PDA

Zobacz pełną wersję : Spot w 20D - gdzie?

allan
23-09-2005, 13:37
Czesc, dostalem od kumpla 20D na weekend do obejrzenia sobie i wlasnie mam pierwszy problem - gdzie w 20D mozna ustawic pomiar swiatla na spot?

McKane
23-09-2005, 13:41
Nie ma takiej mozliwosci ... spota maja tylko jedynki

Kubaman
23-09-2005, 13:43
no sorki, ale to jakieś fatalne nieporozumienie. Spota rozumianego sensu stricte nie ma w 20D, Canon wyposaża w niego tylko serię PRO.

Jeśli chodzi o wielkiego spota, czyli pomiar centralny, to wciśnij przycisk ISO obok górnego panelu LCD i tylnim kółkiem nastaw wybierz "kółko bez kropki" ;)
Zadziała jedynie w trybie twórczym.

pn_
23-09-2005, 13:43
Czesc, dostalem od kumpla 20D na weekend do obejrzenia sobie i wlasnie mam pierwszy problem - gdzie w 20D mozna ustawic pomiar swiatla na spot?

Nie ma. Canon robi FFy i nie ma czasy na takie *******y jak spoty, lepszy czas synchronizacji z lampa, posrednie ISO, wiekszy zakres korekcji ekspozycji czy porzadna automatyke balansu bieli w sztucznym swietle...

Kubaman
23-09-2005, 13:44
Nie ma. Canon robi FFy i nie ma czasy na takie *******y jak spoty, lepszy czas synchronizacji z lampa, posrednie ISO czy wiekszy zakres korekcji ekspozycji...
sorki, ale ty naprawdę trollujesz juz któryś wątek.... a czasami tak sensownie gadasz :confused:

pn_
23-09-2005, 13:46
sorki, ale ty naprawdę trollujesz juz któryś wątek.... a czasami tak sensownie gadasz :confused:

Przepraszam. Nie ma, po prostu nie ma spota w Canonach. Dla mnie przykladowo to brak, bo czesto uzywam.

Ale tekst byl faktycznie ponizej pewnego poziomu sformulowany przeze mnie, oki, poprawie sie.

muflon
23-09-2005, 13:50
W Canonie 20D nie ma spota. Zamykam wątek.