PDA

Zobacz pełną wersję : Ustawienia A590IS

AdM0407
07-02-2010, 18:46
Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Otóż chodzi mi o ustawienia w trybie manualnym. Nie znam się na tym za bardzo, bo dopiero się uczę tego aparatu (jak i w ogóle uczę się fotografii), ale czytałem że na manualu najlepsze zdjęcia wychodzą dlatego mam prośbę o napisanie tu:
- Jakie ustawienia w pomieszczeniach (dzień, noc)
- Jakie ustawienia w mieście (dzień, noc, słonecznie, pochmurnie)
- Jakie ustawienia dla krajobrazów (jw)
Nie zawracałbym głowy, ale próbuję różne ustawienia i zazwyczaj zdjęcia wychodzą mocno ziarniste albo niedoświetlone.
Pozdrawiam, Adam.

greg7878
08-02-2010, 19:08
...
- Jakie ustawienia w pomieszczeniach (dzień, noc)
- Jakie ustawienia w mieście (dzień, noc, słonecznie, pochmurnie)
- Jakie ustawienia dla krajobrazów (jw)
...

Temat rzeka ...

Proste pytania , ale niestety , nie da się na nie w sposób odpowiedzialny , krótko odpowiedzieć ( a zwłaszcza na odległość ).

Jeśli chcesz zacząć robić zdjęcia w sposób bardziej świadomy , warto zainwestować w jakąś literaturę , np. dzisiaj w promocji w Helionie jest ,,Fotografia cyfrowa według Davida Pogue'a " - http://helion.pl/ksiazki/focydp.htm - przeczytaj na stronie fragment , może Ci się spodoba ?

I na koniec - nie wymagaj za wiele od A590IS , to w swojej klasie dobry sprzęt , ale ma swoje - wynikające z takiej a nie innej konstrukcji ( np. fizyczny rozmiar matrycy ) - ograniczenia.

Edit.

Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Otóż chodzi mi o ustawienia w trybie manualnym /... / próbuję różne ustawienia i zazwyczaj zdjęcia wychodzą mocno ziarniste albo niedoświetlone.
Pozdrawiam, Adam.

Pamiętaj , że w trybie manualnym nie ma funkcji AutoISO , czułość matrycy należy ustawić samemu , podobnie jak moc błysku lampy ( przynajmniej , tak jest w bliźniaczym modelu A570IS ) .