Zobacz pełną wersję : [kwiatas]To i ja sie pochwale - zapraszam
http://www.onephoto.net/portfolio.php3?id_autora=17985
Tomasz Golinski
01-10-2005, 14:05
to ja poprawię tytuł wątku :roll:
przeraszam, dziekuje,pozdrawiam
powstala moja stona tam jest wiecej do zobaczenia www.kwiatas.prv.pl zapraszam - mam nadziej ze nie dostane po uszach za kryptoreklame:)
powstala moja stona tam jest wiecej do zobaczenia www.kwiatas.prv.pl zapraszam - mam nadziej ze nie dostane po uszach za kryptoreklame:)
W zdjeciu "Patrycja" nie podobaja mi sie to odbicie lampy w oczach, jakies takie dziwne...
EDIT: chodzi mi o ostanie zdjecie zeby nie bylo ;)
jesli myslimy o tym samy zdjeciu to chyba tu bedzie wyjasnienie :
http://canon-board.info/showthread.php?t=6189
jesli myslimy o tym samy zdjeciu to chyba tu bedzie wyjasnienie :
http://canon-board.info/showthread.php?t=6189
Dokladnie o to zdjecie mi chodzilo :D
>Co mozna paprawic ???
kompozycję kadr kolory. obciąłeś nogi i część dłoni. zrobiłeś poziom z masą przestrzeni bez uzasadnienia. kolory u mnie takie trochę wyprane, może lepiej b/w bo koloru specjalnie nie widzę.
>Co mozna paprawic ???
zrobiłeś poziom z masą przestrzeni bez uzasadnienia..
Podejrzewam, że przestrzeń jest dlatego, że modelka looka w tamtym kierunku więc IMO uzasadnienie jest.
a mnie się kolorystyka podoba - lubię w taki sposób podane kolory.
Co mi się nie podoba, to złe obcięcie kdru z dołu - ja bym pokazał dłonie wraz z kolanami. Dodatkowo nie podoba mi się mina modelki, to że ma otwarte usta zaburza spokój całej sceny i wprowadza nieprzyjemny konrtast.
Pszczola
24-12-2005, 16:56
Jak wyzej. Zdecydowanie szkoda dloni i kolan.
Il fuoco
25-12-2005, 17:18
super sprawa jak dla mnie. strasznie lubię kadry przycięte do kwadratu.
Pszczola
26-12-2005, 19:39
A łapki i kolanka? ;-(
Kadr - więcej nóg i rąk
Coś nie tak z oczami, brodą i ustami
Niech się na drugi raz nie garbi - te wygięte plecy nie są zbyt ładne
Il fuoco
27-12-2005, 03:03
i po przyjrzeniu się dostrzegam "aureole" pozostałą po PSowaniu.
Kadr - więcej nóg i rąk
Coś nie tak z oczami, brodą i ustami
CO do rak i nog to oczywiscie zdjae sobie sprawe ale co do oczu,brody, i ust nie za bardzo rozumiem co jest nie tak?mozesz rozwinac?
Wiesz co kwiatas... nie poprawiaj na sile.
Zle skadrowales juz przy robieniu zdjecia, straciles dlonie i nogi, i po prostu - do powtorki.
Zadne wymyki w strone cz-b, sepii, kwadratu czy innego artyzmowania zdjecia tu niewiele pomoga.
Podejrzewam, że przestrzeń jest dlatego, że modelka looka w tamtym kierunku więc IMO uzasadnienie jest.
ja o kompozycji a nie logice. modelka po fatalnym obcięciu dłoni i nóg patrzy w prawą stronę i wszystko było by fajnie, gdyby nie była obcięta i gdyby wszystko co jest na zdjęciu nie było po tej stronie co modelka. uzasadnienie do przeciążenia zdjęcia w jedną stronę - przy dalszym ujęciu może by przeszło, byłby jakiś element łączący. a tak mamy watę po jednej stronie a po drugiej fajną dziewczynę. jak dla mnie to tej dziewczynie ta wata nie jest potrzebna.
super sprawa jak dla mnie. strasznie lubię kadry przycięte do kwadratu.
Il fuoco, geometrii nie miałeś*na maturze, bo to jest prostokąt, który akurat kwadratem nie jest :-) kup jakiegoś kieva czy nawet lubitiela a nawet start'a66 to się*opatrzysz z kadrami kwadratowymi :-)
modelka po fatalnym obcięciu dłoni i nóg patrzy w prawą stronę i ...
Dziwne u mnie patrzy w lewo ;-)
Poprawilem wg sugestii
kwiatas, kadr nieco lepiej, chociaż czego brakuje to wiesz: rąk i nóg. niestety na cz-b wychodzi więcej szczegółów niedopracowanych (tak to jest z cz-b - bezlitośnie obnaża szczegóły, bo już na kolor przestajesz patrzeć). prawdę mówiąc w kwadracie-kwadracie byłoby git, akurat dokładasz rączki i nóżki i jest ok. prawie kwadrat powoduje, że sprawdzam czy nie mam ściągniętego ekranu... nawet w LCD :-)
no i Vitez ma rację, czego nie ma to już nie będzie. łap modelkę, w futerko ją i nad jezioro z powrotem. jeżeli mogę Ci coś doradzić to na początku próbuj z szerszym planem, a dokadrowuj sobie w domu na komputerze. tak się*szybciej nauczysz kadrować.
Dziwne u mnie patrzy w lewo ;-)
no dobra ;-) niech będzie i tak ;-)
Oki macie duzo racji - zdjecie jest skopane w momemcie popelnia, kwadrat nie jest kwadratem ale i tak dzieki za sugestie. A co powiecie na to?
Oki macie duzo racji - zdjecie jest skopane w momemcie popelnia, kwadrat nie jest kwadratem ale i tak dzieki za sugestie. A co powiecie na to?
będę monotematyczny: znowu kompozycja czyli kadr. dziewczyna zdecydowanie niżej. poza tym ok.
będę monotematyczny: znowu kompozycja czyli kadr. dziewczyna zdecydowanie niżej. poza tym ok.
A ja bym dorzucil do powyzszego, ze troszke za ciemne jak na moj gust.
A ja bym dorzucil do powyzszego, ze troszke za ciemne jak na moj gust.
true, ale może być ;-) u mnie na maku da się z tym zdjęciem żyć. na pc pewnie ciemniejsze :lol:
Il fuoco
29-12-2005, 00:52
Il fuoco, geometrii nie miałeś*na maturze, bo to jest prostokąt, który akurat kwadratem nie jest :-) kup jakiegoś kieva czy nawet lubitiela a nawet start'a66 to się*opatrzysz z kadrami kwadratowymi :-)
no fakt. prostokąt. 39 pikseli z hakiem róznicy między bokami - moje sokole oko stwierdziło że to kwadrat.nie, nie miałem geometrii na maturze :twisted: wogóle nie mam matmy na maturce. nie każą nam pisać.
1. Bardzo ładna.2.
2. Niżej kadr.
3. B&W b mi sie podoba.
4.Other side - świetne
5.Jak dla mnie Pani Marika sie potwornie pomalowała :(
6.w landszaftach podoba mi się kompozycja w "tree" ale niebo sie posypało
Pozdrawiam
A co powiecie na to?
Dużo lepiej, ale po pierwsze dla mnie za ciemno. Zgaduję, że tło było nieciekawe i chciałeś je zneutralizować, ale za bardzo pojechałeś. Do tego faaktycznie koleżanka jest źle skadrowana - za wysoko. Trochę to wygląda jak lewitująca modelka ;)
Co mozna paprawic ???
faktycznie, za bardzo obciąłeś dłoń tej Pani. Albo mogłeś pokazać całą, albo wyżej 'ciachnąć"
Przynajmniej ja tak uważam:)
co myslicie ??
PS. Testowalem tez nowego Raw Shootera 2006 dlatego znaczki:)
Fajne tylko te znaczki... na początku pomyślałem że sie tak podpisujesz, albo zabezpieczasz przed kradzierzą :D
zdjęcie fajne, tylko moim skromnym zdaniem coś niecoś zły WB - chyba trochę zbyt żółto :roll: . I jedna uwaga dotycząca kadru. Pokazując piękną kobietę, ja bym nie obcinał tak blisko granicy dekoltu. Wszak ten dekolt robi tutaj sporą częśc fotki ;) Albo nieco wyżej (i gorzej IMHO) albo poniżej biustu :mrgreen:
rysiaczek
24-01-2006, 11:08
Pozowane. One zawsze otwierają usta przy malowaniu powiek;);)
witam,
dawno nic nie pokazywałem i bo i nie było co :) Mam ostatnio trochę klopotów z obróbka wiec jeśli macie jakieś sugestie to chętnie wysłucham a i krytyka nie wzgardzę pozdrawiam :)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://gallery.photo.net/photo/7311355-lg.jpg)
Dla mnie bomba. Może światło z boku trochę za mocne, ale balans tło-pierwszy plan, pierwsza klasa.
Odświeżam:)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://onephoto.net/uploads/kwiatas/1214837564_gal_img_0298_web.jpg)
Landszaft może być ale ten montaż mi nie leży. Za to w blogu ciekawe fotki.
Landszaft może być ale ten montaż mi nie leży.
:twisted: tu nie ma MONTAZU !!!zdjecie jest wykadrowane i lekko kolorowane w PS!!!
:twisted: tu nie ma MONTAZU !!!zdjecie jest wykadrowane i lekko kolorowane w PS!!!
A to przepraszam , ale wrażenie takie jakby z dwóch klatek, :oops: po prostu niesamowite ujęcie, sory