PDA

Zobacz pełną wersję : Klisza Fomapan

ZiemniaQ
14-02-2010, 18:27
Witam, ma pytanie dotyczące kliszy Fomapan 100, zrobiłem już cała klisze i czy mogę ją wywołać w labie? ( chodzi mi o klisze czarno-białą) odbitki oczywiście będę robił w ciemni. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje.

Krzychu
14-02-2010, 18:32
Możesz ale tylko w labie który stosuje tradycyjny proces czarno-biały (czyli prawie żaden obecnie).

ZiemniaQ
14-02-2010, 18:34
Dzięki za szybką odpowiedź, czyli będę musiał sam wywołać.
Pozdrawiam.

Krzychu
14-02-2010, 18:43
Dzięki za szybką odpowiedź, czyli będę musiał sam wywołać.
Pozdrawiam.

Jak poszukasz to lab znajdziesz - w Warszawie to np. Czarno-Białe, w innych miastach też się coś znajdzie...

Conik
14-02-2010, 20:38
poszukaj lepiej na jakims analogowym forum dobrego czlowieka ktory ci za piwko wywola ten skadinad calkiem niezly film...albo zrob to sam ...naprawde proste jak cep i nie boli;)

MacGyver
14-02-2010, 21:03
ZiemniaQ, gdybyś nie ukrywał skąd jesteś łatwiej by było Ci pomóc :-)

ZiemniaQ
14-02-2010, 21:48
Conik, wiem że to nie jest trudne , tylko najwygodniej było by mi zanieść do labu ;), ale w takiej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wywołać jutro klisze podczas lekcji ;)

MacGyver, jestem z Tarnowa ;)

Dzięki chłopaki za zainteresowanie.

ps. Nie jestem śmierdzącym leniem ,zazwyczaj sam wywołuje klisze czarno białe tylko zdjęcia mam mieć na wtorek i dlatego chciałem sobie choć troszkę uprościć życie ;)

MacGyver
14-02-2010, 22:00

W Tarnowie to niestety nie wiem gdzie. Generalnie w labach, które jeszcze wołają w klasycznym procesie, nikt się nie szczypie w optymalizowanie procesu pod konkretny materiał. Kiedyś tak wołałem, potem zacząłem oddawać koledze i różnica jest znaczna.

rbit9n
15-02-2010, 11:49
...

...

na KOREXIE jest jeden Kolega z Tarnowa (Gringo997 - Maciek Sobol), możesz spróbować z nim się skontaktować.

pozdrawiam.