PDA

Zobacz pełną wersję : Czy zmiana soft-u, może pogorszyć...

luckat
20-01-2010, 17:31
Czy zmiana soft-u w canonie 450d może pogorszyć lub polepszyć funkcjonowanie AF a dokładnie czy ma wpływ na BF/FF:?:

janekmatrix
20-01-2010, 17:57
Pogorszyć lub polepszyć wątpię,obecny najnowszy soft do 450D umożliwia współpracę z nowym palnikiem 270EX.Poprawili coś jeszcze z AEB i Live View.Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.Pozdrawiam.

http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=auto&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fweb.canon.jp%2Fimaging%2Feosd%2Ffir m-e%2Feosdigital4%2Ffirmware.html

shadowman25
20-01-2010, 19:22
Moze sie wypowiedziec jeszcze ktos kto wgrywał, jak wyglada funkcjonowanie aparatu po wgraniu nowego softu?

Naps
20-01-2010, 20:00
ludzie-jak nie musicie ,to rece precz od tego...

robgr85
21-01-2010, 12:20
zawsze chyba można wgrać starszą wersję firmware, co nie?

aptur
21-01-2010, 12:30
ludzie-jak nie musicie ,to rece precz od tego...

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Co konkretnie pogarsza nowy soft?

Chris_11
21-01-2010, 12:39

Zapewne chodziło o to, że podczas wgrywania coś może pójść nie tak i później mamy posty typu: "wgrywałem nowy soft i aparat się zawiesił". Ale to tylko moje głębokie przemyślenia. ;-)

Osobiście uważam, że jeśli nie ma potrzeby ani żadnych znaczących różnic między różnymi wersjami software'u (a najczęściej nie ma) to kieruję się zasadą: jeśli coś działa dobrze to lepiej tego nie ruszać.

robgr85
21-01-2010, 13:30
Osobiście uważam, że jeśli nie ma potrzeby ani żadnych znaczących różnic między różnymi wersjami software'u (a najczęściej nie ma) to kieruję się zasadą: jeśli coś działa dobrze to lepiej tego nie ruszać.

Z reguły nowe wersje softu wychodzą dlatego, że coś w poprzednim było niedopracowane (np powodowało jakieś błędy) lub coś można było poprawić.

Ja bym się nie bał i aktualizował - co z tego że działa dobrze, jak może działać jeszcze lepiej.

mateuszkaratysz
21-01-2010, 20:34
Wątpię żeby wgranie nowego softu do 450 zmieniło zasadniczo jego funkcjonowanie. Więc po co rydzykować późniejsze ewentualne problemy.

micles
21-01-2010, 20:36
Zmiana soft-u nie może pogorszyć lub polepszyć funkcjonowania AF a dokładnie nie ma wpływu na BF/FF. W aparacie jest firmware. Software jest w komputerze.

Serio : zobacz sobie którą wersję firmware'u masz w aparacie, wejdź na stronę Canona i zobacz co wypisali w "poprawione" kolejnych firmware'ów.

Naps
21-01-2010, 20:52

Oczywiscie-masz aparat,ktory(zakladam) robi zdjecia i nic mu nie dolega za wyjatkiem np. kilku brakow w menu po hiszpansku.Teraz powiedz po jakiego psa mam ryzykowac i wgrywac to cos -gdzie jest juz tak dobrze??Tylko dlatego,ze kilku malkontentow na forum zanudzonych szuka czegos nowego?
Znajomy tak wgrywal i zwalil sobie dobry aparat....

pozdrawiam