PDA

Zobacz pełną wersję : Eizo S1931

duperel
31-12-2009, 11:45
Panowie i Panie,

mam pytanie dotyczące monitora Eizo S1931, a dokładnie jego wbudowanych głośników. Korzystałem z nich sporadycznie ale wczoraj zaczęły nagle szumieć i przerywać (jak stare radio) a następnie całkiem przestały działać.
Gniazdo3,5mm w kompie jest OK bo podłączałem inne głośniki. Kabelek łączący komputer z monitorem też jest OK bo po podłączeniu słuchawek do gniazda z boku obudowy monitora dźwięk jest transmitowany, czyli ewidentnie nawaliły wbudowane głośniki.

Czy ktoś miał podobny problem i znalazł "domowe" rozwiązanie czy czeka mnie serwis?

Pozdrawiam

dinderi
31-12-2009, 12:06
Skoro objaw był w dwóch głośnikach jednocześnie, to wg mnie nawaliło coś na drodze wtyczka - > głośniki. Podejrzewam zimny lut. Trzeba rozbebeszyć i szukać, albo odnieść do serwisu.
Dwa głośniki na raz/jednocześnie/w tym samym czasie się nie psują

aligator16
31-12-2009, 12:33
U mnie co prawda w modelu niżej (s1921) padło gniazdo, co prawda gdy lekko poruszam wtyczką to zacznie działać, na szczęście te głośniczki są mi zupełnie zbędne ;)

mateuszkaratysz
31-12-2009, 14:36
Kup sobie głośniki wolnostojące przecież dźwięk z głośników wbudowanych w monitor niszczy wszelką przyjemność z muzyki płynącą.

tataniny
02-01-2010, 12:38
Tak też zrobiłem i kupiłem ten zestaw głośników. Świetnie grają i wyglądają :D

http://img707.imageshack.us/i/2664.jpg/