Zobacz pełną wersję : GPS do 40D?
marek_zielona
02-12-2009, 00:35
Jaki polecacie? Jakie macie doświadczenia?
Z góry dziękuję za sugestie...
Tak z czystej ciekawości: Po co Ci GPS do aparatu?
marek_zielona
02-12-2009, 00:43
Dane lokalizacyjne miejsca zrobienia fotki?
4kwiatek
02-12-2009, 00:45
Hi...
Tak z czystej ciekawości: Po co Ci GPS do aparatu?
Nie wiem po co koledze - ale ja w swojej pracy potrzebuję. Robiąc dokumentację obiektu (ostatnio miasto - około 20 tysiecy mieszkanców) nie zapamiętasz wszystkich lokalizacji. A tak - wrzutka na mapkę i już masz wszystkie interesujące lokalizacje wskazane. Dokumentacja z mniejszego miasta to było około 100 zdjęć do wydania z blisko 500.
A używam po prostu nawigacji z opcją zapisu drogi. Brakuje mi do tego elektronicznego kompasu (wskazanie osi zdjęcia)
Pozdrawiam...
Dziękuję za rozjaśnienie :)
marek_zielona
02-12-2009, 00:51
Hi...
Nie wiem po co koledze - ale ja w swojej pracy potrzebuję. Robiąc dokumentację obiektu (ostatnio miasto - około 20 tysiecy mieszkanców) nie zapamiętasz wszystkich lokalizacji. A tak - wrzutka na mapkę i już masz wszystkie interesujące lokalizacje wskazane. Dokumentacja z mniejszego miasta to było około 100 zdjęć do wydania z blisko 500.
A używam po prostu nawigacji z opcją zapisu drogi. Brakuje mi do tego elektronicznego kompasu (wskazanie osi zdjęcia)
Pozdrawiam...
Zagadka rozwiązana - z tym, że ja po "dzikich" miejscach łażąc nie zawsze wracam w ten sam punkt... a tak bym miał precyzyjnie. Mogłbym też dane miejsce "zidentyfikować" i przenieść na Google Maps.
whitewolfik
02-12-2009, 01:19
Tak sobie czytam i myślę... A taki GPS do 500D też da się założyć???
Potrzebujesz TZW. loggera... używam z powodzeniem od roku pentagrama p3106
Jaki polecacie? Jakie macie doświadczenia?
Z góry dziękuję za sugestie...
Mam ATP photofinder, jak na razie daje rade (bateria długo trzyma, zwarta obudowa, prosta obsługa, jedyny wielki minus to brak wsparcia formatu RAW).
Nie wiem jak będzie współpracował z 40D, ale do 450D używam Navibe GB 732 8-) ;-) To sam odbiornik, nie loger.