Zobacz pełną wersję : Albumu na zdjęcia
Witam
Przyznam, że robiąc zdjęcia ślubne do tej pory nie oferowałem swoim klientom albumów - dostawali po prostu odbitki i płytę. Kilku "lepszym" klientom zdjęcia przekazałem w albumie ślubnym Henzo (modele za ok. 100zł). Niby fajne ale daleko im do oryginalnych. Czas coś z tym zrobic bo jak wiadomo każde zdjęcie w dobrej oprawie będzie się prezentowało jeszcze lepiej. :)
Ostatnio zacząłem się przyglądać rozwiązaniom typu Photo Book (np.: https://www.photoworks.com/) i tutaj mam do Was pytanie. Czy w Polsce coś takiego jest osiągalne np. wysyłkowo? Na miejscu (Jelenia Góra) żaden lab nie oferuje takiej usługi. Oczywiście zależy mi na bardzo dobrej jakości zdjęć no i żeby koszty nie przyprawiały o zawał.
Zastanawiam się czy dobrym rozwiązaniem nie były by wydruki dwustronne na dobrej plujce foto (np. Pixma ip5000) i oprawianie ich u introligatora. jeszcze nie liczyłem kosztów.
Wszelkie uwagi, pomysły, przykłady mile widziane.
Pozdrawiam
http://canon-board.info/showthread.php?t=5049&highlight=albumy
Może jakieś konkrety - please. Jakoś nic tam nie mogę znaleźć :(
Chyba nikt nie siedzi w tym temacie, bo ja podałem to co mnie podali ;)
Mnie interesowałoby czy takie fotoksiążki robią już w polsce, gdzie i za ile?
Perlpa, googlowałeś coś w tym temacie?
Na allegro znalazłem taką fotoksiążkę: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66684520
Zdjęcia marnej jakości więc ciężko się zorientować jak taka książka wygląda.
Gdyby jakość wykonania była na dobrym poziomie to cena może do przełkniecia.
Googlowanie dawało najczęściej pozycje za wielką wodą. Z polskich to tylko ten z allegro.
Wczoraj dostałem od dystrybutora Henzo na Polskę ich cennik. Ceny albumów profi krótko mówiąc chore!!! Za aluminiową okładkę do zdjęć (strony osobno do wpięcie) wołają ponad 2000zł!!! Album w skórze 1000-1500zł
Dziękuję, postoję i popatrzę....
hm... a nie probowaliscie skontaktowac sie z wydawcami kalendarzy ksiazkowych? oni maja doswiadczenie w tego typu "produkcjach" - moze akurat??
Chyba nikt nie siedzi w tym temacie, bo ja podałem to co mnie podali ;)
koszt oprawy takich zdjec do postaci albumu to okolo 420zl wiem bo sam sie tym zajmuje
Zdjecia z allegro faktycznie chała. Być może to świadczy tez o wystawcy.
Coś mi chodzi po głowie, że albo gdzieś w Tychach alb w Krakowie się tym zajmują.
Znajomy gdzieś to zamawia, ale ciężko coś od niego wydusić :-? Wiadomo :)
koszt oprawy takich zdjec do postaci albumu to okolo 420zl wiem bo sam sie tym zajmuje
Pochwaliłbyś się co, gdzie, jak, ile, kiedy? :)
Pochwaliłbyś się co, gdzie, jak, ile, kiedy? :)
Ciezko zdobyta wiedza$:)
hm... a nie probowaliscie skontaktowac sie z wydawcami kalendarzy ksiazkowych? oni maja doswiadczenie w tego typu "produkcjach" - moze akurat??
Tylko że oni sa zainteresowani większymi seriami a ja w wiadomych względów potrzebuję pojedyńcze egzemplarze. Coraz bardziej skłaniam się w kierunku dobrej plujki.
ale moge ci sprzedac jak chcesz:)
No to chyba odpada bo przy cenie zdjęć na poziomie 600 za plener i kosciół wkalkulowanie ceny takiego albumu za bardzo wywindowało by cenę.
Jak za sesję będę brał 2000zł ;-) to wrócę do pomysłu takiej oprawy.
Lepiej mi sprzedaj po okazyjnej cenie swojego 5D :D
No to chyba odpada bo przy cenie zdjęć na poziomie 600 za plener i kosciół wkalkulowanie ceny takiego albumu za bardzo wywindowało by cenę.
Jak za sesję będę brał 2000zł ;-) to wrócę do pomysłu takiej oprawy.
Niepatrz na to ile ty bedziesz mial zamiar brac tylko patrz na to ile ludzi beda chieli ci za taki album zaplacic, musisz miec opcjie dla tych co maja kase i chca miec album , jak i dla tych co wystarczy to co robiles do tej pory
Myślałem, że na FORUM nie sprzedaje się informacji...:-?
Sam se znajde :evil:
Myślałem, że na FORUM nie sprzedaje się informacji...:-?
Sam se znajde :evil:
dlatego jeszcze nie sprzedalem:)
Niepatrz na to ile ty bedziesz mial zamiar brac tylko patrz na to ile ludzi beda chieli ci za taki album zaplacic, musisz miec opcjie dla tych co maja kase i chca miec album , jak i dla tych co wystarczy to co robiles do tej pory
Przerażające dla mnie jest to że ludzie zadowalają się przysłowiowym byle czym. nie chcę tutaj broń Boże pisać że robię chałę (`mam nadzieję że nie - klienci zawsze bardzo zadowoleni) tylko że ludzie nie zauważają różnicy pomiedzy zdjęciami takimi sobie i dobrymi.
To niedobrze bo czesto trudno przyszłych klientów przekonać że jest ogromna różnica w zdjęciach np. w ciemnym kosciele z przysłowiowej małpy i dobrego sprzetu z dodatkowym oswietleniem itd. Kiedy dla niektórych jedyna różnica to wyraz twarzy to mi ręce opadają i dalej z nimi nie dyskutuję.
Mam ambicję (może niezdrową) robić coraz lepsze zdjęcia i coraz lepiej je sprzedawać. Tylko czy jest na to rynek w dobie powszechności cyberpstrykaczy???
Pozdrawiam
...Kiedy dla niektórych jedyna różnica to wyraz twarzy to mi ręce opadają i dalej z nimi nie dyskutuję...
Sie okazuje, że taka jest po części prawda :(
Na zdjęciach najbardziej muszą się im podobać ONI sami.
Jak np. nie ten uśmiech to już zdjęcie do d...y.
Sie okazuje, że taka jest po części prawda :(
Na zdjęciach najbardziej muszą się im podobać ONI sami.
Jak np. nie ten uśmiech to już zdjęcie do d...y.
Oczywiście masz rację, to jest oczywiste że żadnej młodej nie spodoba się zdjęcie na krórym ma brzydki grymas czy wygląda nadwagowo :) . Bardzo przywiązuję do tego uwagę i mocno podrasowuję co poniektóre "modelki" (skazy na twarzy, ramiona, podbrudek, talia itd.)
Wracając do tematu albumu. Co z albumów standardowych klasy HENZO. Widzałam na sieci albumy plenerowe Barańskiego (www.baranski.com.pl).
Ktoś je zna?
Nie działa mi ten link :roll:
to wpisz go recznie
aha, jest nawias ')' na końcu :)
Sorki z rozpędu dałem nawiasy i link jest błędny
Tylko że oni sa zainteresowani większymi seriami a ja w wiadomych względów potrzebuję pojedyńcze egzemplarze. Coraz bardziej skłaniam się w kierunku dobrej plujki.
niekoniecznie wieksze serie - gdzies ostatnio widzialem reklame producenta ktory oferuje robienie tego typu kalendarzy na specjalne zamowienie, nawet w "seriach" jednosztukowych - jesli znajde namiary na niego to tu umieszcze
kedar6890
12-10-2005, 19:58
albumy Barańskiego są ok./ szerokie ładne lamówki/ sztywna tektura/ ładne welurowe okładki.Na pewno lepsze od Printaxu.Apropos albumów/ znam dwie firmy ktore robią takie albumy, za 2 tygodnie będe mniał próbki i cenniki
albumy Barańskiego są ok./ szerokie ładne lamówki/ sztywna tektura/ ładne welurowe okładki.Na pewno lepsze od Printaxu.Apropos albumów/ znam dwie firmy ktore robią takie albumy, za 2 tygodnie będe mniał próbki i cenniki
Czekam z niecierpliwością :)
dentharg
21-12-2005, 16:40
No wlasnie, czekamy, czekamy i...
(odgrzeje watek) :)
No wlasnie, czekamy, czekamy i...
(odgrzeje watek) :)
Miało być dwa tygodnie, jest ponad dwa miesiące i cicho.
Pewnie porządki domowe przed świętami nie pozwalają ;)
Wracam do swoich szkieł - mycia okien :mrgreen:
kedar6890
22-12-2005, 20:20
witam po "krótkiej" nieobecności w tym wątku.Tak się fajnie złożyło,że dzisiaj około godz 18.00 przyjechał handlowiec z albumem.Niestety nie chciał zdradzić gdzie daje zlecenia na wykonanie.Po krótkiej namowie zgodził się zrobić zdjęcia albumikowi.może dzisiaj wyrobie się z wrzuceniem tych fotek
djtermoz
22-12-2005, 22:31
Poniewaz na poczatku tego watku wspomniany byl serwis http://www.photoworks.com to moze cos napisze na ten temat.
Ostatnio nareszcie dostalem (po 2 tyg. czekania) przesylke od nich z albumem slubnym ktory zrobilem dla znajomych. Na okolo 40 stronach wpakowalem blisko 80 zdjec w roznym formacie. Do tego twarda okladka z plotna w kolorze bezowym. Format albumu 20x30 cm. Calosc za prawie $50. Dalem to nowozencom jako prezent. Wyskoczyli ze skarpetek z wrazenia. Jakosc fotek jest naprawde bardzo dobra, papier niezly, okladka i sklad bardzo dobrej jakosci, i to co mi sie najbardziej podobalo to ze photoworks w zaden sposob nie ingeruja w zdjecia (zadnych zmian w kontrascie, kolorze, ostrosci, itd). Polecam.
Oczywiscie to dziala na amerykanskim rynku. Polski rynek jest mniejszy wiec jak widac po reszcie postow w tym watku z albumami sa spore klopoty (albo ceny sa dalekie od przystepnych). To sie pewnie zmieni. Tylko kiedy?
Witam!
Gdzie zaopatrujecie sie w albumy na zdjęcia w większych rozmiarach np 15x21cm. Nie moge znaleźć albumów na takie zdjęcia w żadnym z punktów foto w mojej okolicy, ani w skięgarniach ani w empikach. Na allegro tez kiszka, jest tylko jedna oferta i to tylko na 100 zdjęć.
Dzieki za jakieś info.
Witam!
Gdzie zaopatrujecie sie w albumy na zdjęcia w większych rozmiarach np 15x21cm. Nie moge znaleźć albumów na takie zdjęcia w żadnym z punktów foto w mojej okolicy, ani w skięgarniach ani w empikach. Na allegro tez kiszka, jest tylko jedna oferta i to tylko na 100 zdjęć.
Dzieki za jakieś info.
Pod ten format pasują albumy HENZO serii classic lub np. ślubne. Spokojnie można wklejać zdjęcia formatu 15x21 w pozycji horyzontalnej. Koszt ok ~100zł.
Osobiście nie polecam oryginalnych przylepców do zdjęć HENZO. Słabo trzymają. Znaczne lepiej spisuje się tania taśma drustronna dostępna w niemal każdym sklepie papierniczym (żółta).
Pozdrawiam