Zobacz pełną wersję : magazyn foto w wersji elektronicznej
jakby kogoś interesowało
pierwszy numer chyba za free ;)
http://www.foto.com.pl/fc.html
pozdrawiam
może ktoś poda bezpośredni link aby się tam gdzieś nie rejestrować?
może ktoś poda bezpośredni link aby się tam gdzieś nie rejestrować?
Niestety rejestracja jest konieczna, aby moc pobrac program Zinio Reader, niezbedny do przegladania tresci magazynow :?
I co z tego że się zarejestrowałem i ściągnąłem program jak później siakiś błąd wyskakuje którego ni jak nie da się usunąć... nawet w pomocy nie jest opisany :/
mysle, ze to jakies powazna firma ;) przegladarka Zinio tylko pod Windows! fu ! a czym to skutkuje- czajna napisala :D
napisał... Panie Gawryl... napisał
napisał... Panie Gawryl... napisał
ok. przepraszam.
I co z tego że się zarejestrowałem i ściągnąłem program jak później siakiś błąd wyskakuje którego ni jak nie da się usunąć... nawet w pomocy nie jest opisany :/
U mnie dziala OK, ale troche trwalo nim przedarlem sie przez gaszcz formularzy rejestracyjnych. Generalnie srednio zachecajace :|
Riccardo
22-09-2005, 10:30
mysle, ze to jakies powazna firma ;) przegladarka Zinio tylko pod Windows! fu !
http://www.zinio.com/
jest tez dla mac
http://www.zinio.com/
jest tez dla mac
czyli nie jest tak zle - ale ja czekam na wersje Unixowa :/
ciekawe, czemu to nie jest popularny pdf?
Riccardo
22-09-2005, 11:08
No wlasnie tez sie zastanawiam. A sprawdzales czy nie ma Unixowej? Mi strona Zinio automatycznie rozpoznala ze potrzebuje macowej ;)
No wlasnie tez sie zastanawiam. A sprawdzales czy nie ma Unixowej? Mi strona Zinio automatycznie rozpoznala ze potrzebuje macowej ;)
mi proponuje wersje 3.3 dla Windows i 2.0 dla Maca (widac, ze maja spore lagi co do Maca :) ). najwyrazniej ich docelowym klientem sa Windowsowcy - niech tak zostanie, mi to nie przeszkadza....
rysiaczek
22-09-2005, 13:05
Bo byśmy zrobili zrzutę kolegialną i jeden numer by nas wyszedł ze 2 grosze...;) Się zabezpieczać próbują...
dostałem line
od kolegi fotografa z LTF
ten dokument elektroniczny gdyby był za free napewno duzo bardziej by zachęcił
a moze jest zin2pdf <lol>
pozdrawiam
rysiaczek
22-09-2005, 13:12
Ten dokument jest za free... tylko trzeba przebrnąć (bo inaczej się tego określić nie da) przez 2 rejestracje...:)
ten tak
ale tylko ten
nastepne za kase ;)
pozdrawiam
bo PDF by się szybko i łątwo rozprzestrzeniał... kombinują jak się da :-? ... ale zobaczymy czy nie da się tego przenieść do PDFa :mrgreen: .
Riccardo
22-09-2005, 13:57
bo PDF by się szybko i łątwo rozprzestrzeniał... kombinują jak się da :-? ... ale zobaczymy czy nie da się tego przenieść do PDFa :mrgreen: .
Gdzie w necie wyczytalem ze to ta sama technologia. Znaczy pliki .zno i .pdf to niby to samo :)
Robię próbnego PDFa :mrgreen:.
A może byśmy sobie zamówili elektroniczną prenumeratę tego FOTO do "biblioteczki CB". Tak nieśmiało nadmienię, że nadwyżka za identyfikatorki wystarczyłaby na prenumeratę ;). Ale, to ci co zapłacili niech decydują :D.
jesli to prawda ;) to ja jestem za ;)
pozdrawiam
Zainstalowałem te zinio pod wine na pingwinie. Niby działa, ale też pojawił mi się błąd nie opisany na stronie.
Napisałem, pożaliłem się ... pracują nad wersją dla pingwina, to raz, dwa to kazali mi jakieś coś w rejestrach i w jakichś katalogach usuwać, klikać start, stop i może zadziała ponownie.
Zadziałało - wywaliły się Xy.
Teraz też kombinuję nad binarnym przetworzeniem tego do pdf (-:
Dla mniej wtajemnczonych: żeby zrobić PDF-a potrzebna jest wirtualna drukareczka do PDFów. Może być AdobePDF albo innej firmy np. Broadgun pdfMachine. Drukujemy sobie z Zinio na taką drukareczkę i wypluwa nam PDFa. Nawet jest to zgodne z prawem, bo ten PDF to przecież "wydruk" z drukarki... nigdzie nie jest napisane, że można drukować tylko na drukarce z papierem w środku 8) .
Riccardo
23-09-2005, 08:54
Dla mniej wtajemnczonych: żeby zrobić PDF-a potrzebna jest wirtualna drukareczka do PDFów. Może być AdobePDF albo innej firmy np. Broadgun pdfMachine. Drukujemy sobie z Zinio na taką drukareczkę i wypluwa nam PDFa. Nawet jest to zgodne z prawem, bo ten PDF to przecież "wydruk" z drukarki... nigdzie nie jest napisane, że można drukować tylko na drukarce z papierem w środku 8) .
U mnie wypluwa tylko wyswietlone sasiadujace strony nawet jak zaznaczam print all. Ale w sumie mozna by posklejac w Acrobacie. Tylko czasu brak.
Acha - na X'ie jest od razu w menu print "save as PDF" :)
Trzeba każdą stronę osobno włączając wczesniej widok jednostronicowy. Polecam też wyłączyć wszystkie animacje, podkreślenia linków i inny badziew w ustawieniach. Po eksporcie 144 stron, 3 godziny później :mrgreen: sklejamy w Acrobacie lub jemu podobnym sofcie do PDFów.