Zobacz pełną wersję : 1D Wpisanie autora do aparatu
gumisKite
22-02-2010, 19:22
Niestety nie mam FireWire w swoim komputerze wiec nie moge tego tak o normalnie zmienić, jest jakis sposób na obejście tego? Może da sie wgrać jakis plik na karte?
Podłaczam sie do prosby, probowalem nawet na kompie ktory ma firewire (WinXp) i nie dalo sie, aparat byl widziany przez łącze ale nic nie wyszło :(
eosinfo.. pokazuje licznik ale daje możliwość wpisania autora.
Niestety nie mam FireWire w swoim komputerze wiec nie moge tego tak o normalnie zmienić, jest jakis sposób na obejście tego? Może da sie wgrać jakis plik na karte?
EOS Utility -usb i powinno pojsc ale bardzo ostroznie z samym polaczeniem 1D i odlaczaniem ( tylko przy wylaczonym body ) bo inaczej mozesz spalic uklad ..dosc czesta przypadlosc
gumisKite
24-02-2010, 12:48
A jest gdziej udostępniony w necie owy eos utility? Niestety mam aparat z drugiej ręki i nie dostałem w zestawie... :mad:
eos utility - www.canon.pl
eos info - www.google.pl
A jest gdziej udostępniony w necie owy eos utility? Niestety mam aparat z drugiej ręki i nie dostałem w zestawie... :mad:
www.canon.pl.....z tamtad go i owszem sciagniesz ale nie zainstalujesz poniewaz musisz miec tzw.plyte instalacajna ale mozna w rejestrze win zrobic odpowiednia modyfikacje ...musisz poszukac na forum bo nie pamietam ;)
gumisKite
24-02-2010, 15:29
Znalazłem :-D http://peb.pl/multimedia-progr/396591-iso-canon-eos-digital-solutions-disk.html
justanimage
24-02-2010, 16:39
EOS Utility -usb i powinno pojsc ale bardzo ostroznie z samym polaczeniem 1D i odlaczaniem ( tylko przy wylaczonym body ) bo inaczej mozesz spalic uklad ..dosc czesta przypadlosc
w 1d mark I nie ma portu USB, wiec to nic nie da.
gumisKite
24-02-2010, 16:43
Chodzi mk II. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
sebcio80
24-02-2010, 17:24
Chodzi mk II. Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
mk II ma ale USB sluzy tylko do drukowania...
tylko FireWire
gumisKite
24-02-2010, 18:09
właśnie kupiłęm i zamontowałem FireWire i po podłaczeniu aparatu słychac dzwięk ze coś zostało podłaczone ale zero rekacji.
sebcio80
24-02-2010, 18:12
właśnie kupiłęm i zamontowałem FireWire i po podłaczeniu aparatu słychac dzwięk ze coś zostało podłaczone ale zero rekacji.
jaki masz system, 32bit czy 64bit?
gumisKite
24-02-2010, 18:27
Wina 7 32b. Już podołałem, musiałem zassać ze strony canona konkretne sterowniki.
mozesz zdradzic jakie to sterowniki, pliz i co i jak zrobiłem z firewire (jaka karta, skad itp)
gumisKite
24-02-2010, 21:35
Karta FireWire pod PCI, najzwyklejsza z najzwyklejszego komputerowego. wchodzi na strone canona i ściagasz stery IEEE do 1D pod wina jakiego masz (ja mam stery pod viste na 7) i jakoś hula