Zobacz pełną wersję : refleks nad górnym punktem af w 50d
przemofazer
22-01-2010, 22:06
Drodzy Canonierzy ,
od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem canona 50d.Generalnie jestem bardzo zadowolony z jakości zdjęć,ale intryguje mnie
pewien szczegół. Mianowicie: nad górnym punktem af (tylko w wizjerze)
pojawia mi się odblask w kolorze zapalającego się punktu ostrości(tzn
czerwony).Nie ma to żadnego wpływu na wykonywane zdjęcia,ale irytuje mnie
i chciałbym wiedzieć, jaka jest przyczyna tego zjawiska.:mrgreen: Ktoś się spotkał z czymś takim? Z góry dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Przemek
Ktoś się spotkał z czymś takim?
Nie, nikt się z tym nie spotkał i wcale o tym na forum nie było kilka razy.
przemofazer
22-01-2010, 22:21
Jak pewnie zauważyłeś po dacie dopiero się zarejestrowałem i jestem nowy na tym forum,więc dziękuję za miłe przyjęcie. Liczyłem na poważne i konstruktywne odpowiedzi, a nie na bełkot mądrali. Pozdrawiam.
Jak pewnie zauważyłeś po dacie dopiero się zarejestrowałem i jestem nowy na tym forum,więc dziękuję za miłe przyjęcie. Liczyłem na poważne i konstruktywne odpowiedzi, a nie na bełkot mądrali. Pozdrawiam.
Kolega sugerował, żebyś skorzystał z wyszukiwarki, ponieważ pojawił już się taki temat. Data rejestracji nie usprawiedliwia lenistwa.
http://maciejko.net/cbsearch/
przemofazer
22-01-2010, 22:32
Lenistwa nie,ale brak doświadczenia w poszukiwaniu tego typu problemów owszem. Tak naprawdę od trzech dni próbuję coś w necie znaleźć na ten temat i między innymi dlatego tu się zarejestrowałem. Byłoby miło z Waszej strony gdybyście po prostu pomogli, a nie pouczali. Nie od tego są fora?
Jak pewnie zauważyłeś po dacie dopiero się zarejestrowałem i jestem nowy na tym forum,więc dziękuję za miłe przyjęcie. Liczyłem na poważne i konstruktywne odpowiedzi, a nie na bełkot mądrali
Punkt trzeci regulaminu, kolego. Skoro dopiero się zarejestrowałeś, to powinieneś być świeżo po jego lekturze.
Byłoby miło z Waszej strony gdybyście po prostu pomogli, a nie pouczali. Nie od tego są fora?
Chyba pomyliłeś nas z kozetką psychoanalityka.
Lenistwa nie,ale brak doświadczenia w poszukiwaniu tego typu problemów owszem. Tak naprawdę od trzech dni próbuję coś w necie znaleźć na ten temat i między innymi dlatego tu się zarejestrowałem. Byłoby miło z Waszej strony gdybyście po prostu pomogli, a nie pouczali. Nie od tego są fora?
Polecam iść robić zdjęcia, a nie zajmować się szczegółami. Z tego co pamiętam, to może być wina matówki (zabrudzona/przesunięta?). Do różnych atrakcji trzeba przywyknąć. Paprochy w obiektywie i wizjerze jeszcze przed Tobą. ;)
Ale i tak polecam nauczyć się korzystać z wyszukiwarki.
przemofazer
22-01-2010, 22:46
Polecam iść robić zdjęcia, a nie zajmować się szczegółami. Z tego co pamiętam, to może być wina matówki (zabrudzona/przesunięta?). Do różnych atrakcji trzeba przywyknąć. Paprochy w obiektywie i wizjerze jeszcze przed Tobą. ;)
Ale i tak polecam nauczyć się korzystać z wyszukiwarki.
Dzięki za radę, tą a propos wyszukiwarki też ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Punkt trzeci regulaminu, kolego. Skoro dopiero się zarejestrowałeś, to powinieneś być świeżo po jego lekturze.
Chyba pomyliłeś nas z kozetką psychoanalityka.
Odsyłam kolegę do punktu pierwszego i siódmego regulaminu, ale jako znawca myślę, że znasz go na pamięć. Sprawiają Ci przyjemność takie dyskusje?
Odsyłam kolegę do punktu pierwszego i siódmego regulaminu, ale jako znawca myślę, że znasz go na pamięć. Sprawiają Ci przyjemność takie dyskusje?
http://canon-board.info/showthread.php?t=48166
Nie myl chamstwa z poirytowaniem.
przemofazer
22-01-2010, 23:35
http://canon-board.info/showthread.php?t=48166
Nie myl chamstwa z poirytowaniem.
Dziwi mnie Twoje "poirytowanie", przecież nie musiałeś mi odpisywać. Mimo to dziękuję za pomoc.
Każdy nowy na forum powinien zacząć lekturę od Regulaminu, następnie zapoznać się z wyszukiwarką, zamiast od razu zakładać nowe wątki zaśmiecając forum. A pyskowanie o bełkocie to już w ogóle przegięcie, którego nie da się usprawiedliwić byciem nowym. Chcesz znaleźć pomoc na forum? To miej odrobinę szacunku do jego użytkowników a nie prezentujesz postawę roszczeniową tylko dlatego "bo jesteś nowy" :evil: .