Zobacz pełną wersję : Canon EOS-1Ds Mark II vs EOS 5D linki
W najnowszym Chip FV jest taki użytkowy test Marka2, sam uważam ten aparat za pełną wypasu maszynę. Czy gdzieś w internecie ktoś znalazł może jakieś porównanie szumów, fotki, i logiczne porównania?
Poprosze wrzucać tu linki bo szukałem na forum i nic nie znalazłem...
Ja może i przesadzam jak twierdzi paru znajomych i żona, :-) ale od czasu liceum (15 lat !!??) i zabawy z komputerami jeszcze giełdy komp. na matejki :-) zawsze gdy kupie coś z nienajwyższej półki to potem i tak zmieniam, bo coś co chciałbym akurat zrobić jest możliwe tylko na topowym produkcie, jak to ma miejsce w prawie każdej dziedzinie życia :-) , a pozatym przyjemność z użytkowania "wypasów" jest nieporównywalnie większa ..
Dlatego jak ktoś zna jakies porównania to poproszę linki.
mjastrzebski
15-10-2005, 10:04
W najnowszym Chip FV jest taki użytkowy test
Hmm. Chip. Czy to nie jest ta gazetka, gdzie mozna zamiescic sponsorowane psuedo-testy sprzetu komputerowego?? Zrob sobie przysluge i nie czytaj tych ich wpocin :D
Poprosze wrzucać tu linki bo szukałem na forum i nic nie znalazłem...
To pogogluj jeszcze. Na tym forum sie swiat nie konczy.
http://www.google.pl/search?hl=pl&c2coff=1&q=1ds+MKII+5D&btnG=Szukaj&lr=
5D to nadal mimo wszystko nowość. Poczekaj cierpliwie, testy na pewno sie pojawią
W najnowszym Chip FV jest taki użytkowy test Marka2, sam uważam ten aparat za pełną wypasu maszynę. ............. , a pozatym przyjemność z użytkowania "wypasów" jest nieporównywalnie większa ..
Jedna rada, kupuj 1Ds mkII. Nic lepszego na rynku nie znajdziesz. Oczywiście w małym obrazku. Ale jeśli chodzi o ful wypas to jest to.
Jest jeszcze kilka bardziej "wypasionych" w funkcje kompaktów, no ale przecie nie o to chodzi.
Zatem 1Ds mk II. To i tylko to.
Problem jedynie, że może trafisz na jakieś ujęcie, przy którym mark II wymięknie. Ale może do tego czasy Canon wypuści jakiś model z jeszcze większym ful wypasem. Pozdro.
bo tak na moje to mogli by poproawić sybkostrzelność, to lubie jak się wydaje dużo kasy to się wymaga, te 3kl/s w 350 :-( 20d 5kl/s tym i iso i czasami mnie kusiło... ale to klasa do 5000 a nie do 25000 . Pozatym co mnie dziwi Mark 2ds ma usb 1.1
więc Boże dzieki za czytnika kart flash bo nie widze pakowania RAW'ów po 1.1 :-)
Z tego co pamietam 1Ds ma FireWire cos jak USB2.0 jak nie szybsze wiec jestes troche w bledzie.
Ja może i przesadzam jak twierdzi paru znajomych i żona, :-) ale od czasu liceum (15 lat !!??) i zabawy z komputerami jeszcze giełdy komp. na matejki :-) zawsze gdy kupie coś z nienajwyższej półki to potem i tak zmieniam, bo coś co chciałbym akurat zrobić jest możliwe tylko na topowym produkcie, jak to ma miejsce w prawie każdej dziedzinie życia :-) , a pozatym przyjemność z użytkowania "wypasów" jest nieporównywalnie większa ..
Nie potrzebnie sie tak rozpisales, mogles napisac... "Od czasu gdy zostalem onanista sprzetowym"... :)
dobra fire wire ma ale usb ma 1.1
pozatym mógłby miec wersje 800MB/s a nie 400MB/s prztestował bym sobie przynajmniej płyte głowną.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1dsmkii/
Odrazu Onanista, może z innej strony jak ktoś lubi ładne dziewczyny jest alfonsem ?! chyba że się mylę ?
No nie odrazu alfonsem poprostu dziwkarz ;-)
Czy admin moze usunac caly ten pouczający wątek...? :(
Ciekawe że nikt nie napisał nic w temacie
może przypomnę :
Canon EOS-1Ds Mark II vs EOS 5D linki
prztestował bym sobie przynajmniej płyte głowną.
Trochę drogi tester płyt głównych :mrgreen: