Zobacz pełną wersję : Problem z BG-E2N czsowy brak AF
Witam!
Po dokręceniu do body grip ma luzy - jak u każdego - ale ostatnio spusty migawki nie włączają pól AF (ten na body też) a dzieje się tak od czasu do czasu.
Ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Może te podkładki między puszkę a grip?
Pozdrawiam!
po prawej stronie gripa masz taki przełącznik on/of ustaw go na "on" lubi sie przesuwać na środek zakresu i wtedy nie łapie AF szczególnie przy cięższym szkle w kadrze pionowym.
sebcio80
28-12-2009, 23:43
jesli to nie to, a watpie aby to bylo to, to po prostu pada spust migawki w gripie, a jak w spuscie w gripie robi zwarcie to i spust w body tez
możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?
możliwe, gdzieś już o tym czytałem; ale żeby było śmieszniej to aktualnie wszystko działa a intensywne próby (ok.1000fotek) w ciągu 2 dni nic nie dały; jeżeli to zwarcie to chwilowo przeszło; pytanie:czy taka awaria nie uszkodzi body? wysyłać do serwisu?
Ja miałem podobne objawy w innym gripie, ale podczas dość ulewnego deszczu, sprzęt dostał trochę kropel i kiedy wróciłem do domu i przemyłem styki spirytem wszystko było ok, trochę mnie to zdziwiło, ale tak to wyglądało.