Zobacz pełną wersję : Folia na nowym Canonie 50D
Witam!
Czy obecnie w nowych Canonach 50D znajduje się folia ochronna na tylnym ekranie? Podkreślam, że aparat kupujemy nowy, nie jest istotne czy w sklepie,czy u TIP-a.
Pzdrw wszystkich
januszP.
22-01-2010, 06:53
nie, nie ma.
slavek_g
22-01-2010, 07:56
kupując w październiku/listopadzie nie miałem folii na wyświetlaczu puszki świeżo wyjętej z pudełka.
popatrzcie, a w 350D miałem piękna folijke, ale to było ładnych parę lat wstecz, kiedy to jeszcze księgowi canona szastali kasą:p a teraz nam to zabrali, zgroza...
mor_feusz
22-01-2010, 10:33
40D jupiony w Jacobs'ie - zadnej foli.
adamires
22-01-2010, 22:26
Witam!
Czy obecnie w nowych Canonach 50D znajduje się folia ochronna na tylnym ekranie? Podkreślam, że aparat kupujemy nowy, nie jest istotne czy w sklepie,czy u TIP-a.
Pzdrw wszystkich
Słuszna uwaga. w końcu taka folia to grosze,a ile może uratować. Chociaż z drugiej strony która firma w standarcie daje filtr do obiektywów?
wiktor2323
22-01-2010, 22:58
Ja ostatnio kupiłem i nie było foli. Body było zapakowane w taką miękką "gąbke" (taka cieńka)
kiler129
23-01-2010, 10:18
Ja miałem tylko taką cienką ale nie taką co sie da używać cały czas (jakoś obrazu).
Kupiony w USA od Canona.
Mój 40D miał folię, ale tylko na górnym ekranie. Ale, czy to istotne - one i tak się nie rysują.
Mój 50D nie miał foli.
_igi - rysują się jak najbardziej, kiedyś ze zdumieniem odkryłem na górnym ekraniku swojej 40D rysy, skąd stanowi zagadkę dla mnie.
kiler129
24-01-2010, 15:01
No jakto skąd? :) Najszybciej od piachu na pustyni.
30D miał folię...taką cieniutką ale niał (rocznik 2007)
Ani na 40, ani na 50, ani na 7 nie było folii montażowej. W zasadzie jest zbędna bo zaraz po wyjęciu aparatu z pudełka leci do kosza.
20D też miała na dużym i małym LCD.
No i wychodzi na to, że wszyscy tęsknią za tymi foliówkami... ;)
Merauder
24-01-2010, 22:42
W moim mniemaniu nie jest to nic istotnego, aczkolwiek przy takim koszcie aparatu darowali by sobie tego typu braki.
W moim mniemaniu nie jest to nic istotnego, aczkolwiek przy takim koszcie aparatu darowali by sobie tego typu braki.
A jaki to jest brak że tak się spytam ? Żeby później trzymali tą folię w nieskończoność jak niektórzy na komórkach ?
w 5DMII też nie ma i jakoś trzeba z tym żyć, kiedyś na alledrogo widziałem szybki takie z chin które można przykleić na szybkę wyświetlacza, ale wtedy wystaje ona poza korpus aparatu około 1 mm.
Nieśmiało zapytam - po co?
Nieśmiało zapytam - po co?
Ano właśnie - szybciej te aparaty są nic nie warte ale zdążą się popsuć niż szybka się porysuje...
Ano właśnie - szybciej te aparaty są nic nie warte ale zdążą się popsuć niż szybka się porysuje...
Trafna uwaga - ostatnio widziałem coś takiego na EOS-ie "niemalże antycznym" 30D u jakiegoś znajomego :mrgreen:
Merauder
25-01-2010, 08:42
A jaki to jest brak że tak się spytam ? Żeby później trzymali tą folię w nieskończoność jak niektórzy na komórkach ?
Nie chodzi mi o uzywanie tego jako protectora, jedynie do czasu zakupu. Czasem takie aparaty sa pokazywane roznym osobom i konczy sie to roznie zanim trafia do koncowego odbiorcy.