PDA

Zobacz pełną wersję : dobry sklep foto z krakowa??

Snowboy
25-02-2010, 18:43
witam, czy może mi ktoś polecić dobry sklep ze sprzętem fotograficznym gdzie mógłbym zamówić i przetestować sprzęt przed jego zakupem?? -chodzi mi głównie o to by mieli po kilka sztuk obiektywów do sprawdzenia.
dzięki

kasztelan
25-02-2010, 18:54
Ja kupuje na ul.Karmelickiej 8 link: http://fotocyfra.sklep.pl/kontakt.php Blisko jest drugi sklep na ul.Studencka 6 link: http://www.sklepfotograficzny.pl/ W tym drugim zamierzam właśnie nabyć obiektywy w nie długim czasie. Ale jeśli chodzi o testowanie to raczej ten drugi ma większy zapas na stanie.

tryton
25-02-2010, 18:55
Z tym posiadaniem kilku sztuk to różnie bywa. Raz mają 2, innym razem 5, innym razem 1. Generalnie wszędzie powinni pozwolić spróbować i wybrać. Ostatnio kupowałem próbując 2 szkła w Fotoplusie na Studenckiej. A jak ci zależy na tablicach testowych to w Fotopanoramie na Sławkowskiej. Kupowałem również w D-photo na Placu Bohaterów Getta i też spoko, ale tam tylko aparat bez szkła brałem.

patric89
25-02-2010, 19:00
foto cyfra
sklep fotograficzny
d-photo
fotopanorama

We wszystkich sklepach coś kupowałem i byłem bardzo zadowolony, zapraszam też do mnie do fotojokera na Kapelanke jestem do 21.00

Snowboy
25-02-2010, 19:08
@patric89 @tryton @kasztelan, dzięki za szybką odpowiedź

danielo_18
25-02-2010, 19:08
Ja polecam sklep fotopanorama na ulicy Sławkowskiej na pewno maja więcej obiektywów do testu.

BRS
25-02-2010, 19:16
fotopanorama
fotocyfra
daja 2 letnia gwarancje
maja zawsze cos na stanie a jak nie to sprowadza
bo zalezy im na kliencie
d-photo/foto-beta na pl.getta tez jest bardzo dobry

wiktor2323
25-02-2010, 19:26
foto beata/d- photo też dają gwarancje na 2 lata ;)
Osobiście z dwóch sklepów które "przetestowałem"
to Fotopanorama i właśnie d-photo. Najbardziej podobała mi się
obsługa w d-photo, facet skory do pomocy i da się z nim pogadać.

marekb
25-02-2010, 21:12
A na nie polecam sklepu Fotopanorama. Poza notorycznym poślizgiem i obiecywaniem, ze jutro, jutro, jutro, brakiem kontaktu (zaraz zadzwonie lub odpisze na gg może trwać i 2 tygodnie) sprzedano mi dwuletnia 135L sciorana, porysowaną jako ... nową. Potem było udawanie, ze nie wiedzieli itp tlumczenia.Reklamacja 50/1.4 trwała przez nich ok 1.5 miesiaca. Filtr reklamowalem tez przelezal u nich 2 miechy i nic. Byla jeszcze ostrzejsza jazda lecz ją przemilczę. Krótko: kupiłem tam większość mojego sprzętu, a byłem coraz gorzej traktowany. Zostawilem u nich kilkadziesiąt tysiecy, a zlewali mnie jak gowniarza.poza tym nie wiem jaki to sprzet mają w wiekszej ilości skoro poza filtrami wszystko co kupowałem było na zamowienie i zawsze mieli tylko tę jedną, jedyną sztukę, zero wyboru. Chciałbym jednak zastrzec iż te wszystkie incydenty miały miejsce od 2006 do około połowy 2009 kiedy to kupiłem u nich 24L z walniętym AF. Całkiem możliwe, ze od tej pory się pozmieniało. Po co jednak ryzykować skoro wokół tylu sprzedawców i bez żadnych ściem, mają towar na półkach, że o sklepach internetowych nie wspomnę.

Matt_K-K
25-02-2010, 21:16
Ja moge polecic Fotoplus oraz d-photo, z tym ze w tym drugim dostaje sie [ no przynajmniej ja dostawalem ] gwarancje sklepowa, ktora nie zawsze jednak jest na reke. W obu sklepach maja zwykle dobre ceny oraz co takze wazne - dobra obsluge :) Raz bralem tez sprzet w fotojokerze na zakopianskiej i tez nie bylo zle, no ale tam ponoc duza rotacja pracownikow jest, wiec moglo sie pozmieniac.

damian.j.
25-02-2010, 21:35
ja kupowałem w d-photo sigme 70-200 i wszystko spoko super kontakt miła obsługa ale musiałem trochę poczekać i kilka razy się tam przejść zanim mi go sprowadzili, bo jakoś się im zapominało czy coś, przynajmniej wtedy cenę mieli najniższą w krakowie, wiec może co dostali sztukę to ją sprzedawali a ja za późno przychodziłem nie wiem...
no i polecam też ten na studenckiej tak kupowałem kita, i wszystko było bardzo szyko sprawnie i tanio no i obsługa bardzo miła

Hom_er
25-02-2010, 21:36
W prawdzie nic nie kupiłem w fotocyfrze na Karmelickiej, ale byłem tam pooglądać aparaty i obiektywy, i bez problemu bawiłem się nimi kilkanaście minut, a Sprzedawca cierpliwy był jak nie wiem co :)
Bardzo to było profesjonalne i miłe :)
Zatem polecam :)

Jasper
25-02-2010, 22:21
Fotocyfra na Karmelickiej. Bardzo fajne i konkretne chłopaki. Polecam ich właśnie.

skura
25-02-2010, 22:56
Fotopanorama daje gwarancje na 2 lata na obiektywy, ale UWAGA!!!! tylko na paragon. Przy wzięciu faktury, gwarancja jest roczna. Kupiłem u nich w maju 2008 obiektyw 10-22 i byłem pewien że ma 24 miesiące gwarancji. A ponieważ zmieniam na ff, poszedł do ludzi. No i jak chciałem potwierdzić te 24 mies to okazało się ze nie ma:( Przy zakupach u nich, sprzęt moga sprawdzić(tablice tertowe itd) za free(mają to na strronie opisane) - fajna rzecz jak samodzielnie nie potrafi się sprawdzić, a chce się mieć pewność.
Polecam też studencką-chyba mają największy wybór sprzętu. UWAGA PRZYJMUJĄ PŁATNOŚĆ KARTĄ, co nieczęsto sie zdarza ale wtedy towar droższy o 2%. Studencka też kiedyś prowadziła komis.
Z fotocyfrą z karmelickiej mieszane uczucia. Zamówiłem u nich obiektyw i lampę, mieli zadzwonić jak będa mieli na stanie i do dziś nikt nie zadzwonił. Zdecydowanie wybór najmniejszy, ale ceny najniższe z całej trójki.
Ciekawą opcją jest też sieć rtveuroagd. Raty 30x0% - to dla chcących, ale nie posiadających. ALE UWAGA - ceny na niektóre rzeczy KOSMICZNE!!! 24-105/4L prawie 4500!!!! ZDzierstwo. No ale jak mowi kumpel, masz za to raty...Droższego sprzętu oczywiście nie mają na stanie. Z zamówieniami to różnie. Ale przychodzi 1 sztuka, więc o testowaniu to za bardzo nie ma co marzyć...

marekb
25-02-2010, 23:41
skura, z EURORTV AGD nie do konca cena kosmiczna, kupiłem tam 5D2 za cenę najniższą wówczas, oprócz tego że nie było nigdzie indziej- fakt była "promocja";)

nycio_m
09-03-2010, 18:40
d-photo pl.getta super obsługa można pogadać na temat ...i ja też tam byłem i kupiłem polecam

Hom_er
09-03-2010, 21:15
Fotocyfra, jest z kim i o czym pogadać.
Sprzęt można pomacać ile się chce.
I cenę poważnie negocjować :)

polecam!

marekb
06-04-2010, 13:28
zmieniam zdanie o fotopanoramie, jeszcze raz zaryzykowałem z uwagi, ze cenę mi najlepszą dali i pozytyw pełny szybko sprawnie i na temat. Może miejsce zmienili to i jakość usług też..;)

kuzi4
06-04-2010, 20:07
A na nie polecam sklepu Fotopanorama. Poza notorycznym poślizgiem i obiecywaniem, ze jutro, jutro, jutro, brakiem kontaktu (zaraz zadzwonie lub odpisze na gg może trwać i 2 tygodnie) sprzedano mi dwuletnia 135L sciorana, porysowaną jako ... nową. Potem było udawanie, ze nie wiedzieli itp tlumczenia.Reklamacja 50/1.4 trwała przez nich ok 1.5 miesiaca. Filtr reklamowalem tez przelezal u nich 2 miechy i nic. Byla jeszcze ostrzejsza jazda lecz ją przemilczę. Krótko: kupiłem tam większość mojego sprzętu, a byłem coraz gorzej traktowany. Zostawilem u nich kilkadziesiąt tysiecy, a zlewali mnie jak gowniarza.poza tym nie wiem jaki to sprzet mają w wiekszej ilości skoro poza filtrami wszystko co kupowałem było na zamowienie i zawsze mieli tylko tę jedną, jedyną sztukę, zero wyboru. Chciałbym jednak zastrzec iż te wszystkie incydenty miały miejsce od 2006 do około połowy 2009 kiedy to kupiłem u nich 24L z walniętym AF. Całkiem możliwe, ze od tej pory się pozmieniało. Po co jednak ryzykować skoro wokół tylu sprzedawców i bez żadnych ściem, mają towar na półkach, że o sklepach internetowych nie wspomnę.

Ja z kolei polecam fotopanoramę. Zawsze mogłem wynegocjować rabat, sprawdzić sprzęt. Jak mi upadła Tokina :evil: to załatwili mi naprawę na gwarancji pomimo ewidentnego uszkodzenia mechanicznego. Jak kupowałem 7D i chciałem jeszcze drugi aku, a nie mieli na stanie to wyciągnęli z innego body i nie było problemu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

zmieniam zdanie o fotopanoramie, jeszcze raz zaryzykowałem z uwagi, ze cenę mi najlepszą dali i pozytyw pełny szybko sprawnie i na temat. Może miejsce zmienili to i jakość usług też..;)

Może masz rację, ale ja wszystko kupowałem na Sławkowskiej. Fajnie, że zmieniłeś o nich zdanie.

matik
16-11-2011, 15:06
trochę czasu od założenia wątku minęło .. czy fotocyfra to sklep, któremu można nadal zaufać ?

Grzesiek_PL
16-11-2011, 15:34
Ja polecam www.fotoplus.pl bardzo miła obsługa, zero problemów.

Bangi
16-11-2011, 15:44
skura, z EURORTV AGD nie do konca cena kosmiczna, kupiłem tam 5D2 za cenę najniższą wówczas, oprócz tego że nie było nigdzie indziej- fakt była "promocja";)

Mi się udało w rtv euro agd wyrwać 550d + C 18-135 z najtańszą cenę na rynku w tamtym momencie i ratami 0% :) ale prawda jest taka, że niektóre ceny rzeczywiście są dziwnie, przynajmniej dla mnie konstruowane, pewnie wynika to ze specfiki zakupów tego moloha. Swego czasu, nie pamiętam już dokładnie o jakie konkretnie modele chodziło, ale był tak, że body + obiektyw w zestawie kosztowało znacznie więcej niż te dwa same produkty kupione u nich oddzielnie, co wg mnie jest lekka paranoją, no ale.
Na studenckiej też robiłem zakupy - złego słowa, no może poza tym, że czasami są kolejki ;)
Fotopanorama - kupowałem jakieś drobne akcesoria, bez problemów.

patigol
16-11-2011, 16:28
http://www.sklepfotograficzny.pl/

Jago
16-11-2011, 17:35

Robiłem w nim zakupy przez internet i także polecam.

mario_l
16-11-2011, 18:25
a ja kupowałem w sklepie przy akademii rolniczej, nie pamiętam jak się nazywa - polecam, kupiłem tam kilka szkieł w dobrej cenie.

parsifal
17-11-2011, 15:41
co do foto-cyfry nadal działa i wygląda na to, że ma się dobrze.
sprzęt foto kupowałem od zawsze w "fotopanoramie", ale po ostatnich zmianach właściciela, nastaniu "kierownika" sklepu, chyba im się troszkę w głowach poprzewracało...
na obiecankach kończyło się w przypadku obu wizyt, podczas których chciałem zrobić zakupy.
od niedawna kupuję z foto-cyfrze i jestem naprawdę zadolony
w fotoplusie natomiast nigdy zakupów nie robiłem, ale mam kilku znajomych, którzy sobie ten sklep chwalą

STR8
30-11-2011, 18:31
Kupowałem ostatnio 5d mk II w foto-beta ( d-photo ) Można zostawić sprzęt w rozliczeniu, co uczyniłem oddając moją jedyneczkę mark II N. Sklep warty polecenia - ceny niskie, obsługa bardzo fajna, sprzęt bez zarzutu

tryton
30-11-2011, 19:05
a ja kupowałem w sklepie przy akademii rolniczej, nie pamiętam jak się nazywa - polecam, kupiłem tam kilka szkieł w dobrej cenie.

A który wydział rolniczej, bo jest kilka w różnych częściach miasta :roll:

razdwa
18-06-2012, 14:23
ja darowałem sobie stacjonarne sklepy. teraz jak czegoś potrzebuję to włażę do nich na stronę
http://www.cyfrowe.pl/. nie mam czasu ani nerwów do łażenia po normalnych sklepach i słuchania
wymądrzającej się na każdym kroku obsługi. mierzi mnie to.

tapirek
18-06-2012, 22:02

Przyłącze się, można potestować, obsługa wie co robi.

subbar
18-06-2012, 22:19
ja darowałem sobie stacjonarne sklepy. teraz jak czegoś potrzebuję to włażę do nich na stronę
[CIACH REKLAMA]. nie mam czasu ani nerwów do łażenia po normalnych sklepach i słuchania
wymądrzającej się na każdym kroku obsługi. mierzi mnie to.

To temat o sklepach w Krakowie odkopany przez Ciebie do reklamy sklepu który nie ma nic wspólnego z tematem.

Wracając do tematu Foto-Plus i sklepfotograficzny - to chyba jedno i to samo. Ceny nie najniższe ale obsługa na najwyższym poziomie - kupowałem u nich swoje 4 lustrzanki za wyjątkiem Canona i kilka szkieł - za każdym razem fachowa pomoc i dobór obiektywu pod body na idealnym poziomie - konkretne i fachowe porady. Moim zdaniem mimo wyższych cen i doliczaniem do cen jeszcze marży przy płatności kartą (co mnie bardzo złości) rekompensują to podejściem do klienta i fachowością.

igor58
18-06-2012, 22:43
trochę za bardzo się wymądrzają jak na mój gust (z definicji klient jest dla nich debilem)

subbar
18-06-2012, 23:10
trochę za bardzo się wymądrzają jak na mój gust (z definicji klient jest dla nich debilem)

w istocie to samo odczułem w chwili kiedy nie byłem zdecydowany(myślałem jednak że może faktycznie mięli rację chwaląc 50 1.4 jako pancerne szkło), który obiektyw wybrać, jednak przy zakupie i wyborze obiektywu fachowo pokazywali mi rzeczy na które bym uwagi nie zwrócił. Z pewnością dają odczuć klientowi iż są górą i wiedzą lepiej. Czyli do marży i wysokich cen dochodzi stosunek do niezdecydowanego/niekupującego - klienta na minus.

Bangi
19-06-2012, 00:57
Ja ostatnio w foto cyfrze kupiłem T 70-300. Bardzo miła obsługa. Mogłem protestować kilka i nawet wyjść na podwórko przed sklep bez obstawy, co dla mnie fajne. Cena też była Ok, jak na stronie, tyle se płatność tylko gotówką.
Jakiś czas później poszedłem przymierzyć T 17-50, testowałem kilka, też mogłem wyjść, dali mi nawet focus test chart. Nie zdecydowałem się na zakup u nich, sztuki były w sumie bez mydla, ale nie trafiały dobrze. Jedyne co mnie rozbawilo to to, że Pan (był inny niż jak kupowałem tele) próbował mi wymawiać, ze skoro przez Lv jest ok to nie ma problemu ;-) Tylko jak ja bym chciał robić przez Lv to bym sobie kompakt kupił ;-) I tym oto tekstem zakończyliśmy ;-)
Tak czy owak dla mnie sklep OK, tym bardziej ze ceny mają bardzo konkurencyjne :-)