PDA

Zobacz pełną wersję : Opieka prawna ?

MM-architekci
16-12-2009, 18:30
Czy sa hmm organizacje/firmy , najlepiej zwiazane z branza , ktory zajmuja sie opieka prawna w zakresie foto/prawa autorskiego i pokrewnych ? Tzn place miesiecznie oplata i w razie problemow z kims , kradzieza foty , pomagaja i biora sie za to. Ewentualnie ktos moze korzysta z takich uslug ? Jest to jakas sensowna opcja ?

sebcio80
16-12-2009, 18:42
Zpaf :-)

MM-architekci
16-12-2009, 18:55
... wiesz , nie chce bluznic , moze jak jest sie ich czlonkiem to ok , ale tak juz mialem okazje "liczyc" na ich pomoc ( po 4 miesiacach ostatecznie mecenas olal mnie , stracilem sporo czasu... )

Jerzy M
17-12-2009, 07:14
... wiesz , nie chce bluznic , moze jak jest sie ich czlonkiem to ok , ale tak juz mialem okazje "liczyc" na ich pomoc ( po 4 miesiacach ostatecznie mecenas olal mnie , stracilem sporo czasu... )
Nie wiem jak jest w Polsce, nawet jezeli to kuleje, to jest to tylko kwestia czasu, ze powstanie taka firma , a czlonkostwo w niej jak najbardziej polecam - a nie sa to jakies astronomiczne sumy, szczegolnie warto jezeli prowadzi sie jakis business. Zeby to zobrazowac, to wizyta "mojego" prawnika w traffic court za speed limit - czyli takie ordynarne najprostsze "przestepstwo " ( mowa o Stanach), rekompensuje mi roczna skladke, a ja w tym czasie jestem w pracy, nie trace dniowki i mam czysty record.....no w najgorszym wypadku 3 miesiace sepervision. Kancelaria taka ma podpisane umowy z najlepszymi prawnikami w kazdym rodzaju prawa, konsultacje mam za free, a jezeli jest jakas powazna sprawa w sadzie, to mam ta swiadomosc ze nie reprezentuje mnie jakis przypadkowy prawnik, jako czlonek mam tez 20% znizki.;-).........acha, i po kazdorazowej usludze prawnika, dostaje z firmy do wypelnienia ankiete, jest tam kilkanascie pytan, generalnie chodzi o to, czy jestem zadowolony z jego uslug, jak dotychczas b a r d z o !:grin:

lux
17-12-2009, 10:25
Myślę że trzeba poszukać jakiegoś wyspecjalizowanego adwokata/radcę. Z tym że w miesięcznym abo to raczej nie nasz co liczyć na pisanie dużych pism albo prowadzenie sprawy. Chyba że abo będzie wysokie albo spraw mało. Jak mało spraw to chyba lepiej na każda indywidualnie się umawiac.

HuleLam
17-12-2009, 14:13
A DAS prowadzi tylko ubezpieczenia ochrony prawnej w zakresie komunikacji? Czy także w pozostałych zakresach działania Prawa Cywilnego? Może zadzwoń na infolinię i spytaj.
zdRAWki