Zobacz pełną wersję : Canon Gangster :)
JoeyL czyli Joey Lawrence to zaledwie 19 letni chłopak. Chłopak tak naprawdę z nikąd, pomimo, że robił już dla forbes'a czy największych amerykańskich artystów i ma podpisane kontrakty z największymi wytwórniami muzycznymi i filmowymi. Jego zdjęcia są po prostu świetne co można zobaczyć na jego stronie http://www.joeyl.com/
Ostatni klip jego całkowicie mnie rozłożył na łopatki :)
http://www.youtube.com/watch?v=H_H8TOKcfjg&feature=player_embedded
Joey Lawrence mnie zadziwia. W wieku 19 sprzedaje po jakieś 300$ płyty DVD z kursami :P
il Dottore
25-11-2009, 01:56
Jakoś mnie ta jego stronka nie powaliła szczerze powiedziawszy.
Sergiusz
25-11-2009, 02:14
Kicha jak mawiają u mnie na podwórku. Teledysk to amatorszczyzna. W zdjęciach też nie ma nic porywającego. Nieudolne próby jak przystało na 19 latka.
Sergiusz, jesteś ponad dwa razy starszy niż ten chłopak a nie masz nawet jednego zdjęcia w folio które by mogło stać obok jego prac. Prowadzenie warsztatów o podstawach foto i redagowanie amatorskiego magazynu też porywającymi osiągnięciami bym nie nazwał. Więc proszę Cię ale nie wypowiadaj się tonem mentora w takich wątkach bo to już nawet śmieszne nie jest.
I nikt nie mówi że gość robi idealne foty - ale jeśli mu nie odbije to koło trzydziestki będzie bogiem. I tyle.
sebcio80
25-11-2009, 05:16
mnie jego prace (wiadomo, że nie wszystkie) się podobają
Kicha jak mawiają u mnie na podwórku. Teledysk to amatorszczyzna. W zdjęciach też nie ma nic porywającego. Nieudolne próby jak przystało na 19 latka.
Ten teledysk zlinkowany faktycznie lipa, ale zobacz 2Flies. IMHO bardzo fajnie zrobione.
Nieudolne próby jak przystało na 19 latka.
pokaż więc tych 19 latków których próby są lepsze
czepiacie sie, fajne fotki, teledysk widzialem wczoraj, posmialem sie, ale nie widzialem kto jest autorem
W zdjęciach też nie ma nic porywającego.
No to się uśmiałem...
Nie znam zupełnie człowieka, jestem ciekaw czy to talent czy maskotka w rękach speców od marketingu i kreowania wizerunku. Co do teledysku, mam wrażenie, że przynajmniej dwie wielkie firmy wyłożyły pieniądze. Nic nie dzieje się bez powodu...
ps lizał ktoś z Was tak namiętnie eLkę ;)
Sergiusz, jesteś ponad dwa razy starszy niż ten chłopak a nie masz nawet jednego zdjęcia w folio które by mogło stać obok jego prac. Prowadzenie warsztatów o podstawach foto i redagowanie amatorskiego magazynu też porywającymi osiągnięciami bym nie nazwał. Więc proszę Cię ale nie wypowiadaj się tonem mentora w takich wątkach bo to już nawet śmieszne nie jest.
I nikt nie mówi że gość robi idealne foty - ale jeśli mu nie odbije to koło trzydziestki będzie bogiem. I tyle.
Pozwól ludziom wyrażać swoje subiektywne opinie i skup się na temacie wątku a nie oceniaj oceniających, prowokując flame i offtopa, co nazywane jest fachowo "trollowaniem" . Z góry dziękuję.
Sergiusz,......... nie masz nawet jednego zdjęcia w folio które by mogło stać obok jego prac.......... Więc proszę Cię ale nie wypowiadaj się tonem mentora w takich wątkach bo to już nawet śmieszne nie jest.
Mnie się zdjęcia podobają , nawet bardzo , ale jako, że nie posiadam folio to nie wiem czy wolno mi się wypowiedzieć. W/g Ciebie chyba nie.
Nie mam też 100 lat i w związku z tym nie wiem czy wolno mi mieć zdanie na temat II Wojny światowej.
Nie mam też Oskara (nawet nie nakręciłem wideo z wakacji, czy imienin) i chyba też nie wolno mi skrytykować żadnego filmu.
itd ,itp.
mxdanish
25-11-2009, 10:56
Pozwól ludziom wyrażać swoje subiektywne opinie i skup się na temacie wątku a nie oceniaj oceniających, prowokując flame i offtopa, co nazywane jest fachowo "trollowaniem" . Z góry dziękuję.
Sorki Vitez podepnę się pod ten offtop tylko dwoma zdaniami:
Nie rozumiem tego typu komentarzy, które idą od Sergiusza -> prawie żadne zdjęcia Mu się nie podobają, potrafi wynaleźć wszelkie niedociągnięcia techniczne ale tylko w teorii (jego praktyka nie pokazuje ani krzty przebłysku talentu fotograficznego w porównaniu do większości osób przez Niego ocenianych).
IMHO to jest jak oceniać obiektyw bazując na opiniach innych, testach z różnych komercyjnych (bądź nie) portali, a bez przetestowania go własnoręcznie, organoleptycznie.
EOT dziekuję za uwagę i bez urazy
P.S. jak ktoś mi to potrafi wytłumaczyć to bardzo proszę.
P.S. jak ktoś mi to potrafi wytłumaczyć to bardzo proszę.
Taka odmiana miclesa. Każde forum ma swoje indywidua ;) . Jak Ci przeszkadza to olej (np dodając do ignorowanych - połowiczne rozwiązanie bo w cytatach wyłazi), nie próbuj zrozumieć czy walczyć :p .
Koniec offtopa w tym kierunku, albo załóżcie sobie wątek w Hydeparku/Pralni albo w wątku galeriowym Sergiusza o nim rozmawiajcie.
heh listy klientow tylko pozazdroscic..pomijajac chmirowate twilight ale pieniadz nie smierdzi :)
Po jakości i plastyce odrazu widać, że teledysk robiony 5D mkII dlatego mi się podoba, a bardziej raczej to, że można śpiewać czy rapować o aparatach :D Można się uśmiać.
Dla mnie to jest totalna ignorancja, zazdrość i nawet nie powinienem tego komentować. Wystarczy zobaczyć jego personalne projekty zdjęcia z Abisynii czy z Mołdawii. Eeeeh szkoda gadać, naprawdę nie rozumiem Twojego podejścia Sergiusz.
Sergiusz
25-11-2009, 13:48
Jak miałem dwa lata mniej niż w tej chwili ten chłopak to robiłem zdjęcia, które do dnia dzisiejszego wykorzystywane są w necie i publikacjach takich jak książki i gazety. http://www.kult.art.pl/pl/multimedia/zdjecie,7,1894.html Zapodaj teraz linka do Twoich osiągnięć z czasu kiedy miałeś 19 lat albo przestań wypowiadać się w temacie, w którym jesteś zupełnym ignorantem. Mam na myśli ocenianie mojej skromnej osoby. :grin:
yanovitz
25-11-2009, 13:56
Jak miałem dwa lata mniej niż w tej chwili ten chłopak to robiłem zdjęcia, które do dnia dzisiejszego wykorzystywane są w necie i publikacjach takich jak książki i gazety. http://www.kult.art.pl/pl/multimedia/zdjecie,7,1894.html Zapodaj teraz linka do Twoich osiągnięć z czasu kiedy miałeś 19 lat albo przestań wypowiadać się w temacie, w którym jesteś zupełnym ignorantem. Mam na myśli ocenianie mojej skromnej osoby. :grin:
Sergiusz nie zebym Cie ocenial czy krytykowal ale wydaje mi sie ze przywolujesz to zdjecie jako przyklad Twojego dorobku co najmniej drugi raz, odkad dolaczylem do CB. Po za tym moze ciezko o inne zdjecia Kultu z tego okresu, moze dlatego je publikuja?
I tu az prosi sie o pytanie, gdyby Kult nie osiagnal sukcesu, to nadal byloby to wartosciowe zdjecie?
Dobra starczy zlosliwosci :-) Pozdrawiam.
Prosiłem po dobroci o nie kontynuowanie offtopa. Teraz proszę siłą.
Za zamknięcie wątku dziękujcie użytkownikom wojkij, mxdanish, kucza21, Sergiusz, yanovitz.
Nauczcie się oeniać/krytykować na temat... nie innych oceniających. Nikt nikomu nie może zabraniać wypowiadania swojej opinii tylko na podstawie "bo robisz coś gorzej/inaczej niż guru!" .