PDA

Zobacz pełną wersję : PS zawiesza się



szandor
26-09-2005, 21:14
Powtórzył mi się dzisiaj następujący problem z PS (8.0pl): podczas uruchamiania się ps-a, po komunikacie "Odczyt zasobów ogólnych testu..Gotowe" komputer zawiesza się. Image ready otwiera się, a PS nie. Nie pomogła ponowna instalacja. Miałem już kiedyś ten problem, pomogło dopiero przeinstalowanie systemu. Z góry dziękuje za pomoc.

Vitez
27-09-2005, 13:38
A probowales pytac u zrodla?

http://www.wimal.com.pl/adobepl/adobe_pomoc.htm

"
Pomoc techniczna dla zarejestrowanych użytkowników programów Adobe
dostępna jest pod numerem telefonu: (+22) 8408015 lub za pośrednictwem poczty elektronicznej: adobe.support@wimal.com.pl
"

szandor
27-09-2005, 14:58
Dziękuje

Duty
28-09-2005, 19:45
Powtórzył mi się dzisiaj następujący problem z PS (8.0pl): podczas uruchamiania się ps-a, po komunikacie "Odczyt zasobów ogólnych testu..Gotowe" komputer zawiesza się. Image ready otwiera się, a PS nie. Nie pomogła ponowna instalacja. Miałem już kiedyś ten problem, pomogło dopiero przeinstalowanie systemu. Z góry dziękuje za pomoc.

Hmm, zaczynam rozumieć Viteza, jak się denerwuje, że ktoś powtarza te same pytania - dosłownie kilka postów niżej, na tej samej stronie masz wątek z tym problemem.
Nie wiem, czy to dobre rozwiązania, ale przytoczę Ci swoją wypowiedz z tamtego wątku:

"Okazjonalnie zdarza mi się takie dziwne zachowanie wersji CS1 na jednym z komputerów w pracy (2-3 razy w roku).
Mam już na to patent i nie wnikam w przyczyny - po prostu jest to u mnie skuteczne i w 2 minuty wszystko działa:
Póki sę odpala OK, nalezy skopiowac dane z C\Documents and Settings\(...)\Dane aplikacji\Adobe\Photoshop\8.0CE\*.*

W razie awarii zamykam niedziałający program, nadpisuję cały katalog z zawartością i Photoshop odpala momentalnie. Dbam tylko, żeby kopia zawierała moje w miarę aktualne ustawienia."

Telefon do Wimala pozwoli Ci się dowiedzieć, że na ten problem pomaga otwieranie Photoshopa z kombinacją klawiszy (właśnie nie pamiętam jaką, możesz zadzwonić :) ), która uruchamia program z ustawieniami domyślnymi - czyli kasuje błąd. Nie trzeba przeinstalowywać systemu! Ale tracisz swoje preferencje - jest to cokolwiek wkurzające. Lepiej zgraj je jak opisałem w cytacie.
Czemu tak się dzieje? Nie wiem.

szandor
28-09-2005, 21:08
Sorry, powtórzyłem pytanie zawarte kilka wątków poniżej. Przejrzałem wiele stron tego podforum, ale tak jak w przysłowiu - najciemniej jest pod latarnią. Duty, dzięki twój sposób okazał się skuteczny.