Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Światło zaklęte w obiektywie- konkurs fotograficzny

answer13
04-12-2009, 17:07
O świetle trudno opowiadać. Światło trzeba zobaczyć i utrwalić w pamięci ludzkiej, a ponieważ jest ona zawodna, utrwalamy ją w pamięci elektronicznej, cyfrowej. Zatem zapraszamy do uwiecznienia wszelkich iluminacji polskich obiektów architektury i przyrody oraz zgłoszenia ich do konkursu „Światło zaklęte w obiektywie”. Konkurs jest elementem II Karkonoskiego Festiwalu Światła. Informacje dotyczące konkursu na oficjalnej stronie Festiwalu:
II Karkonoski Festiwal Światła (http://www.kfs24.pl)

Tam również zamieszczone jest regulamin z zaleceniami przy wysyłaniu zdjęć.

http://img4.imageshack.us/img4/7518/20091203csmall.jpg

Jako współorganizator życzę powodzenia (uwaga cenne nagrody)

pjakusz
04-12-2009, 21:50
Śmieszny regulamin :)
13. (...) jedno zdjęcie musi mieć rozmiary minimum 1650 x 2200 pikseli.
14. Zdjęcia należy przysyłać w formacie JPG w rozdzielczości nie mniejszej niż 72 dpi.

Punkt 14 jest kompletnie bez sensu :)

Kolaj
04-12-2009, 22:06
Regulamin-typówka:

2. Warunkiem udziału w Konkursie jest wysłanie przez Uczestnika za pośrednictwem adresu poczty elektronicznej: kfs.energia@gmail.com stworzonych przez siebie zdjęć z podaniem informacji, określonych w § 3 ust. 5 Regulaminu, jak również udzielenie zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz na przeniesienie majątkowych praw autorskich do wysłanych zdjęć.
3. Podanie przez Uczestnika związanych z udziałem danych osobowych oraz przeniesienie majątkowych praw autorskich do zdjęć jest dobrowolne, lecz niezbędne dla wzięcia udziału w Konkursie.

ArtMoon
05-12-2009, 00:54
Czyli co, oswiećcie mnie Panowie? Wsylam zdjecia a oni (nawet jak nie wygram) moga je sobie dowolnie publikowac, sprzedawac itp bez mojej zgody? Nie jestem w prawie zbyt uczony, ale tozto bylo by tansze niz kupowanie fotek ze stockow? ;) taki konkurs...

pjakusz
05-12-2009, 01:45
Regulamin-typówka:

Doczytajcie do końca:
"8. Nagroda zostanie wydana po podpisaniu z Organizatorem umowy o przeniesienie autorskich praw majątkowych do zdjęcia i otrzymaniu niezbędnych danych. W innym wypadku nagroda lub wyróżnienie nie zostaną przekazane."

Przeniesienie praw majątkowych dotyczy zwycięzkich zdjęć. Akurat ten regulamin jest całkiem sensowny. Mnie rozbawił jedynie punkt o 72 dpi. Taki zapis ma sens tylko w przypadku drukowanych zdjęć.

Kolaj
05-12-2009, 08:54
Doczytajcie do końca:
"8. Nagroda zostanie wydana po podpisaniu z Organizatorem umowy o przeniesienie autorskich praw majątkowych do zdjęcia i otrzymaniu niezbędnych danych. W innym wypadku nagroda lub wyróżnienie nie zostaną przekazane."
Ten punkt nie unieważnia poprzednich.