PDA

Zobacz pełną wersję : Sklepy z obiektywami w Warszawie

mirhon
25-09-2005, 21:20
Jak w temacie. Będę przejazdem (kilka h) i chciałbym pomacać głównie canona (różne modele) i tamrona (słynnego 28-75 i 17-35/2.8-4).
Nie mam bladego pojęcia gdzie uderzyć - najlepiej okolice centrum (jeśli takowe są).
Dajcie jakiś namiar.

mirhon
26-09-2005, 10:05
Nic nie ma?

Jac
26-09-2005, 10:08
jest kilka sklepow ale co w ktorym jest to nikt nie wie... najlepiej trzeba bylo podjechac w niedziele na gielde foto..a gdzie w centrum bediesz ? (samochodem pociagiem)

Ramirez
26-09-2005, 10:17
1. W Warszawie jest sporo sklepów foto, ale na ogół z podstawowymi obiektywami. Mało który trzyma na półkach droższe lub bardziej zaawansowane modele.
Ostatnio byłem w Fotostradzie w Bluecity ( http://www.bluecity.pl/productspl.asp?iProd=148&iCat=23&hierarchy=0|2 ). Tam mają sporo obiektywów, chociaż nie wiem, czy akturat te, które Cię intersują. Nie jest to co prawda w centrum, ale na strone masz rozpisany dojazd + mapkę.
2. Jeśli byłbyś w W-wie w niedzielę, to największy wybór miałbyś na giełdzie foto w klubie Stodoła na ul. Batorego (k. stacji metra Pole Mokotowskie).
3. Sporo TIP'ów mieści się w W-wie. Przejrzyj ich ofertę w internecie i uderz bezpośrednio do nich.

Vitez
26-09-2005, 17:37
Pogadaj z tymi "sklepami internetowymi" z Warszawy, wpros sie do lokalu, moze dadza pomacac jakis sprzet:
- www.umnietaniej.com
- www.interfoto.com.pl
- www.e-oko.pl
- www.fotoit.pl

Oprocz tego centra handlowe Blue City i Arkadia , oraz niektore MediaMarkt moga miec troche szkla - niestety wszystkie poza Centrum. Najblizej Centrum to chyba 'umnietaniej' sie znajduje.

mirhon
26-09-2005, 19:18
Dzięki za info.

Mac
27-09-2005, 09:14
Gdzieś czytałem, że w centrum została otwarta wypożyczalnia obiektywów, na początek maja ponoć pełen wybór Sigmy ale plany sa aby to rozszerzyć. Czy ktoś już z nich korzystał?

bronek
27-09-2005, 10:58
np. ja korzystałem z tej wypożyczalni :)

1) mają tylko obiektywy Sigmy
2) centrum Warszawy to nie jest, raczej okolice dworca Warszawa Zachodnia
3) trzeba wpłacić ok. 2/3 ceny obiektywu jako kaucję lub mogą
zablokować taką kwotę na WYPUKŁEJ karcie kredytowej

szczegóły można znaleźć tutaj:

http://www.sigma-foto.pl/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=18

lucien
27-09-2005, 23:42
Na giełdzie będziesz miał chyba wszystko, w dzień powszedni coś może byćw Magmie (niedaleko metra politechnika), na placu politechniki też jest jakiś sklep,
obiektywy też chyba mają :). Wszelkie media markty oraz arcadie omijałbym z daleka, są tam 2 obiektywy na krzyż typu 28-200 i to jeszcze niezbyt często wyjmowane ;), arkadia to szczególna strata czasu i nerwów

Ramirez
27-09-2005, 23:52
Na giełdzie będziesz miał chyba wszystko, w dzień powszedni coś może byćw Magmie (niedaleko metra politechnika), na placu politechniki też jest jakiś sklep,
obiektywy też chyba mają :). Wszelkie media markty oraz arcadie omijałbym z daleka, są tam 2 obiektywy na krzyż typu 28-200 i to jeszcze niezbyt często wyjmowane ;), arkadia to szczególna strata czasu i nerwów
W Magmie byłem kilka dni temu. Do Canona mają jakieś 3 nowe sigmy (18-50 i coś jeszcze) a reszta to towar komisowy. Na przeciwko Magmy jest komis Labi (drugi sklep, z towarem nowym, mają przy placu Politechniki). Labi ma chyba szerszą ofertę szkieł niż Magma.
Słowem warto tam zajrzeć, jeśli bierzesz pod uwagę towar komisowy.

Edit:
W sumie w obu tych sklepach mają fachowych sprzedawców. Mają oni sporą wiedzę i raczej dobrze doradzą, na co na ogół nie można liczyć w sklepach nastawionych na masówkę. :neutral:

Magma: www.magma.pl
LABi: www.labi.com.pl