Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Fotoreporter przerwał zawody

deejay24h
17-02-2010, 11:39
http://www.tvn24.pl/0,1643657,0,1,fotoreporter-przerwal-zawody,wiadomosc.html

Niezły koleś:-D

gonzo44
17-02-2010, 14:33
Dużo słyszy się w w mediach o kiepskiej organizacji olimpiady, a to zdarzenie tylko to potwierdza. Ciekawe co by się stało gdyby przycisk został wciśnięty gdy zawodnik był na torze?

gietrzy
17-02-2010, 14:41
Kolejna żenada organizatorów. zobaczymy jak będzie w Afryce ;)

mc_iek
17-02-2010, 15:06
A potem dziwicie się, że fotoreporterów traktuje się jak terrorystów...
Jestem dziwnie pewien, że koleś wlazł tam, gdzie mu nie wolno było wleźć, ale jak by go ochroniarze wzięli za fraki i wykopali, to byłoby ogólnoświatowe larum, że wolność prasy i takie tam...

C80
17-02-2010, 15:09
Ciekawe co by było gdyby Kanadyjczycy organizowali nie olimpiadę, a pokazy rakietowe. :mrgreen:

Obciach w biały dzień.

KMV10
17-02-2010, 15:09
A ja myślałem, że to tylko u nas mogą mieć bajzel...

Soul_Man
17-02-2010, 16:17
Ciekawe co by było gdyby Kanadyjczycy organizowali nie olimpiadę, a pokazy rakietowe. :mrgreen:

Obciach w biały dzień.

Ciekawie to by było, gdyby olimpiada była organizowana w Polsce ;-)

Viracocha
17-02-2010, 16:21
Ciekawie to by było, gdyby olimpiada była organizowana w Polsce ;-)
Będzie Euro, więc będziemy mieli okazję przekonać się sami jak sobie Polska poradzi z organizacją wielkiej imprezy sportowej.

oxydum
17-02-2010, 16:28
widocznie nuda była na torze a facet ma kredyt do spłacenia za futro żony, takich fot nie ma nikt;)

Soul_Man
17-02-2010, 16:29
Będzie Euro, więc będziemy mieli okazję przekonać się sami jak sobie Polska poradzi z organizacją wielkiej imprezy sportowej.

Zgadza się, będzie sprawdzian. Na szczęście Euro to trochę prostsze przedsięwzięcie niż olimpiada.

Viracocha
17-02-2010, 16:42
Zgadza się, będzie sprawdzian. Na szczęście Euro to trochę prostsze przedsięwzięcie niż olimpiada.
Kanadyjczycy nawet z zimą sobie nie radzą :mrgreen: , a u nas - śniegu dostatek.

KMV10
17-02-2010, 17:51
Po co czekać aż na euro? Właśnie w tej chwili trwają w Warszawie Drużynowe Mistrzostwa Europy w badmintonie. O organizacji napiszę na razie tyle, że mimo przekazania danych 2 miesiące wcześniej cała moja redakcja musiała wczoraj podawać PONOWNIE dane do akredytacji. Polak potrafi (tylko co?). :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Vitez
17-02-2010, 18:30

Były Mistrzostwa Europy 2009 w siatkówce kobiet - bardzo chwalone za oganizację i kibiców...
Ale kto by tam się przejmował dyscypliną, w której w zeszłym roku uzyskaliśmy złoty i brązowy medal w mistrzostwach Europy... wszyscy tylko piłka nożna i piłka nożna :? w której tylko z San Marino potrafimy wygrywać ;) .

MacGyver
17-02-2010, 18:38
Właśnie, w Polsce jest co roku przynajmniej kilka dużych imprez sportowych. Fakt ze to nie ta skala co igrzyska ale nie róbmy z własnego kraju zadupia na którym nic się nie może udać, bo to wierutna nieprawda.
A co do kopanej to podzielam zdanie Viteza, osobiście pasjonuje się wyłącznie rozgrywkami Copa América (http://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_America) :-D

allxages
17-02-2010, 18:39
Chyba tylko Polacy potrafią tyle szydzić ;) Nie wiem, co się tak strasznego stało? Rozumiem, że aferaby była jakby nie zapaliło to czerwone światło itd. A tutaj, to raczej wygląda że wszystko było pod kontrolą. A, że ktoś poszedł tam gdzie nie powinien to wina organizacji? Czysty przypadek.

Mistrzostwa Europy w siatkówce kobiet...hehe, sorry, ale to nawet 10% popularności nie ma tego co piłka nożna, a Euro w szczególności. Nie ta liga, że tak powiem :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A co do kopanej to podzielam zdanie Viteza, osobiście pasjonuje się wyłącznie rozgrywkami Copa América (http://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_America) :-D

Akurat Mistrzostwa Europy w kopaną, to chyba najwyższy poziom piłkarski, który można pooglądać w krótkim czasie. World Cup przy Euro, to jak oglądanie U21 z emerytami ;)

KMV10
17-02-2010, 19:42
(...)

Mistrzostwa Europy w siatkówce kobiet...hehe, sorry, ale to nawet 10% popularności nie ma tego co piłka nożna, a Euro w szczególności. Nie ta liga, że tak powiem :)

Allxages, popularność nie może być jedynym wyznacznikiem wartości czegokolwiek, także dyscypliny sportowej. W przeciwnym razie skończyłoby się jak w tym mocnym powiedzeniu "g... musi być super - miliony much nie mogą się mylić". Albo wyszłoby, że Doda - bo popularna - jest reprezentatywną przedstawicielką kultury narodowej.

MacGyver
17-02-2010, 19:45
A, że ktoś poszedł tam gdzie nie powinien to wina organizacji? Czysty przypadek.
... który nigdy nie powinien się wydarzyć.
Poza tym to kolejny buble inżynierski na tym torze, przycisk uruchamiający system, który może zagrozić bezpieczeństwu zawodników nie powinien być na wierzchu, to nie wyłącznik awaryjny.

sebcio80
17-02-2010, 20:06
to wszystko to chyba niepotrzebna afera, w tym tekscie nie ma zadnch szczegolow, nic w sumie nie wiadomo w jakich okolicznosciach i gdzie to sie dokladnie wdarzylo

uklęknął na przycisk? to co? na podlodze on byl? podejrzewam ze owe wdarzenie mialo miejsce w jakieś sterówce, na mecie gdzieś jest straszn tłok, bo chyba nie robili sterowania ogolno dostepnego?

jakby jakis foto wpadl do rynny to by byla afera :-)

allxages
17-02-2010, 20:25
Allxages, popularność nie może być jedynym wyznacznikiem wartości czegokolwiek, także dyscypliny sportowej. W przeciwnym razie skończyłoby się jak w tym mocnym powiedzeniu "g... musi być super - miliony much nie mogą się mylić". Albo wyszłoby, że Doda - bo popularna - jest reprezentatywną przedstawicielką kultury narodowej.

Tylko niestety czy stety, ale ta popularność (w tym wypadku piłki nożnej) jest proporcjonalna do wielkości danego turnieju. I dlatego uważam, że mówienie o mistrzostwach europy w siatkówke kobiet jest wielkim turniejem, no to ja się pytam - jak określić mistrzostwa europy w piłke mężczyzn? super-hiper-ogromnym turniejem? No bo taka jest skala porównania. Kto nie wierzy, niech sprawdzi ile turystów przyjeżdża do państwa-gospodarza w czasie turniejów. Jaki kapitał wchodzi w grę itd itd.

... który nigdy nie powinien się wydarzyć.

sebcio już swoje napisał, podczym ja mogę podpisać. Poza tym przypomina mi się sytuacja jak z wypadkiem samolotu Concorde. Wypadek był jeden. Wina inżynierów żadna. Ale cały świat myśli, że te samoloty były w jakiś sposób złe.

Nie ma szans przewidzieć wszystkich możliwości. Człowiek to tylko człowiek. Prędzej założe się, że ten fotoreporter był w miejscu, w którym nie powinien być, ale z powodu złamania regulaminu, bądź życzliwości kogoś z organizaujących osób, znalazł się tam gdzie się znalazl. To nie Niemcy, że ordung muss sein. Nic się nie stało, jest fajnie. Ja osobiście bardzo lubie tzw. czynnik ludzki, który wpływa na brak możliwości w pełni zaplanowania wszystkiego. Dzięki temu jest ciekawiej i nie zjada nasz nuda! Zapaliła się czerwona dioda - gratulacje dla inżynierów, spisali się na medal!
Zresztą, założe się, że w momencie gdyby ktoś był na torze, odpowiednia woda by nie poleciała, bo system by na to nie pozwolił.

No, ale psioczmy na organizacje, to nam wychodzi najlepiej. Zwłaszcza nie znając szczegółów.

Viracocha
17-02-2010, 21:24
Były Mistrzostwa Europy 2009 w siatkówce kobiet - bardzo chwalone za oganizację i kibiców...
Zorganizowaliśmy kiedyś ze znajomymi turniej piłki nożnej na osiedlu. Organizacja była bez zarzutu. :mrgreen:

Ale kto by tam się przejmował dyscypliną, w której w zeszłym roku uzyskaliśmy złoty i brązowy medal w mistrzostwach Europy... wszyscy tylko piłka nożna i piłka nożna :? w której tylko z San Marino potrafimy wygrywać ;) .
Co ja mam począć, że mnie siatkówka nigdy nie interesowała? Podobnie jest z piłką ręczną. Nie zacznę też śledzić brydża sportowego, bo Polacy odnoszą na tym polu sukcesy.

allxages
17-02-2010, 21:49
Nie zacznę też śledzić brydża sportowego, bo Polacy odnoszą na tym polu sukcesy.

A powinieneś! To też dość "polskie" kibicować tam gdzie akurat jesteśmy na topie ;)

KMV10
17-02-2010, 23:30
Co ja mam począć, że mnie siatkówka nigdy nie interesowała? Podobnie jest z piłką ręczną. Nie zacznę też śledzić brydża sportowego, bo Polacy odnoszą na tym polu sukcesy.
Oczywiście nikt Cię do tego nie ma prawa zmuszać. Jak mniemam Vitezowi chodziło w domyśle o to, że są dyscypliny sportowe, w których Polska może się pochwalić aktualnie znacznym dorobkiem, przewyższającym "wszech"uwielbianą piłkę nożną, na którą są - bez uzasadnienia mającego osadzenie w wynikach - łożone wielokrotnie większe środki niż na dyscypliny z rezultatami. Doszło bowiem w tym względzie do ewidentnego zachwiania równowagi między piłką nożną i innymi dyscyplinami. Oczywiście nasza dyskusja tego stanu nie zmieni, lecz nie oznacza to, że zwolennicy np. rugby (czyli ja :mrgreen: ) mają trzymać buzie w ciup. :)

allxages
17-02-2010, 23:46
Doszło bowiem w tym względzie do ewidentnego zachwiania równowagi między piłką nożną i innymi dyscyplinami.

To ja tylko dodam (choć chyba już za dużo napisałem w tym temacie), że wcale ten stan rzeczy mnie się nie podoba. Szkoda, że inne dyscypliny są tak często ignorowane, czy też jest "problem" z funduszami.

Chociaż nie wiem jak to rozwiązać, bo co? Dzielic po równo? Czy wg popularności? A może wg osiągnięć?

Viracocha
18-02-2010, 00:04
Oczywiście nikt Cię do tego nie ma prawa zmuszać. Jak mniemam Vitezowi chodziło w domyśle o to, że są dyscypliny sportowe, w których Polska może się pochwalić aktualnie znacznym dorobkiem, przewyższającym "wszech"uwielbianą piłkę nożną, na którą są - bez uzasadnienia mającego osadzenie w wynikach - łożone wielokrotnie większe środki niż na dyscypliny z rezultatami.
Te duże nakłady i zainteresowanie wynika z popularności piłki nożnej na świecie, a nie dotyczy tylko Polski. W związku z tak dużą popularnością, impreza typu piłkarskie Mistrzostwa Europy ma rangę znacznie wyższą niż siatkarskie, mimo, że Polska odnosi w niej sukcesy nieporównywalnie większe.
Druga sprawa dotyczy tego, że mnie osobiście nie pasjonuje siatkówka jako sport i nie mam ochoty zacząć się nią interesować, bo Polska osiąga w niej sukcesy.

Oczywiście nasza dyskusja tego stanu nie zmieni, lecz nie oznacza to, że zwolennicy np. rugby (czyli ja :mrgreen: ) mają trzymać buzie w ciup. :)
Oczywiście trzeba walczyć o swoje :), ale są dyscypliny mniej popularne i nie łatwo to zmienić.

koy
18-02-2010, 01:09
Najbardziej boli to, że ta kasa wlewana szerokim strumieniem w piłkę nożną, po prostu przepada. Bo nie ma żadnych wyników zarówno na poziomie reprezentacji jak i klubów piłkarskich. To że ma dużo kibiców, nic w tym złego. Każdy ogląda co mu się podoba. Jestem pełen podziwu dla siatkarzy i piłkarzy ręcznych, że mimo kiepskiego zaplecza i sponsorów i kształcenia młodzieży potrafi się znaleźć sporo porządnie grających zawodników. Czego niestety nie da się powiedzieć o naszych "kopaczach" bo piłkarze to chyba za dużo dla nich...

Vitez
18-02-2010, 01:18
I tym sposobem zbliżamy się coraz bardziej do zamknięcia wątku :)

koy
18-02-2010, 01:22
Oj Vitez a tak ładnie się zaczynało :)

Vitez
18-02-2010, 01:25
No i ładnie się skończy... bez nadmiernego flejmu, z cichacza :twisted: .

Viracocha
18-02-2010, 01:33
I tym sposobem zbliżamy się coraz bardziej do zamknięcia wątku :)
Przecież dyskusja - pełna kulturka.

allxages
18-02-2010, 01:39
I do tego w Hydepark...

Vitez
18-02-2010, 01:44
I do tego w Hydepark...

Standardowy błąd niedoczytania opisów podforów.
"Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia"

Rozmowy o stanie polskiej piłki nożnej nie będą tolerowane.
W sumie pół tego wątku to już jeden wielki offtop (tak, na upartego mój post o siatkówce też).

deejay24h
18-02-2010, 14:04
No to następne informacje związane z foto i VANCOUVER
http://www.tvn24.pl/0,1643852,0,1,ugryzl-medal-i-stracil-zab,wiadomosc.html

Viracocha
18-02-2010, 18:23
Standardowy błąd niedoczytania opisów podforów.
"Rozmowy o wszystkim i o niczym - byle by byly choc troche zwiazane z fotografia"

Rozmowy o stanie polskiej piłki nożnej nie będą tolerowane.
W sumie pół tego wątku to już jeden wielki offtop (tak, na upartego mój post o siatkówce też).
Właśnie! Myśmy sobie spokojnie pisali na temat trochę związany z fotografią :mrgreen: i nagle wyjechałeś z tą siatkówką, zaczynając offtop... :mrgreen:.

Vitez
19-02-2010, 02:25
Właśnie! Myśmy sobie spokojnie pisali na temat trochę związany z fotografią :mrgreen: i nagle wyjechałeś z tą siatkówką, zaczynając offtop... :mrgreen:.

Skoro się upierasz... to kończymy offtopowanie :roll: .