Zobacz pełną wersję : Fotografia krajobrazu a pejzaż
Czy może mi ktoś wyjaśnić, czym się różni fotografia krajobrazu od fotografii pejzazu?
Wydawało mi się że jest to jedno i to samo :smile: a okazuję się że podobno nie.
Tomasz Golinski
07-10-2005, 22:15
na mój rozum pejzaż to po francusku krajobraz.
pejzaz to jest w malarstwie. a w fotografii mowi sie raczej krajobraz.
co nie zmienia sytuacji, ze mowa jest dokladnie o tym samym. tylko pejzaz jakos glupio brzmi. jakbym farbki w plecaku nosil, nie puszke i szkielka
wiesz, fachowcy mowia landschaft :D
nie fachowcy tylko landszafciarze :-)
edit: jusz :mrgreen: poprawione
Jac - tylko przez "rz" ;-)
Ja zawsze znajomym na spacerze mówie (jak denerwują się gdy robię widoczek)... macie szczeście że nie jestem malarzem tylko fotoamatorem... pozdr
Jac - tylko przez "rz" ;-)
Pkt 6, czyli na PW takie uwagi:
http://canon-board.info/announcement.php?f=13&a=3
:p
sorka. zapamietam.
aczkolwiek, punkt 8 tego co mi sie otwiera w podanym linku cos nie bardzo pasuje do zagadnienia :)
Wszelka forma reklamowania czegokolwiek na forum (usług foto, sklepów itp.) bez zgody administratora jest zabroniona. Oferty sprzedaży/kupna należy umieszczać w odpowiednim podforum, a nie w sygnaturkach.
aczkolwiek, punkt 8 tego co mi sie otwiera w podanym linku cos nie bardzo pasuje do zagadnienia :)
Ze niby jaki punkt? ;)
(oczywiscie ze paluszek mi sie omsknal - takie uwagi rowniez na PW :p ).
:p
to to tez mogłes napisac na pw ;):p
hyhy... ale takie uwagi tez prosimy na PW :D
Robson01
15-11-2005, 00:44
To może zamknąć na jakiś czas forum i zostawić PW ;-)
To może zamknąć na jakiś czas forum i zostawić PW ;-)
a na ircu ustalac o czym w danej chwili puszczany gluchy telefon? :)
Nie. Moderatorzy maja prawo do oficjalnego, publicznego ochrzanu osob ktore zlamia (chocby nieswiadomie) regulamin (pkt 1 zasad porzadkowych w Regulaminie) i ja z tego prawa zawsze korzystam. Dlaczego? Bo jest to (publiczne zwrocenie uwagi na naruszenie regulaminu) oooo wieeeeeeleeeee skuteczniejsze niz w przypadku prywatnej wiadomosci.
Jesli ci sie to nie podoba to zastosuj punkt 3 zasad porzadkowych - czyli zglos mnie do hazana :twisted: .
Jesli ci sie to nie podoba to zastosuj punkt 3 zasad porzadkowych - czyli zglos mnie do hazana :twisted: .
oczywiscie, na PW 8)
oczywiscie, na PW 8)
A to juz jest wyraznie napisane 8)
Nie. Moderatorzy maja prawo do oficjalnego, publicznego ochrzanu osob ktore zlamia (chocby nieswiadomie) regulamin (pkt 1 zasad porzadkowych w Regulaminie) i ja z tego prawa zawsze korzystam. Dlaczego? Bo jest to (publiczne zwrocenie uwagi na naruszenie regulaminu) oooo wieeeeeeleeeee skuteczniejsze niz w przypadku prywatnej wiadomosci.
czy ty chłopie znasz sie na zartach? :p
czy ty chłopie znasz sie na zartach? :p
Znam ale inni moga sie nie znac i dmucham na zimne.
Bo pozniej zdarzy sie taki cwaniak co nie bedzie sie znal na zartach i na bazie twojej zartobliwej wypowiedzi zaczalby sobie niestety na serio jezdzic po moderatorach :? , dlatego na wszelki wypadek juz odgornie prostuje by bylo wiadomo co, kto i gdzie moze :p (to oczywiscie dla tych co nie przeczytali regulaminu, mimo ze jest taki obowiazek przy logowaniu wraz z zaakceptowaniem go).
Tomasz Golinski
17-11-2005, 19:07
A co wy na to, żeby ostatnie ileśtam postów wywalić?
to co w końcu? KRAJOBRAZ w fotografii a PEJZAŻ w malarstwie? czy kłócimy się dalej ???
A co wy na to, żeby ostatnie ileśtam postów wywalić?
A jak to wpłynie na licznik postów (ten osobisty oczywiście)? :mrgreen:
to co w końcu? KRAJOBRAZ w fotografii a PEJZAŻ w malarstwie? czy kłócimy się dalej ???
ciąg dalszy cytowania samego siebie :mrgreen:
tzn mam za zadanie zrobienie fotografii na temat: PEJZAŻ
i teraz pytanie czy to to samo co krajobraz?
troche mi się to wydaje śmieszne, a nie chcialbym zwracać uwagi panu psorowi bo wiadomo jak stoi sprawa z nimi :D
hmm
Widzisz.
Pejzaż może byc miejski, górski.
Kobieta jako pejzaż.
hmm
Widzisz.
Pejzaż może byc miejski, górski.
Kobieta jako pejzaż.
faktycznie, zdaje się że ma to być pejzaż wiejski....
Tyż podpada.
Jakby sie głębiej zastanowić, to pejzaż to chyba bardziej sposób patrzenia/fotografowania, niż jais konkretny temat.
tuataj:http://www.e-szkolafotografii.pl/index.php do wyboru są kursy Krajobraz i teraz to jest: Fotografia pejzażowa a wcześniej jak zaczynali zbierać zgłoszenia to był Pejzaż, stąd też wzieło się moje pytanie na początku wątku