Zobacz pełną wersję : Sigma 300/4
Czy ktoś zna takie szkło Sigma 300/4 APO Tele Macro HSM? Może ktoś ma jakieś testy itd. itp. Z góry dziękuję. :D
Sprawdź dokładnie czy na pewno będzie działał z 10D. miałem ten obiektyw w wersji bez HSM (starszy) i niemile się rozczarowałem - obiektyw z cyfrą nie przymykał przysłony?!? Ponoć znane są problemy przy współpracy starszych Sigm z cyfrą.
Co do jakości zdjęć to na analogu tamten obiektyw był jak dla mnie bardzo dobry - najlepiej poszperaj po sieci
Dowiedziałem się, że ta Sigma pokazuje error 99. Pomaga wymiana chipa, ale nie chce mi się wysyłać obiektywu do serwisu i potem czekać Bóg wie ile na wymianę. Mam niezbyt dobre doświadczenie z autoryzowanym serwisem i na razie wystarczy wrażeń. :x Dzięki za info. :-)
No niestety zla wspolpraca starszych szkiel sigmy z nowymi body to znany problem. Swego czasu polowalem na 400/5.6 macro, ale zrezygnowalem po tym jak okazalo sie ze nawet najnowsze wersje z hsm mialy klopoty na cyfrowych eos-ach. Szkoda bo optycznie to bardzo dobre obiektywy.
Co do wymiany chipa to chyba jakos dalo sie dogadac z serwisem zeby zamowili chipa (niby z japonii trzeba sciagac) a potem wysylalo sie do nich obiektyw tylko na upgrade. Chociaz pewno trzeba by zaliczke dac na to...