Zobacz pełną wersję : Sklep Candys Polska
Witam,
Czy ktoś słyszał coś o tej firmie oferującej sprzęt za niskie pieniądze ? Obawiam się, że to jakaś ściema http://www.candyspol.shoptrix.pl/category/436
Rozmawiałem z gościem przez telefon to rzekomo sprzęt mają z wyprzedaży promocyjnych. Canon 7D za 2 tys. a 5DMII z 4.
fahrenheit
17-11-2009, 13:17
a wierzysz w św Mikołaja i krasnoludki.
Tylko teraz u mnie promocja. 5d mkII +24-105 za 3790. Dalsze wiadomości na PW.
UWAGA!!! kto pierwszy przeleje kasę na moje konto otrzyma produkt. Liczba sztuk ograniczona :P
PS Bonus, model którego nie znajdziesz nigdzie indziej. 5d mkII w obudowie od Nikona. Czerwona technolgia w zółtym nierzucajacym sie w oczy ubranku
Haha niezły żart. Gość nawet nie wstawił dobrego zdjęcia przedmiotu ;-).
Nie daj się nabić w butelke, to pewnie jakiś naciągacz.
mate00sh
17-11-2009, 13:26
Kup i odbierz osobiście:)
a wierzysz w św Mikołaja i krasnoludki.
Tylko teraz u mnie promocja. 5d mkII +24-105 za 3790. Dalsze wiadomości na PW.
UWAGA!!! kto pierwszy przeleje kasę na moje konto otrzyma produkt. Liczba sztuk ograniczona :P
PS Bonus, model którego nie znajdziesz nigdzie indziej. 5d mkII w obudowie od Nikona. Czerwona technolgia w zółtym nierzucajacym sie w oczy ubranku
Tia, ta Twoja promocja na tej samej zasadzie co w przytoczonym przeze mnie sklepie :-)
Bardzo śmieszne:-P, aż się palę do sprzetu w takich cenach,
swoją drogą to jak już ktoś zastawia sieci na idiotów, to powinien się bardziej postarać, jakis regulamin sklepu zamieścić, kilka słów o firmie, no i zdecydowanie wiecej "fantów" by się zdało...
Czekam z nieciepliwością na pierwsze głosy naciętych biedaków...
Ordynarny przekręt lub faza testowa tego sklepu wystawiona na widok publiczny (niedociągnięcie, głupota?). Zalecałbym daleko idącą wstrzemięźliwość w dokonywaniu zakupów w tym miejscu ;).
Skończonych naiwniaków w tym kraju co nie miara więc takie oferty to odowiedzi na ich potrzeby i wymagania :D
fahrenheit
17-11-2009, 15:15
zamówienie zrobione. Telefon nie odpowiada. Google na frazę "candys polska" reaguja http://candys.eshopping24.eu/. Stawia to w dziwnym świetle zapewnienie "Candys Polska od lat zaliczany jest do liderów polskiego rynku komputerowego. "
Myślę, że nie warto w ogóle bawić się w jakieś "kupowanie" u nich. To po prostu ściema i lichwa jakaś.
Merauder
17-11-2009, 16:01
Klikajac na 5DmkII+24-105 za jedyne 4 tysie opis sie moze i zgadza, ale fota jest D700.
To jest Twój nowy sklep internetowy. Dostępny jest on pod adresem candys.eshopping24.eu.
Abyś mógł zapoznać się z funkcjonalnościami sklepu i szybko uruchomić swój sklep przygotowaliśmy:
* - przykładowe produkty i kategorie,
* - wzór polityki prywatności,
* - wzór regulaminu sklepu,
* - wzór polityki zwrotów i reklamacji,
* - przykładowe formy wysyłki i płatności.
Zarządzać swoim sklepem możesz poprzez panel administracyjny dostępny pod adresem www.admin.bazarek.pl. Przez dalszą część konfiguracji przeprowadzi Cię krok po kroku nasz przewodnik.
:) Piękny sklep. Samemu można sobie poadministrować, są nawet przykładowe kategorie :)
Chris_11
17-11-2009, 16:12
Firma istnieje od 1989 roku, posiada ponad 20 salonów sprzedaży zlokalizowanych na terenie całego kraju (placówki zarówno własne, jak i partnerskie) oraz sklep internetowy co gwarantuje łatwy i szybki dostęp do stale poszerzanej, zgodnie z oczekiwaniami klientów oferty
Wy się nabijacie a to sklep z tradycjami! ;);)
fahrenheit ---> To czekaj teraz na telefon :) Zdaje się, że już ktoś miał bliskie spotkania z tą "firmą" http://pokazywarka.pl/um2w3k/
Skąd pewność, że to ci sami oszuści ?
Skąd pewność, że to ci sami oszuści ?
Pisze, że dostał odpowiedź od Candys Polska. Ja też próbowałem oddzwonić to skrzynka się zgłasza. Metoda działania ta sama, przebieg rozmowy też.
Jakbym miał za dużo pieniędzy, to bym rozdał ubogim...
No chyba, że nasza waluta strasznie się wzmocniła od wczoraj i mamy kurs 1USD=1PLN - i tak będzie niezła "wyprzedaż świąteczna".
sebcio80
18-11-2009, 02:57
Mi się nie chce wierzyć, że ten ktoś próbuje kogokolwiek naciągnać, to raczej wygląda na jakieś badanie/eskperyment a moze chodzi tez o pozycjonowanie stron, badz co badz o stronie mowi sie duzo i linki sa przez to wszedzie.
Ja osobiscie (i pewnie każdy) jakbym chciał kogokolwiek naciągnać dałbym jednak ceny bardziej realne, konkurencyjne ale nie wyssane z palca.
Mi się nie chce wierzyć, że ten ktoś próbuje kogokolwiek naciągnać, to raczej wygląda na jakieś badanie/eskperyment a moze chodzi tez o pozycjonowanie stron, badz co badz o stronie mowi sie duzo i linki sa przez to wszedzie.
Ja osobiscie (i pewnie każdy) jakbym chciał kogokolwiek naciągnać dałbym jednak ceny bardziej realne, konkurencyjne ale nie wyssane z palca.
To zamów u nich 7D i jeśli go otrzymasz za 2k zł to daj znać :)
Wg mnie są dwie możliwości. Normalny bezczelny oszust, albo towar pochodzi z kradzieży może jakaś paczka na lotnisku się rozerwała :) i trzeba go upłynnić.
Witam wszystkich,
ten sklep to zwykła prymitywna ściema, tu nie chodzi o żadne pozycjonowanie, ani o próby itp. Sklep został stworzony na szablonie firmy, która udostępnia sklepy interentowe, (http://shoptrix.pl/cennik#zakladam) do 10 produktów można sobie otworzyć sklep za darmo, do 100 produktów kosztuje to 30 zł/mies. (niewiele). Nawet nie pokusili się o wykupienie własnej domeny, tylko stworzyli to na shoptrix.pl. Podziałają max 3 miechy i ślad po nich zaginie, a naiwni kasy nie odzyskają.
Shoptrix.pl wymaga podania "imienia i nazwiska" (np Kaczor Donald), maila i hasła. Maile mają założone na darmowych serwerach (np dzial.finansowy.candyspol@prokonto.pl
założone na www.prokonto.pl) a numery telefonów to zwykłe bezpłatne startery.
Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.
Chris_11
18-11-2009, 11:21
Nie wierzę, że ktoś mógłby poważnie pomyśleć o zakupach w tym sklepie.
No to uwierz... Będziemy mieli powtórkę z rozrywki z zeszłego roku (JapanFoto). Pewnie coś w okolicach Bożego Narodzenia.
MacGyver
18-11-2009, 12:21
JapanFoto był jednak o niebo lepiej zorganizowany. No i coś tam sprzedał, zanim właściciel wykonał "Wielką ucieczkę".
Panowie, a tak na poważnie.
Dyskutujemy z przymróżeniem oka, ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
Pisze, że dostał odpowiedź od Candys Polska. Ja też próbowałem oddzwonić to skrzynka się zgłasza. Metoda działania ta sama, przebieg rozmowy też.
ale czy to nie kwalifikuje się do zgłoszenia "podejrzenia popełnienia przestępstwa"?
W takim razie jeśli to ci sami, do których linka podał Shadow to już w ub. tygodniu sprawa została zgłoszona na Policję o czym pisałem na forum Nikona wraz z opisem wielu rozmów telefonicznych z nimi przeprowadzonych.
Wczoraj wysłałem maila z pytaniami a dzisiaj oddzwonili do mnie. Można odbierać towar osobiście . Adres mieli przysłać smsem za chwilkę. Czekam już 5 godzin... Jak myślicie ile jeszcze mam czekać?
;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
http://209.85.135.132/search?q=cache:8LNrycidQ_oJ:ale.gratka.pl/ogloszenie/2368963_asus_k70io_t6600.html+%C5%81ukasi%C5%84ski ego+30+51-100+%C5%9Awidnica&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
http://209.85.135.132/search?q=cache:01gkoVaSm9EJ:ale.gratka.pl/ogloszenie/2417707_asus_g60j_i7_720q.html+%C5%81ukasi%C5%84sk iego+30+51-100+%C5%9Awidnica&cd=2&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
To się nie doczekasz. Karta SIM od razu po zakończeniu rozmowy wylądowała w śmieciach a poszukiwania kolejnych jeleni trwają w najlepsze :)
Podobnie jak na forum Nikona proponuję zasypywać ich mailami udając żywnie zainteresowanych klientów - niech sobie podzwonią, zawsze to jakieś koszty, może trochę to ich zniechęci...
Normalnie sprawa dla prokuratury bo widzę że ogłaszają się gdzie tylko się da żeby złapać jelenia. Co ciekawe jeśli się powie że przelejesz kasę od razu to gość Ci wyśle namiary na konto już po minucie :)
nowart ---> To mówisz, że jest już sprawa na Policji ? Bo jak co to mam tam kumpla to mogę mu naświetlić sprawę.
łukasińskiego 30 51 100 świdnica, problem w tym, ze Świdnica ma inny kod pocztowy 58-100. Ulica Łukasińskiego faktycznie jest ale jest też w wiekszosci miast na dolnym śląsku. Moze jest ktoś ze Świdnicy i zerknie co to za cudo. W googlach o numerze 30 cisza. Poza "slynna" firmą krzak
W Świdnicy na podanej ulicy nie ma budynku z numerem 30.
Ja chętnie za tą cenę kupię nawet Nikona D700 ;)
MacGyver
19-11-2009, 10:03
Czyżby zaczynali się klonować ?
http://candys.eshopping24.eu/index/
Szczerze, to przestaje być już nawet śmieszne. Sprawa powinna się szybko skończyć, chociaż w Internecie jest coraz mniej "łosi" którzy się nabierają na 0 sprzedanych, 0 kupionych, 0 komentarzy. Po prostu taki ktoś jest od razu wykluczany (bo nie pewny).
A co do adresu w Świdnicy. Mam do niej dosyć spory kawałek i nawet nie sprawdzałem w googlach czy to dobry adres. Od razu mi śmierdział.
Jeśli chodzi o naciąganie ich na koszta - może to dobre rozwiązanie. Zawsze mają kilka starterów mniej ;-).
Tak z ciekawości - można takie coś profilaktycznie zgłaszać na policje czy musi być szkoda udokumentowana?
Rozmawiałem z tata na ten temat. Prokuratura zawiadomienia nie przyjmie bo przestępstwo nie została dokonane. Na policje możesz zgłosić, ale pewnie i tak się tym nie zajmą, bo to tylko "podejrzenia". No chyba, że Cie zrobili w ciula, wtedy możesz zgłosić na policję.
Tak czy siak jeśli nie ma przestępstwa, to raczej nie ma opcji, żeby sprawa "ruszyła".
EDIT: Ktoś wcześniej pisał, że sprawa została zgłoszona - zajmą się pewnie jeśli kogoś ten Candys oszukał.
Pozdrawiam
Chris_11
19-11-2009, 14:58
A do urzędu skarbowego tego nie można zgłosić??
W końcu ceny są nierealne...
Ciężko stwierdzić. Chociaż, jeśli ktoś chciałby się tym zająć (czyt. ma czas) to mógłby zgłosić tu i tam, może udałoby się typa uwalić.
Chris_11
19-11-2009, 15:31
Ja myślę, że nasze US tylko czekają na życzliwych donosicieli. :D :D
A do urzędu skarbowego tego nie można zgłosić??
W końcu ceny są nierealne...
Ale co chcesz zgłosić do urzędu? Kogo ma ten urząd ścigać i za co? Ja sobie moge stronkę zrobić i napisać, że sprzedam nówkę 1200L za 2000 zlotych i co, nie mogę? Co mi urząd może zrobić? Co innego jak ktoś się na to nabierze i wpłaci mi kasę, ale to wtedy policja a nie urząd. Swoją drogą nawet zakładając anonimowo taką stronkę i używając starterów musieliby pójść dalej i założyć konto w banku na fikcyjną osobę i tu myślę jest pole do popisu dla policji.
Chris_11
19-11-2009, 16:12
Ty możesz sprzedawać swój własny sprzęt za ile Ci się podoba... Co innego, jeśli jakaś firma/sklep sprzedaje po cenach duuuuużo niższych niż rynkowe, to musi udokumentować pochodzenie takiego towaru.
Ty możesz sprzedawać swój własny sprzęt za ile Ci się podoba... Co innego, jeśli jakaś firma/sklep sprzedaje po cenach duuuuużo niższych niż rynkowe, to musi udokumentować pochodzenie takiego towaru.
Czy ty widzisz gdzieś tam napis sklep, albo firma, albo regon? Jak dla mnie jest to prywatna strona pani Aleksandry Walszczyk.
Ops. Sorki znalazłem, jest że to firma, więc możesz mieć rację
Pozdrawiam
Co nie zmienia faktu, że robi ludzi w przysłowiowego "Wała".
Co nie zmienia faktu, że robi ludzi w przysłowiowego "Wała".
Tu się nie zgodzę, nikt przy zdrowych zmysłach nie przelałby ani złotówki przed otrzymaniem towaru od takiego "sklepu". Jeżeli ktoś kogoś robi w "wała" to kupujący sami siebie.
Racja, ale chodzi mi o to, że sam fakt próby oszukania innego człowieka jest dla mnie robieniem w "wała". Bo robi to z premedytacją, a ludzi naiwnych jest od groma i jeszcze trochę.
Z fałszywych przesłanek można wyciągnąć fałszywe lub prawdizwe wnioski..
Twoja przesłanka ("jesli firma sprzedaje coś za tanio") jest fałszywa, zaś wniosek ("musi pokazać faktury/dokumenty") jest w polskich realiach prawdziwy, ale z niej nie wynika. Przy kontroli skarbowej w sklepie zawsze mogą chcieć zobaczyć faktury zakupu, niezależnie od cen sprzedaży.
zdRAWki
Konto gość posiada bo jak powiedziałem że przeleję kasę to mi wysłał. Jakiś więc punkt zaczepienia jest. Tylko jest tak jak mówicie. Póki nikt nie jest poszkodowany to trudno wszczynać postępowanie karne. Funkcjonariusze policji musieli by zrobić prowokację wysyłając mu kasę i czekać czy przyjdzie sprzęt. Ale wątpię żeby byli tak nadgorliwi. Dopiero jak kilku ludzi nabierze wtedy sprawą się zajmą.
Chris_11
19-11-2009, 20:27
Jeszcze chwilę i znajdą się naiwni.
Powiedzmy sobie szczerze... Niektórym ludziom do zapewnienia wystarczy numer konta bankowego i fakt, że ktoś na własny koszt do Nich dzwoni i opowiada niestworzone historie upewniając, że cena, którą oferuje nie jest wyssana z palca.
Dopiero jak kilku ludzi nabierze wtedy sprawą się zajmą.
Wystarczy jedna osoba - jacyś ochotnicy?
zdRAWki
Rafik000
20-11-2009, 00:07
Witajcie,
Mój kumpel zamówił właśnie przed chwilą tam 5tkę zobaczymy co z tego wyjdzie, powiedział że kasy im nie wyśle tylko za pobraniem.
Także poczekamy zobaczymy, dodam tylko że zrobił to z pełną premedytacją że to jest nie możliwe ale on zawsze musi sprawdzić na swojej skórze.
Jak coś będę wiedział od razu dam znać.
Czekamy na info w razie czego ;-). Jak nie wypali, niech zgłasza sprawę do niebieskich!
sebcio80
20-11-2009, 01:31
no przecież ja u nich kupilem 5D + laptop, piszac ze chce odebrac osobiscie (do Swidnicy mam blisko)
pewnie wiekszosc osob obecnych na forum tez cos "kupila" ;-)
Oddajecie jakiejś szumowinie swoje prawdziwe dane osobowe/adresowe?;)
Kupiłem 5D + laptop ale czekam drugi dzień na dane do przelewu. Dane osobowe częściowo prawdziwe.
Witajcie,
Mój kumpel zamówił właśnie przed chwilą tam 5tkę zobaczymy co z tego wyjdzie, powiedział że kasy im nie wyśle tylko za pobraniem.
Także poczekamy zobaczymy, dodam tylko że zrobił to z pełną premedytacją że to jest nie możliwe ale on zawsze musi sprawdzić na swojej skórze.
Jak coś będę wiedział od razu dam znać.
Jak za pobraniem to się nie doczekasz sprzętu. Ktoś już tu pisał że do dzisiaj czeka na SMS kiedy i gdzie ma odebrać osobiście sprzęt. A jak powiesz że przelewasz kasę w ciemno to gość Ci wyśle nr konta już po minucie :)
Dostałem smsa z danymi do przelewu. Zmienił się adres z Łukasińskiego 30 na 10.
Nr konta PKO BP VIP 75 102034660000920200705061.
Kto wpłaca kase?
:)
Kto wpłaca kase?
Ty - przecież podjąłeś się przeprowadzenia prowokacji ;).
zdRAWki
mogą dla "wizerunku" kilka aparatów sprzedać więc kto pierwszy ten ? ... naiwny
Dzwonili już czy przelałem pieniądze. Jak wpłacę do 12 to jutro odbieram przesyłkę od kuriera z DHLu pomimo , że kurierzy nie pracują w sobotę. Oj chyba się skuszę ;)
trolluch
20-11-2009, 12:47
Jak to nie pracują?
W Warszawie w sobotę jest zawsze jakiś kurier na dyżurze.
Chociaż nie wiem jak jest w sekcji krajowej, bo ja robię w międzynarodówce.
Kurierzy pracują, ale tylko w przesyłkach ekxpresowych za kasę taką że zęby bolą ;)
To byłby pierwszy przypadek sklepu, który sprzedając towar za 20% wartości dorzuca jeszcze extra kuriera :)
Ci to mają chody w świecie Businesu..
Kto wpłaca kase?
Widać dobrze są zorganizowani bo ja miałem inny numer konta i w Millennium Bank
Najlepiej nabrać ich na fake potwierdzenia przelewu i powiedzieć, że kasa poszła, a potem czekać na reakcje.
Najlepiej nabrać ich na fake potwierdzenia przelewu i powiedzieć, że kasa poszła, a potem czekać na reakcje.
ale wtedy zaczniemy grac w Ich grę, pamietaj to my jesteśmy ci dobrzy a oni ci źli:-P
Chris_11
20-11-2009, 14:44
Bo chamstwo trzeba chamstwem traktować! :)
Chcesz mieć Proroka na głowie?
zdRAWki
Widać dobrze są zorganizowani bo ja miałem inny numer konta i w Millennium Bank
Pytali się ciebie w jakim banku masz konto?
Podejrzewam , że zbierają zamówienia na najbliższe dni aby zniknąć zanim pojawią się negatywne opinie w necie.
Tak. I mówił że szkoda że nie w Millennium bo byłoby szybciej :)
Ktoś kupił sprzęt w tym "sklepie"?
Informacja na stronie :
The shop has been blocked