Zobacz pełną wersję : Cashback 2009
witajcie,
widziałem, że sporo osób interesował cashback canona na ten rok....no to sie doczekalismy:))))
Great savings with Canon cashback deals:
EOS 500D
Bring every side of your story to life with 15.1 Megapixel resolution - or switch to shooting pin-sharp Full High Definition video.
£50/€55 Cashback
EOS 450D
Capture your world with uncompromising performance, a 12.2 Megapixel CMOS sensor packed with powerful and advanced Canon technology.
£30/€35 Cashback
PowerShot SX1 IS
Combines exceptional imaging and continuous JPEG shooting speeds up to 4fps.
£50/€55 Cashback
PowerShot SX20 IS
Offers intelligent, versatile shooting power. All-round excellence.
£50/€55 Cashback
PowerShot SX200 IS
Captures distant subjects in stunning detail, has Manual Control mode and fits in your pocket.
£40/€45 Cashback
PowerShot SX120 IS
A family-friendly camera you can grow with.
£30/€35 Cashback
LEGRIA FS Series - LEGRIA FS200, FS19, FS20, FS21, FS22
The joy of easy, on-the-go shooting and sharing.
£30 Cashback
LEGRIA HF Series - LEGRIA HF200, HF20, HF21, HF S100, HF S10, HF S11
The joy of vivid full HD.
£50 Cashback
Podobno działa w Polsce.
Udanych zakupów!
trzeszcz6
30-11-2009, 20:36
A wiadomo coś o cashback na obiektywy? :)
ferrari_alex
30-11-2009, 20:36
i tyle?
Trochę.... nędznie. Sądziłem, że będą mieli więcej do zaoferowania.
ferrari_alex
30-11-2009, 20:48
Nie ma zadnego info na Canon PL.....a zawsze bylo. Wiec chyba to nie jest oficjalna informacja dla Polski
Nie ma zadnego info na Canon PL.....a zawsze bylo. Wiec chyba to nie jest oficjalna informacja dla Polski
wiesci przyszły z canona w UK, jestem tam zarejestrowany. pewnie lada dzien pojawi sie na stronie canon PL
o szkłach poki co nic nie słychac:(
Słabo , żadnych lepszych puszek czy szkieł.......
MM-architekci
30-11-2009, 21:21
hahahah ekhm , smiechu warte :D jak to canon...
Co to za nędza? Chyba wygłup Canona a nie faktyczna akcja marketingowa ... bo jeśli faktycznie to prawda to pokazują gdzie mają swoich użytkowników.
adi760303
30-11-2009, 22:26
A juz myslalem ze bedzie 35L :(
ostrowin
30-11-2009, 22:33
Co to za nędza? Chyba wygłup Canona a nie faktyczna akcja marketingowa ... bo jeśli faktycznie to prawda to pokazują gdzie mają swoich użytkowników.
Wygląda na to że prawda:
http://www.canon.co.uk/eoscashback/
Pojechali po bandzie,no zaraz chyba wybuchnę,zero szkieł,no chyba że jeszcze dodadzą pózniej w co wątpię,nawet nie ma 50D :mad:.Brak słów.
znalazłem jeszcze coś takiego
http://www.canon.co.uk/Images/Final_T%26C%20G11%20voucher%20cashback_tcm14-684137.pdf
Więc jest jeszcze zniżka na Speedlite'Y tylko trzeba najpierw kupić G11 ;(
wiktor2323
30-11-2009, 23:48
Odkłądałem zakup, 50d a tu widze nie potrzebnie...
musisz kupić 500D ;) co do szkieł to chyba są kitowe z zestawów :)
Lipa na maxa. Jutro ide po 5d i pare szkiel i zero cashbacku. Tylko sprzet dla ludu ma cashback bo jak ktos chce cos drogiego to i tak to kupi.
Czyszczenie magazynów. W ofercie można jednak znaleźć takie muzealne rarytasy jak np. 450D.
niech sobie taki keszbek wsadzą.. wiadomo gdzie.. ale porażka..
Tomasz Buttler
01-12-2009, 09:22
lipa, przez ten kryzys zero ciekawych ofert, chyba jadą na przetrzymanie rynku w trudnych czasach
jaki kryzys. gdyby był kryzys, to ceny poszłyby w dół i byłaby walka cenowa. tego nie ma a ludziska i tak kupują. księgowi z canona robią biznes w czasach "kryzysu":)
jaki kryzys. gdyby był kryzys, to ceny poszłyby w dół i byłaby walka cenowa. tego nie ma a ludziska i tak kupują. księgowi z canona robią biznes w czasach "kryzysu":)
A czy kogokolwiek kto wziął udział w tym wątku ten nędzny cashback skłoni do zmiany systemu ? To jest dopiero robienie biznesu przez księgowych w czasie kryzysu....
sluzalekmichal
01-12-2009, 19:22
A czy kogokolwiek kto wziął udział w tym wątku ten nędzny cashback skłoni do zmiany systemu ? To jest dopiero robienie biznesu przez księgowych w czasie kryzysu....
Nie wiem czy wiesz ale księgowi nie maja zazwyczaj nic do powiedzenia w sprawie cen. Zbierają dane, przetwarzają, decyzje podejmuje jednak kto inny.:D
Nie wiem czy wiesz ale księgowi nie maja zazwyczaj nic do powiedzenia w sprawie cen. Zbierają dane, przetwarzają, decyzje podejmuje jednak kto inny.:D Nie wiem czy wiesz, ale czasem używa się skrótów myślowych. :grin:
Grzesiek_PL
01-12-2009, 22:35
A ten Cashback obowiązuje Polskę? :D
A ten Cashback obowiązuje Polskę? :D
Nie... taki nas nie obowiązuje. Jak będą mieć coś sensownego do zaoferowania to wtedy jak najbardziej będzie obowiązywać ;).
Ostatnio słyszałem o ciekawym cashabcku u Pentaxa, bo kumple z pracy z niego skorzystali, np. na K7 była zniżka kilka stówek, czyli w okolicach 10 procent. Canon się nie popisał
mnie interesuje jeden Cashback dwie stałki "L" w cenie jednej ;)
mnie interesuje jeden Cashback dwie stałki "L" w cenie jednej ;)
Pod warunkiem, że jedna z nich to C1200/5.6L i w jej cenie obie :-D
Pod warunkiem, że jedna z nich to C1200/5.6L i w jej cenie obie :-D
Jeśli druga to 500 f/4.0 LS IS... ;-)
no dobra marzyłem o jakiś krótszych zakresach
Poprzedni CashBack był całkiem udany ... dało się w sensowny sposób wykorzystać. To co w chwili obecnej jest (?) jest raczej drażnieniem klientów .... Zmiany systemu obecnych użytkowników nie spowoduje ale działanie marketingowe względem nowych będzie nędzne. To raczej takie bicie piany, z którego nic nie wynika ... a mnie się marzy 5DII za rozsądniejszą niż w tej chwili cenę ;).
pstrykijest
03-12-2009, 13:15
W stanach wygląda to tak:
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PromotionsAct&fcategoryid=101&WT.mc_id=C126573
I gdyby podobnie było w Polsce to sa już powody do zadowolenia ;)
MM-architekci
03-12-2009, 13:45
szkoda ze Canon PL tego nie czyta ...
zreszta tam generalnie wszyscy maja w d du%!@% kwestie fotografii
Chetnie bym nabył 70-200 2.8 ...może jak jest w Stanach to dotrze i do nas ...z małym poślizgiem
ferrari_alex
03-12-2009, 15:06
Mylicie pojęcia.
Instant rebate to nie jest Cash Back.
pstrykijest
03-12-2009, 18:39
Widzisz różnice pomiędzy jednorazowym rabatem na określony sprzęt a zwrotem częsci poniesinych kosztów?
ferrari_alex
03-12-2009, 19:17
Widzisz różnice pomiędzy jednorazowym rabatem na określony sprzęt a zwrotem częsci poniesinych kosztów?
Tak, to są różne narzędzia promocji. Nie ma problemu porównywać Cash Back w US i Cash Back w PL, ale nie wiem jaki jest sens porównywania Instant rebate w US i Vash Back w Polsce.
No wiesz, jak dla mnie nazwa nie ma znaczenia, ważne, że kupię sprzęt kilka stówek taniej :) Czy się to nazywa Instant rebate, czy Cash Back, co za różnica dla kupującego, skoro wydaje mniej pieniędzy na sprzęt?
ferrari_alex
03-12-2009, 19:45
No wiesz, jak dla mnie nazwa nie ma znaczenia, ważne, że kupię sprzęt kilka stówek taniej :) Czy się to nazywa Instant rebate, czy Cash Back, co za różnica dla kupującego, skoro wydaje mniej pieniędzy na sprzęt?
ceny spadają.....więc jest szansa.....
pstrykijest
04-12-2009, 10:22
Dokładnie o to mi chodziło. Nie porównywałem ofert. Być może Canoc PL w tym roku lu przyszłym też zmieni nazwe na "intensywną wyprzedaż".
Tak, to są różne narzędzia promocji. Nie ma problemu porównywać Cash Back w US i Cash Back w PL, ale nie wiem jaki jest sens porównywania Instant rebate w US i Vash Back w Polsce.
Sens jest taki:
Jeśli w lokalizacji X promocja z natychmiastową nagrodą (Instant Rebate) oferuje wyższą nagrodę niż oferowana w lokalizacji Y promocja z opóźnioną nagrodą (Cach Back / Coupon Rebate), to można jednoznacznie stwierdzić, że w lokalizacji X promocja jest korzystniejsza. W przypadku odwrotnym rzeczywiście byłoby to porównywanie jabłek do gruszek ;)
zdRAWki
W stanach wygląda to tak:
http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=PromotionsAct&fcategoryid=101&WT.mc_id=C126573
I gdyby podobnie było w Polsce to sa już powody do zadowolenia ;)
Ktoś (gietrzy ?) się orientuje czy jest szansa że to przedłużą np. do końca miesiąca ? Chciałbym skorzystać ale pasowało by mi kupić w przyszłym tygodniu raczej niż dzisiaj czy jutro...