, że musi to być dobre ugrupowanie.`

SenK
25-10-2005, 19:23
Ja tak powiem. Tylko, że musi to być dobre ugrupowanie.`

Fakt! A czy je mamy..

GaGacek
25-10-2005, 22:34
a co powiecie na to http://www.muglets.com/1gti

Venio
25-10-2005, 23:00
a co powiecie na to ? :D http://www.tzds.art.pl/bob/RP_BOB1-Kaczor.mp3

SenK
26-10-2005, 05:53
No powiemy, że sie nie otwiera.

Nemeo
26-10-2005, 08:23
a co powiecie na to http://www.muglets.com/1gti

Super, ale się uśmiałem.

Z prezydenckim pozdrowieniem - SPIEPRZAJ DZIADU.:lol:

Jurek Plieth
26-10-2005, 12:12

Vitez, od kiedy to "wybiórcza" generuje obiektywne opinie? :shock:
Dużo prościej takie a nie inne wyniki sondaży tłumaczy to, że były one przeprowadzane na zlecenie ośrodków, które oczekiwały właśnie takich wyników! Błędy rzędu kilkunastu, a nawet 20% są kompromitujące i sklonny jestem zgodzić się z posłem Kamińskim, niezależnie od tego, czy budzi on moją sympatię, czy też nie, że trzeba być skończonym idiotą, aby w przyszłości płacić ośrodkom przeprowadzającym sondaże :confused:

Jurek Plieth
26-10-2005, 12:18
Normalka, to samo przed parlamentarnymi i przed I turą. Można też zauważyć, że niektóre ugrupowania regularnie dostają w sondarzach więcej lub mniej np. w celu tworzenia wrażenia marnowania głosu.
Tomasz, Ty piszesz nie na temat :shock:
O ile ja dobrze zrozumiałem kiedyś wypowiedzi speców od sondaży, to powszechnie uważa się, że błąd sondażowy nie może przekraczać +/-2%. Jeśli jest większy, to znaczy tylko tyle, że sondaż był funta kłaków wart. Jeśli zaś jest rzędu kilkunastu %, to...; nie będę kończył :confused:

mirhon
26-10-2005, 12:23
Fragment porannej audycji :-) :

http://rapidshare.de/files/6710219/AntyRadio_poranek_24.10.mp3.html

Tomasz Golinski
26-10-2005, 13:28
Tomasz, Ty piszesz nie na temat :shock:
O ile ja dobrze zrozumiałem kiedyś wypowiedzi speców od sondaży, to powszechnie uważa się, że błąd sondażowy nie może przekraczać +/-2%. Jeśli jest większy, to znaczy tylko tyle, że sondaż był funta kłaków wart. Jeśli zaś jest rzędu kilkunastu %, to...; nie będę kończył :confused:
O co chodzi? Jeśli różnica jest większa, to wskazuje na jedną z dwóch rzeczy: źle przeprowadzony sondaż lub manipulacja. Ja piszę o tym drugim.

bonk
26-10-2005, 14:04
O co chodzi? Jeśli różnica jest większa, to wskazuje na jedną z dwóch rzeczy: źle przeprowadzony sondaż lub manipulacja. Ja piszę o tym drugim.

sondaze wyborcze w polsce nie oddaja rzeczyistej sytucaji poniewaz
elektorat samobrony konsekwentnie lekcewazy wszystkie sondarze
(polecam lekture pisma samoobrony - swietne SF)
pamietacie pierwsza ture wyborow?
co mowily sondy a jakie poparcie mial Andrju.

ponaddto polacy wstydza sie swoich pogladow politycznych
na pytanie zadane na ulicy odpowiadaja tak jak wypada,
a gdy nikt nie patrzy glosuja calkiem inaczej

Jurek Plieth
26-10-2005, 16:20
To ja Cię nie zrozumiałem :(
A w temacie, to skłonny jestem przyznać Ci rację.

marnow
26-10-2005, 17:46
No to mamy IV RP....w pelnym skladzie !!! Krzyz na droge i blogoslawienstwo O.Dyrektora...nic dodac, nic ujac

--
Marnow

maku
26-10-2005, 18:50
Moja frustracja narasta z dnia na dzień.....
To co się dzieje to jest jak jakaś p..... równia pochyła

Diodak
26-10-2005, 23:23
Już mamy obiecywaną koalicję... tylko gdzieś przespałem, że Lepper wszedł w miejsce PO. Ja już się boję obudzić następnego dnia bo może być wszystko inaczej niż dzień wczesniej obiecywali :mrgreen:.

birez
27-10-2005, 00:27
Już mamy obiecywaną koalicję... tylko gdzieś przespałem, że Lepper wszedł w miejsce PO. Ja już się boję obudzić następnego dnia bo może być wszystko inaczej niż dzień wczesniej obiecywali :mrgreen:.
Nie no, bedziemy mieli dokladnie to co obiecywali. Chyba po raz pierwszy nawet.
A konkretnie, to idzie mi o to, ze jasnie oswiecony prezydend Kaczka obiecuje IV RP. No i bedziemy mieli IV RP, jak tylko Prawie Sprawiedliwi wraz z partia Samogwalt doprowadza Polske do bankructwa i kolejnych rozbiorow, po 70 latach wywalczymy niepodleglosc i bedziemy mieli IV RP.

A teraz czekamy na wizyte Policji Politycznej :)

ripek
27-10-2005, 03:43
Po prostu szykuje się :

źródło (http://photos1.blogger.com/blogger/1144/1592/1600/kaczyzm1.gif)

Kilka dni i już wydymali Tuska. Teraz może równie dobrze sprzątać korytarze na Wiejskiej (nota bene lepszej ulicy pod sejm nie mogli wymyśleć)

Nemeo
27-10-2005, 08:18
Proponuje Ojca Pieprzonego Dyrektora Rydzyka na rzecznika rządu.:twisted: ,a Straż Marszałkowska powinna być zastąpiona Szwadronami Radia Ma ryja.:twisted:

Tomasz Golinski
27-10-2005, 12:33
Proponuje Ojca Pieprzonego Dyrektora Rydzyka na rzecznika rządu.:twisted: ,a Straż Marszałkowska powinna być zastąpiona Szwadronami Radia Ma ryja.:twisted:
Może trochę kultury?

MaX
27-10-2005, 12:48
Tiaaa najlepiej nic nie sie nie odzywac gdy nas PiS robi na szaro :-(

Chyba faktycznie niedlugo to bedzie nasze nowe godlo:
http://www.max.boo.pl/ibf/index.php?showtopic=869

sail0r
27-10-2005, 12:51
Nie no, bedziemy mieli dokladnie to co obiecywali. Chyba po raz pierwszy nawet.
A konkretnie, to idzie mi o to, ze jasnie oswiecony prezydend Kaczka obiecuje IV RP. No i bedziemy mieli IV RP, jak tylko Prawie Sprawiedliwi wraz z partia Samogwalt doprowadza Polske do bankructwa i kolejnych rozbiorow, po 70 latach wywalczymy niepodleglosc i bedziemy mieli IV RP.

no wlasnie.. ostatnio tez sie zastanawialem nad tym ze musi byc cos pomiedzy III i IV no i biorac pod uwage historie nie bedzie to nic milego... hmm przeoczylem gdzies w kampanii PiS ze oni nam zorganizuja to co pomiedzy III i IV RP

Nemeo
27-10-2005, 13:26
Może trochę kultury?

Przepraszam jeśli obraziłem Twoje ugrupowanie polityczne, ale to co wyprawiają kaczory ze swoim PIS-em przechodzi ludzkie pojęcie.

Tomasz Golinski
27-10-2005, 13:35
To nie jest moje ugrupowanie polityczne, ale to nie upoważnia do stosownia nieeleganckich zwrotów.

Jurek Plieth
27-10-2005, 14:04
To nie jest moje ugrupowanie polityczne, ale to nie upoważnia do stosownia nieeleganckich zwrotów.
Cieszę się, że moderator wreszcie zwrócił na to uwagę :confused:

Nemeo
27-10-2005, 14:30
Przepraszam wszystkich, których uraziłem moją wypowiedzią.

muflon
27-10-2005, 16:54
Eee, grunt że złotówka spada na łeb na szyję :) Moje ciężko zarobione franki bedą więcej warte :)

kocis
28-10-2005, 09:16
Chciałem coś naPiSać, ale skoro wymagana jest elegancja, to wymiękam.
Jak można PiSać elegancko o partii, której nazwa jest już nieelegancka.
Albo zajmę się sPiSywaniem PiSuarów.
PiSemnie PiSSdrawiam PISS. (Chyba jakiś błąd popełniłem, ale nie wiem gdzie)
A, zapomniałem :twisted: :mrgreen:

asterix
28-10-2005, 11:51
ja tam jestem zdolowany wynikami wyborow.. nie wiem czy pisze w temat bo 14 stron postow nie chcialo mi sie czytac :)
Maly kargul prezydentem - dobrze ze niebawem opuszczam ten kraj

Venio
28-10-2005, 12:09
RiP = Rest in PiS ;)

GoTo
28-10-2005, 15:13
RiP = Rest in PiS ;)
No, będą se odpoczywać spokojnie :p , całe 4 lata :mrgreen:

Tomasz Golinski
10-11-2005, 16:20
A mi tam się po tych wyborach podoba :mrgreen: Gospodarczo nie jest dobrze, ale i nie jest źle, ale przynajmniej może trochę porządku będzie w administracji i służbach.

Venio
10-11-2005, 17:17
moja kaczoliczba to 2350 :mrgreen:

kocis
10-11-2005, 18:05
Już wiemy jak polityka wpływa na gospodarkę. Kaczolandia nie wyeksportuje produktów rolniczych na największy rynek Europy. Pierwszy sukces IV Rzeczpospolitej Obojga Kaczorów.

Tomasz Golinski
10-11-2005, 18:57
Ekstra, żywność będzie tańsza.

muflon
10-11-2005, 22:31
Ekstra, żywność będzie tańsza.
No, zwlaszcza rolnicy sie uciesza :) Cos czuje, ze Samołobrona będzie popierała rząd max. do następnego lata :) Potem po staremu - blokady, wysypywanie zboża, rzucanie plytami chodnikowymi pod Sejmem - znowu bedzie okazja do fajnego flame, no nie Tomek? ;-)

Tomasz Golinski
10-11-2005, 22:36
True, true. Ale szczęśliwie nie jestem rolnikiem, tylko łakomczuchem. A samoobrona każdy rząd popierałaby do tylko żniw :> nawet własny.

kocis
11-11-2005, 12:33
Tomasz, jeśli przypominasz sobie naszą ostrą dyskusję o głupocie? to ja Cię teraz oficjalnie przepraszam za wszystkie moje uszczypliwe uwagi dotyczące Twoich poglądów politycznych. Miałeś ŚWIĘTĄ rację w kwestii zwycięstwa głupoty w demokracji.

mirhon
23-11-2005, 14:46
Niedługo (po wyborach) nasze skarbonki będą tak wyglądać :-(

Jac
23-11-2005, 16:49
:mrgreen: mam nadzieje że nie moja ;-)

Dołek
24-11-2005, 23:39
bez komentarza
http://www.wprost.pl/ar/?O=83235

Tomasz Golinski
25-11-2005, 00:01
A to niby coś nowego w polityce?

Pikczer
25-11-2005, 00:06
A to niby coś nowego w polityce?

Moze i nic nowego, ale za kazdym razem boli :sad:
i smutne jest :cry:

Tomasz Golinski
25-11-2005, 00:19
Akurat tym razem to mniej smutne, bo w kampanii gadali glupoty. Jest nadzieja (niewielka), ze jak ich nie będą realizować, to będzie lepiej :twisted:

birez
25-11-2005, 00:24
Akurat tym razem to mniej smutne, bo w kampanii gadali glupoty. Jest nadzieja (niewielka), ze jak ich nie będą realizować, to będzie lepiej :twisted:
Gorzej jak nie beda realizowac tych ale zaczna inne (LPR'owe np.)

Hiehie, wlasnie mi do glowy przyszlo: nowa partia: ZL - Zwiazek Ludowy (a tak na prawde to: Zamaskowani Liberalowie, partia kameleon :twisted:)

Pikczer
25-11-2005, 00:24

Coz, o tym nie pomyslalem - to pozytywne podejcie :mrgreen:

Tomasz Golinski
25-11-2005, 00:39
Gorzej jak nie beda realizowac tych ale zaczna inne (LPR'owe np.)

Hiehie, wlasnie mi do glowy przyszlo: nowa partia: ZL - Zwiazek Ludowy (a tak na prawde to: Zamaskowani Liberalowie, partia kameleon :twisted:)
Wallenrod?