Zobacz pełną wersję : Klisza Fomapan
ZiemniaQ
14-02-2010, 18:27
Witam, ma pytanie dotyczące kliszy Fomapan 100, zrobiłem już cała klisze i czy mogę ją wywołać w labie? ( chodzi mi o klisze czarno-białą) odbitki oczywiście będę robił w ciemni. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Możesz ale tylko w labie który stosuje tradycyjny proces czarno-biały (czyli prawie żaden obecnie).
ZiemniaQ
14-02-2010, 18:34
Dzięki za szybką odpowiedź, czyli będę musiał sam wywołać.
Pozdrawiam.
Dzięki za szybką odpowiedź, czyli będę musiał sam wywołać.
Pozdrawiam.
Jak poszukasz to lab znajdziesz - w Warszawie to np. Czarno-Białe, w innych miastach też się coś znajdzie...
poszukaj lepiej na jakims analogowym forum dobrego czlowieka ktory ci za piwko wywola ten skadinad calkiem niezly film...albo zrob to sam ...naprawde proste jak cep i nie boli;)
MacGyver
14-02-2010, 21:03
ZiemniaQ, gdybyś nie ukrywał skąd jesteś łatwiej by było Ci pomóc :-)
ZiemniaQ
14-02-2010, 21:48
Conik, wiem że to nie jest trudne , tylko najwygodniej było by mi zanieść do labu ;), ale w takiej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wywołać jutro klisze podczas lekcji ;)
MacGyver, jestem z Tarnowa ;)
Dzięki chłopaki za zainteresowanie.
ps. Nie jestem śmierdzącym leniem ,zazwyczaj sam wywołuje klisze czarno białe tylko zdjęcia mam mieć na wtorek i dlatego chciałem sobie choć troszkę uprościć życie ;)
MacGyver
14-02-2010, 22:00
W Tarnowie to niestety nie wiem gdzie. Generalnie w labach, które jeszcze wołają w klasycznym procesie, nikt się nie szczypie w optymalizowanie procesu pod konkretny materiał. Kiedyś tak wołałem, potem zacząłem oddawać koledze i różnica jest znaczna.
...
...
na KOREXIE jest jeden Kolega z Tarnowa (Gringo997 - Maciek Sobol), możesz spróbować z nim się skontaktować.
pozdrawiam.