Zobacz pełną wersję : 40D + Sigma 17-70 mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM
zastanawiam się nad inwestycją w :
new one :
17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM SIGMY ,
co myślicie, ?
A ona już jest do kupienia? Czy zastanawiasz się na przyszłość?
chyba już jest ..
http://www.dpreview.com/news/0912/09120402sigma1770OSHSM.asp#press
http://optyczne.pl/2450-nowo%C5%9B%C4%87-Sigma_17-70_mm_f_2.8-4.0_DC_Macro_OS_HSM_-_kit_dla_ka%C5%BCdego.html
"Obiektyw ma być dostępny w Polsce już w styczniu 2010 roku, a jego cena sugerowana ma wynosić 1799 zł."
mate00sh
11-12-2009, 16:25
Starsza wersja (bez stabilizacji) na 40D radzi sobie bardzo dobrze, więc jeśli nic nie skopali to będzie ok.
pisze jeszcze raz bo którys z moderatorów sieknał watek :
co myslicie o nowym obiektywie sigmy z
C40D + SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM ??
Nie pierwszy i nie ostatni raz są kasowane wątki. To forum tak ma, chyba że gdzieś go przenieśli.
Co do nowej Sigmy 17-70 OS HSM to chcę ją porównać z S 18 -50 f2.8. HSM. Nowa sigma ma sie pojawić po nowym roku. Jeśli OS będzie spełniał poprawnie swoje zadanie na pewno kupie ten obiektyw. Zapowiada sie ciekawie ale testy to pokarzą.
Zapowiada sie ciekawie ale testy to pokarzą.
Rzeczywiście zapowiada się ciekawie, ale testy mogą "pokarać" ten obiektyw...:lol:
Rzeczywiście zapowiada się ciekawie, ale testy mogą "pokarać" ten obiektyw...:lol:
Tak jest. Sroga kara go nie minie :D
starling
14-12-2009, 11:59
pisze jeszcze raz bo którys z moderatorów sieknał watek :
co myslicie o nowym obiektywie sigmy z
C40D + SIGMA 17-70mm F2.8-4 DC MACRO OS HSM ??
Rowniez mam C40D i stara Sigme 17-70.
Czekam na testy, gdyz myslalem o zmianie na Tamrona 17-50 vc..
Niech OPTYCZNE wrzuca wreszcie testy tych szkiel:)
Tez mam C40 i starszy model sigmy. Szczerze mowiac to czekam jak sie pojawi w sklepach zeby przykrecic do puszki i sprawdzic OS i HSM. Nie znalazlem tylko czy bedzie mozliwe reczne "doostrzenie" moze ktos wie ? Moja sigma czasami "sie myli" i wychodzi mydlo, moze nowa bedzie lepsza? Aha i ciekawe czy zlikwiduja samoczynne wysuwanie sie obiektywu przy foceniu "w dol"
A jaka jest spodziewana cena nowej Sigmy w Polsce?
już mam
"Obiektyw ma być dostępny w Polsce już w styczniu 2010 roku, a jego cena sugerowana ma wynosić 1799 zł."
stąd.. finalnie , bedzie można go "ustrzelić za 1500 -1600 PLN, a testy wyjda ok , a zpowiada sie ok (o ile optyczni go nie zjedzą w PL ) może być ciekawą alternatywą ,
Ps. miałem Tamrona 17-50 2.8 fajnie chodził z 40 tką tylką odgłos silnicka te jego bzzz bzz mnie denerwowało , ale generalnie był ok.
ostrze zeby na te sigme , ;-)
Witam ponownie, i odświeżam , ktoś coś słyszał/widził/macał // na temat tej SIGMY ?