PDA

Zobacz pełną wersję : Migawka do 10D - cena i gdzie wymienić ?

uldum
07-10-2005, 13:48
Witam.
Mam małe pytanko związane z wymianą migawki w 10D. Ponieważ pilnie poszukuję takowego korpusu taka informacja jest dla mnie ważna.

Gdzie oprócz serwisu Canona w Warszawie (Żytnia) (koszt usługi - 630 zł), można wymienić migawkę ? Czy cena ta jest stała w całej Polsce ?

Tak naprawdę informacja znaleziona na forum, że koszt jest niewielki jest wyssana z palca. Chyba, że ktoś ma "chody" w serwisie i dzięki temu niższe ceny. Nie wiem dlaczego problem żywotności migawki, jaki poruszany jest na forum dotyczy wyłącznie modelu 10D. Czyżby wadliwa konstrukcja ? A co z 30D, 60D ?

Dziękuję za odpowiedzi,
Krzysztof

tumidajski
07-10-2005, 14:20
Przypuszczam ze ilosc watkow poruszajacych wymiane migawki w 10D jest spora ze wzgledu na ilosc egzemplarzy wyprodukowanych. O ile pamietam, D30 na swiecie wyprodukowano 1000/miesiac przez poltora roku, D60 wiecej, ale najwiecej 10D.

Piotrek T.

Vitez
08-10-2005, 04:51
Gdzie oprócz serwisu Canona w Warszawie (Żytnia) (koszt usługi - 630 zł), można wymienić migawkę ? Czy cena ta jest stała w całej Polsce ?

Tylko autoryzowany serwis Canona ma sprzet, narzedzia, przeszkolenie by to zrobic.
Jesi jakis nieautoryzowany serwis ci to zaproponuje - twoje ryzyko ale koszt zle wykonanej naprawy tego typu moze przewyzszyc nieco te standardowe 630zl.

Aha... autoryzowany serwis Canona jest w Polsce tylko jeden.

Kubaman
08-10-2005, 10:44
Tak naprawdę informacja znaleziona na forum, że koszt jest niewielki jest wyssana z palca. Nie wiem gdzie szukałeś, ale z tego co pamiętam, była na forum mowa kilka razy, że migawka do 300D kosztuje 400PLN z wymianą. Więc 640PLN nie jest jakoś kosmicznie różne od tej ceny, a model wyższy. (Choć kurczę migawka na pewno jest ta sama :evil: ) Ja bym sprawdził przez sieć serwis w Berlinie. Blisko i być może taniej.