Zobacz pełną wersję : Zamiast DataBank'u
jesli ktos nie chce targac data banku a ma dostep do sieci to moze sobie zalozyc za darmo 1TB konto e-mail i zdjecia zapisywac w mailach roboczych :-)
http://www.mailnation.net/ ....
Dostep do sieci? Policz sobie ile zajmie upload 1GB i ile za to mozesz zaplacic gdzies na wyjezdzie. Duzo taniej wyjdzie nagrac wszystko na plytki...
nic nie musze liczyc bo mam ryczalt na EDGE :-) a przez nocke moge zrobic upload... generalnie chodzi mi o sytuacja kiedy masz dostep do kawiarenki internetowej i mozesz sobie tam pojsc i zgrac zdjecia z karty na konto...nawet jak masz data banka ktory sie wlasnie rozladowal..
A nie ma tu jakiegoś podstępnego ograniczenia typu: max. waga 1 e-maila to 5 MB? :mrgreen:
Jak w kawiarance chcesz zgrac x GB na konto?? To przeciez taniej wyjdzie kupic sobie ten databank, albo nagrac zdjecia na plytke. Pomysl bez sensu...
troche sie gonzo44 nie rozumiemy... ty bys chcial odrazu zapelnic te 1000GB zdjeciami, ja natomiast mam inne podejscie do tematu. sa osoby ktore wyjezdzaja z 512MB karta na tydzien-dwa i dla nich mozliwosc zrzucenia calej karty moze byc wybawieniem ... poza tym mozesz sie umowic z kumplem na udostepnianie plikow (zdjec) on i ty macie hsalo do konta do wiadomosci roboczych gdzie sobie zapisujecie zdjecia cos w rodzaju gmaildrive... sa ooby ktore nie potrzebuja DataBanku (ja mam 40GB) zeby raz czy dwa razy w roku zgrac 500 MB
Pomysł niewątpliwie b. fajny. 1TB to kupa miejsca.
Gonzo44 mówi o tym, że koszt wrzucenia np. 500 MB na to konto może być stosunkowo duży. Nie wszystkie kafejki internetowe mają złącze 10 Mb/s. Z mojego doświadczenia wynika, że w małych miejscowościach kafejki internetowe zbudowane są najczęściej na neostradzie.
Jeśli będziesz miał upload rzędu 64KB/s to, jeśli dobrze liczę, wgranie 500 MB zajmie Ci ok. 130 min = (500MB/0,064MB)/60sek. To będzie koszt porównywalny z nagraniem płyty CD.
Tak na moje - konto do zastosowań awaryjnych jak znalazł. Jeśli nie ma "podstępnych" ograniczeń w wielkości maila to chyba sobie tam założę skrzynkę. :smile:
wlasnie na probe wyslalem 11MB i doszlo wiec nawet po jednym zdjeciu mozna wysylac a teraz wysle 20MB :-)