PDA

Zobacz pełną wersję : Co do 350D ?

bigwalus
23-09-2005, 06:55
Witam! Mam następujący dylemat. Wkrótce planuje zakup EOS`a 350D. I zastanawiam się nad obiektywem do niego. Z tego co wiele osób pisze KITowy jest dość kiepski (słabo ostrzy, kiepskie wykonanie, chyba nawet plastikowy bagnet, no i ten mały pierścień ostrości na końcu to total porażka jak próbowałem go obsługiwać)
Nie mam na razie za dużo kasy aby rzucać się na niewiadomo co. No ale grzebiąc gdzieś w necie trafiłem na ślad SIGMY 18-50 f/3.5-5.6 (cena ok 400zł). Jednakże trudno znaleść o niej jakąkolwiek opinie. Czy ktoś z Was używał/używa tego obietkwu ? Jak się spisuje ? A może ktoś z was miał okazje porównać Sigme z Canonem Kitowym ?
Prosze o wasze opinie i rade. :)

Błajo
23-09-2005, 07:53
Lepiej KITa Canona. Jedyny plus tej Sigmy to oslona przeciwsloneczna ;) KIT w dobrych warunkach jest calkiem, calkiem :)

Domini-Q
23-09-2005, 08:44
weź kita i 50/1.8, ja tak mam i jestem zadowolony. Ten kit jest niezły jak go przymkniesz do 8-11.

Domini-Q
23-09-2005, 08:45
pozatym stałkę tez wyrwiesz za ~400 PLN

GaGacek
23-09-2005, 09:28
Z tego co wiele osób pisze KITowy jest dość kiepski (słabo ostrzy, kiepskie wykonanie, chyba nawet plastikowy bagnet, no i ten mały pierścień ostrości na końcu to total porażka jak próbowałem go obsługiwać)

Prosze o wasze opinie i rade. :)

wszystko to czysta teoria http://canon-board.info/showpost.php?p=46522&postcount=1

Flanel udowodnil ze da sie tym robic zdjecia

C41photocrew
23-09-2005, 09:33
No ale grzebiąc gdzieś w necie trafiłem na ślad SIGMY 18-50 f/3.5-5.6 (cena ok 400zł).

jezuuus nieeeeeeeeeeee:D nie powaznie odpusc sobie ten obiektyw!!

naprawde kit + 50 F1.8 to dobry wybor a pozniej dopelnij sigma 70-300 DG i bedzie oki:)

gonzo44
23-09-2005, 09:36
słabo ostrzy, kiepskie wykonanie, chyba nawet plastikowy bagnet, no i ten mały pierścień ostrości na końcu to total porażka jak próbowałem go obsługiwać
No to stane w obronie KIT-a ;-)
1.W porownaniu do np tamrona 28-80 to ostrzy bardzo dobrze i bardzo szybko - canony nawet jak nie sa to usm i tak sa szybkie.
2.Wykonanie obiektywu jest takie samo jak body - ani lepsze ani gorsze.
3. Chyba nawet na pewno plastikowy bagnet! Ale to na razie bedzie chyba Twoj jedyny obiektyw, a na noc go zdejmowac nie trzeba...
4. Totalna porazka to pierscien ostrosci na koncu 50/1.8 - a np ja tego obiektywu uzywam do focenia wszelkich grilli, ognisk i innych wieczornych imprez i ostrze tylko recznie co by stroboskopem po oczach nie walic :-)

Jak masz okolo 400 zl na podstawowy obiektyw to sie nawet nie zastanawiaj. KIT nie jest zadnym cudem ale do zwyklego focenia wystarczy.