Zobacz pełną wersję : Warsztaty Fotografii Aktu Artystycznego
Barteczko
02-12-2009, 21:30
Ela i Michał Barteczko organizują Warsztaty_Fotografii_Aktu_Artystycznego. Szczegóły są dostępne na stronie http://warsztaty.barteczko.pl
http://warsztaty.barteczko.pl/warsztaty_barteczko.jpg (http://warsztaty.barteczko.pl)
To warsztaty z shopa czy fotografii(patrz zdjęcia)?
Btw - Wantuch chyba bierze podobne sumy a to inna liga.
mieszko_1vp
02-12-2009, 22:39
moda na warsztaty-z których chyba niewielu cokolwiek wynosi-masz rację co do poziomu
których chyba niewielu cokolwiek wynosi
i tu sie mylisz wnosi 800pln od lebka do kieszeni :)
mieszko_1vp
02-12-2009, 23:06
A tak na poważnie-na jakiej zasadzie się odbywają takie warsztaty?
-przychodzę i "panie mieszko-proszę sobie wybrać sprzęt jakim chce pan robić zdjęcia-proponujemy .....a teraz zapoznam pana z lampami-okej-to zaczynamy-proszę ustawić przysłonę...cenem więszej Go...bo ponieważ gdyż-czas taki-lampę celem uzyskania efektu takiego ustawiamy tak"
Wersja nr dwa
"pani marto proszę się rozebrać-no to zaczynamy-raz dwa trzy"
A tak na poważnie-na jakiej zasadzie się odbywają takie warsztaty?
Może wypada zajrzeć do agendy?
FotofabrykA
03-12-2009, 17:35
Inna liga powiadasz? Szkoda czasu na wyprowadzanie z błedu :)
Rafał
moda na warsztaty-z których chyba niewielu cokolwiek wynosi-masz rację co do poziomu
i dobrze że jest taka moda, bo podnosi się ogólny poziom umiejętności i fotografii, przez co potem jest mniej pasywno-negatywnych malkontentów na forach, bo są zajęci robieniem zdjęć.
Inna liga powiadasz? Szkoda czasu na wyprowadzanie z błedu :)
Zdecydowanie inna ale wiem że dla was "artystów" kwadrat, czarnobyl, szum, drapaki, nieostrość i winieta to podstawa w pozytywnej ocenie.
Gusta i guściki to jedno a udokumentowane osiągnięcia to drugie. O Wantuchu jako laik słyszę co chwile, Barteczko pierwszy raz w życiu. Z jakiego błędu chcesz wyprowadzać?
Zdecydowanie inna ale wiem że dla was "artystów" kwadrat, czarnobyl, szum, drapaki, nieostrość i winieta to podstawa w pozytywnej ocenie.
Gusta i guściki to jedno a udokumentowane osiągnięcia to drugie. O Wantuchu jako laik słyszę co chwile, Barteczko pierwszy raz w życiu. Z jakiego błędu chcesz wyprowadzać?
dlatego wszystkie zdjęcia robimy kamerą otworkową na przeterminowanej i forsownie wywoływanej w starym zdezelowanym krokusie Delcie w Czarnobylu:mrgreen:
FotofabrykA
03-12-2009, 19:00
Rozpoznawalne nazwisko to jedno, jednak dla mnie ważniejsze są prace.
Popatrz na prace obu pstrykaczy. Jeśli po dwudziestej Pana Wantucha fotografii oglądasz dwudziestą pierwsza, jesteś dobry zawodnik. Mnie one nudzą. Ile można patrzeć na oświetloną tylko "bryłę". I nie chodzi tu o drapaki czy inne ptaki :). Tu chodzi o zycie fotografii.
Rafał
www.fotofabryka.info.pl
mieszko_1vp
04-12-2009, 18:53
trochę czasu mi zajęło przeglądnięcie galerii tego pana Co organizuje te warsztaty.Dla mnie dobry fotograf to taki który potrafi zrobić zdjęcie klarowne -idealne-i dodatkowo wzbogaca swoją galerie o zdjęcia "klimatyczne"
W galerii Pana Rafała-znalazłem tylko zdjęcia zmasakrowane w obróbce.
I teraz pytanie
Co mi dadzą takie warsztaty ?
czy nauczę się robić "Dobre" zdjęcia ?
ale to nie Rafał organizuje warsztaty.
mieszko_1vp
04-12-2009, 19:03
oj przepraszam-chodzi o Państwa "Barteczko"
i o te zdjęcia
http://barteczko.pl/slubna/content/view/92/51/lang,pl/
czyli wszyscy mają robić takie zdjęcia jak się tylko Tobie podobają i wszystkim mają się takie zdjęcia podobać? czyli po prostu uważasz że w fotografii - dosyć kreatywnej i różnorodnej dziedzinie sztuki - ma istnieć tylko jeden trend, Twój trend. spoko - kończę dyskusję.
mieszko_1vp
04-12-2009, 19:29
no właśnie nie dlatego napisałem wcześniej że dobry fotograf to taki który ma różnorodność w swoim PF
dobry fotograf to taki, który ma własny styl. Wantuch ma różnorodne PF?
I z ogłoszenia o warsztatach przeszliście do tematu "Czy Wantuch jest dobrym fotografem". Impressive :shock: .
Jeśli nie jesteście zainteresowani warsztatami to przejdźcie do innego wątku. Śmieszy mnie bardzo to, że jak tylko ktoś wykaże się jakąś inicjatywą, przedsięwzięciem i na tym zarobi, bądź ujawni swoje dochody z fotografii to od razu pojawiają się głosy krytyki. W czym Wam to przeszkadza??
To jest zazdrość :D
trochę czasu mi zajęło przeglądnięcie galerii tego pana Co organizuje te warsztaty.Dla mnie dobry fotograf to taki który potrafi zrobić zdjęcie klarowne -idealne-i dodatkowo wzbogaca swoją galerie o zdjęcia "klimatyczne"
W galerii Pana Rafała-znalazłem tylko zdjęcia zmasakrowane w obróbce.
I teraz pytanie
Co mi dadzą takie warsztaty ?
czy nauczę się robić "Dobre" zdjęcia ?stary, to co piszesz jest żenujące.
Tobie nic nie dadzą bo masz klapy na oczach. Co kieruje ludźmi, że takie komentarze dokładają...?? Zawiść...??
Ja akurat zamierzam - jak czas pozwoli- się u nich dokształcić.
qrna chyba w końcu dostanę bana..;) Ale tak na prawdę wiele osób przez takie wycieczki przestaje na CB zaglądać...:(