Zobacz pełną wersję : skany 16-bit w Warszawie?
Ja to sobie ładnie zachodzę do Profi-Labu na Dzikiej, a oni na mnie szczekają, że nie umieją zrobić 16-bitowych skanów z negatywu :) To jakież to "profi"?
Zwracam się więc z zapytaniem do szanownych kolegów - gdzie w Warszawie można zrobić profesjonalne 16-bitowe skany z negatywu kolorowego?
Pytanie pomocnicze - gdzie profesjonalnie wywołają mi negatyw kolorowy? Tutaj pod pojęciem "profesjonalnie" rozumiem takie wywołanie, które wyciśnie z negatywu 100% jego analogowych soków :) a nie że wpakują do kombajnu i zmarnują moją foto-robotę.
Pytanie pomocnicze - gdzie profesjonalnie wywołają mi negatyw kolorowy? Tutaj pod pojęciem "profesjonalnie" rozumiem takie wywołanie, które wyciśnie z negatywu 100% jego analogowych soków :) a nie że wpakują do kombajnu i zmarnują moją foto-robotę.
Wywołanie to wywołanie - jeżeli C-41 to ma być tak jak napisane w opisie procesu. Co do skanów - kiedyś był Maciek "Coolscan" - nie wiem czy jeszcze działa, ale zajrzyj na coolscan.pl i napisz / zadzwoń...
poszukaj sobie dobrego studia prepressowego. Kiedyś w warszawie była karolina:
Nazwa firmy: KAROLINA STUDIO POLIGRAFICZNE
Branża: Druk - naświetlanie, skanowanie
Typ działalności: usługi
Województwo: mazowieckie
Powiat: warszawski
01-466 Warszawa, ul. Bolkowska 2b
Telefon: 22 436 04 88
Fax: 22 436 04 88
mają zarębisty sprzęt, między innymi skaner crosfielda.
jak jeszcze istnieją to nic lepszego nie znajdziesz
KAROLINA STUDIO POLIGRAFICZNE - już niestety nie zajmują się skanowaniem.
COOLSCAN już też nie...
szukam nadal
KAROLINA STUDIO POLIGRAFICZNE - już niestety nie zajmują się skanowaniem.
COOLSCAN już też nie...
szukam nadal
A Jakub Jewuła http://skanowanie.com.pl/ ?
A Jakub Jewuła http://skanowanie.com.pl/ ?
Kraków...
Mam dwa skanery, beben Scanmate 5000 i Nikona 8000ED.
Do maloobrazkowych negatywow nikon bedzie najlepszy, skanuje 14bit na kanal przy realnych 4000dpi.
Zapraszam na pw.
Kraków...
Skoro się nie da w Warszawie ;) .