Zobacz pełną wersję : Sklep foto w Poznaniu lub Bydgoszczy
Witam,
chciałbym zakupić obiektyw Canona 16-35 f/2.8
W których sklepach w Poznaniu lub Bydgoszczy można spodziewać się, że będą mieli kilka egzemplarzy tego obiektywu do przetestowania? Jakie dobrze wyposażone sklepy fotograficzne w tych miastach znacie?
Dziękuję i pozdrawiam
Paweł
Poznań: http://canon-board.info/showthread.php?t=4470
Jeśli idzie o wybór "na miejscu" to chyba pod względem możliwości w Bydgoszczy wygrywa ibo.
http://www.e-ibo.pl/
Byłem tam ostatnio co prawda z miesiąc temu ale parę elek było na stanie. Sklep niewielki ale że tak ujmę mocno zapchany. Czy będzie kilka egzemplarzy to nie wiem:) spróbować można.
Jak Poznań to do nowarta albo odbić jeszcze ok 100km do Krotoszyna do Towersa. W Bdg tylko IBO ale tam jeżeli będą mieli to pewnie 1sztukę no i drożej niż Poznań/Krotoszyn ;-) Ja byłem ostatnio w ibo też z miesiąc temu to z L były 17-40, 24-105, 70-200 - 4 i 2.8IS
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S. znalazłem fotkę bo bawiłem się 7D i 17-40 w ibo :-P nie myliłem się co do dostępnych modeli L!:-D
17-40: 3450pln
70-200/4: 2850pln
70-200/2.8IS: 6950
24-105 tylko w kicie z 5DmkII(12900) 8800body only i 1100grip :-P
Co ciekawe początkowe nastawienie sprzedawcy do mnie jak chciałem obmacać 7D i 17-40 było dosyć oschłe, pomocny też nie był, nie odezwał się do póki nie otworzyłem plecaka(już po testach 7D)i wyjąłem 5DmkII z 35L żeby podpiąć do niego 17-40. Pan od razu jakoś tak się rozpromienił i zaczął ze mną rozmawiać czemu 7D itd. :-P
No ale mogę mu wybaczyć bo młody jestem i młodo wyglądam to se myślał pewnie, że dzieciak się chce poślinić do drogiego sprzęta xD
17-40: 3450pln
Chyba 2450zł? :P Nie widzę go w ofercie, ale ostatnio gdzieś widziałem za 2,9kzł i stwierdziłem, że to rozbój w biały dzień...
Te ceny ostatnio to masakra jest... W ofercie tego sklepu jest 85/1.8 za 1850zł. Rok temu kupiłem używaną o tysiaka mniej... ;o
Z cenami foto to jak z paliwem - skok dolara w górę - skok cen sprzętu ok 15msek później już widoczny w sklepach. Skok dolara w dół... kosmetyczna korekta po miesiącu.
Co do sklepu w Bydzi i pomacaniem to raczej bida jest. Niestety taka większa wioska z tramwajami widocznie...
Mnie też chodzi po głowie od pewnego czasu 7D... i nie jestem przekonany czy uda mi się wyleczyć ten pomysł...
Chyba 2450zł? :P Nie widzę go w ofercie, ale ostatnio gdzieś widziałem za 2,9kzł i stwierdziłem, że to rozbój w biały dzień...
Te ceny ostatnio to masakra jest... W ofercie tego sklepu jest 85/1.8 za 1850zł. Rok temu kupiłem używaną o tysiaka mniej... ;o
Nie. 3450zł :-P Jak już mówiłem w IBO nie ma co liczyć na dobrą cenę :-P
lajf_entusiast
02-03-2010, 11:28
W Poznaniu z tego, co się orientuję swoją siedzibe ma Winamr. Ja od nich zamawiam wysyłkowo, ale skoro ty masz Poznań na miejscu to możesz się po prostu przejsc na Władysława Jagiełły 13 :)
Ceny w tym całym ibo to są chyba z kosmosu...
Zadzwonić do towersa. Jeśli nie chce się jechać, to przy większym zakupie może i do Poznania dowiezie.