Zobacz pełną wersję : Rdza w 70-200 L ?
wroclawianie_info
09-12-2009, 14:09
Zdjęcie - > http://i50.tinypic.com/307lr2o.jpg
Mam obiektyw 70-200 2.8 L USM. Ostatnio zerknąłem do środka z tyłu i zobaczyłem coś na metalowej części wewnątrz obiektywu. Trochę jak rdza. Czy to możliwe ? Mieliście coś takiego ? Jak to wygląda pod kątem gwarancji ?
mate00sh
09-12-2009, 14:23
Rdzy to jeszcze nie widziałem w obiektywie (nawet w 40-letnich Zeissach z NRD), zwłaszcza, że raczej stosuje się aluminium. Może grzyb jakiś?
No faktycznie, nie wygląda to zbyt dobrze, jak "stare" jest to szkło (wnioskuje, że skoro pytasz o gwarancję to pewnie młode)
wroclawianie_info
09-12-2009, 14:28
Jeszcze na gwarancji czyli nie ma roku.
A ten nalot jest trwały? Próbowałeś to dotknąć np. patyczkiem kosmetycznym z watą?
A ten nalot jest trwały? Próbowałeś to dotknąć np. patyczkiem kosmetycznym z watą?
albo wzrok juz nie ten, ale myslę, że przez szkło to raczej ciężko będzie:p
wroclawianie_info
09-12-2009, 14:49
To jest wewnątrz, a ja obiektywu przecież nie rozkręcałem. Zdjęcie zrobiłem przez tylną soczewkę. Metalowy element jest w środku.
Tombas ;)
Myślę, że nie ma co gdybać skoro masz gwarancję. Serwis pozostaje, no chyba, że Ci to nie przeszkadza (w co wątpię).
wroclawianie_info
09-12-2009, 15:00
To pewne, że wyślę, ale chciałem zapytać co o tym myślicie i czy ktoś miał taki problem.
Dawid, wydaje mi się, czy od początku masz z tym egzemplarzem problemy?
wroclawianie_info
09-12-2009, 15:07
Problemy ? 3 razy w kalibracji a teraz rdza. Zaraz się okaże, że AH1N1 obiektyw ma i zostało mi kilka dni życia :)
Moher : drżyjcie wrocławscy posiadacze Lek ... będę musiał podmienić komuś szkło :)
albo wzrok juz nie ten, ale myslę, że przez szkło to raczej ciężko będzie:p
Tak, ewidentnie wzrok już nie ten ;)
To jest wewnątrz, a ja obiektywu przecież nie rozkręcałem. Zdjęcie zrobiłem przez tylną soczewkę. Metalowy element jest w środku.
Tombas ;)
Przepraszam, źle spojrzałem :lol: