PDA

Zobacz pełną wersję : Canon Speedlite 580EX II w trybie slave

arrow
30-01-2010, 11:58
Przyznam się bez bicia ze instrukcje zgubilem a na necie nie moge znalesc odpowiedzi na pytanie, zadam je wiec tu

Posiadam dwie lampy 580EX II, czy jedna z nich może wyzwolić druga błyskiem ?? jak to ustawić ??

Jedna z lamp wyzwalam bezprzewodowo wyzwalaczem radiowym, drugiego wyzwalacza nie mam i zastanawiałem się czy mogę druga lampę ustawić jak oświetlenie 2 planu i wyzwalać ja błyskiem pierwszej

Generalnie tak sobie mysle ze jezeli w trybie manualnym każdą lampę można wyzwolić bezprzewodowo nic nie stoi na przeszkodzie aby łączyć systemy np 580EX II + sb900 czy tez może body canona nie wyzwoli bezprzewodowo w trybie manualny lampy nikona sb900

Dziękuje za ewentualne odpowiedzi

Mellan
30-01-2010, 12:41
...Posiadam dwie lampy 580EX II, czy jedna z nich może wyzwolić druga błyskiem ?? jak to ustawić ??...

Naciśnij "zoom" i przytrzymaj chwilę, dostaniesz menu wyboru: off, master, slave.

... nic nie stoi na przeszkodzie aby łączyć systemy np 580EX II + sb900 czy tez może body canona nie wyzwoli bezprzewodowo...

Czemu miałoby nie wyzwolić? Radiowe wyzwalacze pozwalają na łączenie systemów, z tym że różne urządzenia mogą różnie współpracować z danym wyzwalaczem.

p.s. co do instrukcji spróbuj tutaj (http://vitez.ceron.pl/PL580EXII.pdf)

arrow
30-01-2010, 13:48
dzięki za info :) pozdrawiam