PDA

Zobacz pełną wersję : Klub Foto dla Początkujących - Łódź

AlphaFox
08-12-2009, 16:17
Witam, zapraszam do nowo utworzonego
Amatorskiego Klubu Fotograficznego

jesteśmy inicjatywą grupy amatorów - pasjonatów fotografii
działany NON PORFIT - bezpłatnie

prowadzimy zajęcia Klubu Dyskusyjnego, kurs Podstawy Podstaw, oraz oczywiście spotykamy się na plenerach

spotkania odbywają się w Łodzi, przy ulicy Nowej 20
w każdy piątek o 17:00
w Centrum Integracyjno Szkoleniowym (mamy do dyspozycji salę wykładową, projektor, kawę, herbatę... takie tam podstawy)

początkujących zapraszam zwłaszcza na Podstawy Podstaw - w ramach zajęć powtarzamy sobie wszystkie podstawowe pojęcia z dziedziny fotografii, techniki fotografowania itp.

Co robimy konkretnie? przykładowo czterech naszych członków fotografowało w sobotę rajd Barbórka (na wejściówkach prasowych), w niedzielę odwiedziliśmy Cmentarz Żydowski, a w kolejną sobotę zostaliśmy zaproszeni do fotografowania Parku Rozrywki Kołacinek (oczywiście darmowy przejazd z Łodzi do Kołacinka oraz powrót autokarem zorganizował Park)

oprócz tego prowadzimy konkursy wewnętrzne, omawiamy i komentujemy swoje prace "na żywo"

szczegóły na stronie AKF podstawyfoto.pl (http://www.podstawyfoto.pl)

conti
09-12-2009, 23:24
Zazdroszczę (brzydkie słowo) Wam inicjatywy :) Tym bardziej, że to się dzieje w moim rodzinnym mieście. Losy mnie rzuciły tu gdzie jestem i oprócz Regionalnego Ośrodka Kultury, gdzie właściwie nic się nie dzieje to nic się nie dzieje. :roll: Były swego czasu cykliczno-okresowo-czasowe spotkania ludzi związanych z fotografią (ponoć przez duże "F") w jednym z Pub-ubów, a dokładniej ostatnie czwartki miesiąca, byłem w ostatni czwartek i nic, pusto jak w bębnie :-( Sądzę, że upadło. Dlatego gratuluje Wam sukcesu i będę obserwował Wasze wydarzenia.
Pozdrav