Zobacz pełną wersję : Przesylanie zdjec na bierzaco
Jakim programem moge poloczyc aparat ( 40d ) z komputerem by przesylac zdjecia na bierzaco ( w czasie rzeczywistym ) od razu po zrobieniu , by zobaczyc efekt ?
Jakim programem moge poloczyc aparat ( 40d ) z komputerem by przesylac zdjecia na bierzaco ( w czasie rzeczywistym ) od razu po zrobieniu , by zobaczyc efekt ?
najprościej Eos Utility dołączonym na płycie, jest tam zakładka remote shooting bodajże
najprościej Eos Utility dołączonym na płycie, jest tam zakładka remote shooting bodajże
remote shooting, to o ile dobrze pamiętam wtyczka, która z komputera robi duży wężyk spustowy. Pozdrawiam ;)
No tak, przetestowalem , ale ma ona funkcje tak jakby wezyka spustowego , ale da sie tez przez to przesylac zdjecia przez kompa. A jakies programy niezalezne ?
nowe http://www.eye.fi/ potrafią już zrzucać RAW. myśle że to fajna alternatywa dla kabelkologii. szkoda że tylko SD poki co.
Trochę szacunku dla Czytelników. Popraw błędy ortograficzne.
Wszystko jest na płycie dołączonej do aparatu. Sam korzystam z tego i działa rewelacyjnie - po naciśnięciu spustu zdjęcie pięknie się wyświetla na całym ekranie. Przetestowałem inne progsy ale wróciłem do Canonowskiego. Zdjęcia od razu się zrzucają do wskazanego folderu, ale można ustawić żeby zostawały też na karcie.
Wiadomo komuś , czy Lightroom ma takie funkcje , jak EOS ?
Wszystko jest na płycie dołączonej do aparatu. Sam korzystam z tego i działa rewelacyjnie - po naciśnięciu spustu zdjęcie pięknie się wyświetla na całym ekranie. Przetestowałem inne progsy ale wróciłem do Canonowskiego. Zdjęcia od razu się zrzucają do wskazanego folderu, ale można ustawić żeby zostawały też na karcie.
Można też połączyć tę funkcję w sofcie canona z LR, i importować na bieżąco zdjęcia ze wskazanego katalogu (ten do którego EOS Utility zrzuca foty) do LR.
hmmm tego nie wiedziałem... muszę wypróbować.
Picassa - wytwór google też tak ma jak LR.