Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 300d Nie Podnosi Się.

b'Art
18-09-2005, 20:50
No i tak. Wiedziałem, że kiedyś ten dzień nadejdzie, czytając sobie o problemach innych, dziś mój 300D powiedział że do roboty nie wstanie!!!
Qrde, na razie go wietrzę (4 dni temu robiłem trochę w wilgoci, może coś w plecaku zostało???), baterie pełne, wyjąłem załadowałem zurueck i nic, ZERO !!!

Wyjąłem gripa, baterię bezpośrednio i nic! QQQQQQQQQQQQQQrde !

Macie jakieś sugestie?
Oczywiście do tej pory nie było trabli, chodził jak złotko, teraz nic śpi gnojek, nie pojawia się nic nawet na LCD, nic, choć by jakiś ERR a tu ****!

Mam jeszcze gwarancję.
Question: czy Wam coś takiego się przydarzyło???????

thorin
18-09-2005, 21:20
moze to tylko sprawka baterii, sprawdzales na innych bateriach ?

Venio
18-09-2005, 21:48
zapraszam http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4841 :D

thorin
18-09-2005, 21:55
hyhy widac wszedzie polecam ta sama metode :) no ale czego sie spodziewac, przeciez nie da sie zdiagnozowac aparatu via inernet, jesli tylko "sie wylacza", gdyby mu dzwonily zawory, albo przy hamowaniu sciagalo go na lewo lub prawo, to co innego

b'Art
18-09-2005, 22:38
hyhy widac wszedzie polecam ta sama metode :) no ale czego sie spodziewac, przeciez nie da sie zdiagnozowac aparatu via inernet, jesli tylko "sie wylacza", gdyby mu dzwonily zawory, albo przy hamowaniu sciagalo go na lewo lub prawo, to co innego

Taaaaaaaa. Nic nie dzwoni, nawet pierdnąć nie chce. Nie wiem może się jeszcze na czas polski nie przestawił głupek? :(

Zobacze przewietrzę go, styki powinny byc ok, sprwadzałem na gripie i bez,
jeśli nic to nie da ludki z serwisu powiedzą co mu dolega, kurde mam nadzieje że to nie SARS. :(

Swoją drogą to jak się człowiek przywiązuje do głupiej rzeczy i stanu jej działania.

Jak mi sie żona zepsuje też ją przewietrzę, może pomoże... :) a jak nie to pewnie nie zaszkodzi :) I hope.

Venio
18-09-2005, 23:25
masz wgrany orginalny soft?

b'Art
19-09-2005, 14:48
masz wgrany orginalny soft?

Taaaaa sofcik nie ruszany, ruskich nie zapraszałem :)
Może jakieś błędy w sofcie? Canon czagoś tam nie poprawiał ostatnio?

Tomasz Golinski
19-09-2005, 15:07
Żadnych zmian ostatnio nie było. Zostaje serwis. Chyba, że sam będziesz szukał bezpiecznika... :roll:

Venio
19-09-2005, 15:52
eh wsumie nie wiem czym sie martwisz. Masz gwaracje to oddajesz i po tygodniu dostajesz naprawionego. Ja miałem stres bo nie wiedziałem jak serwis toleruje canony z 'nieich' softem.

b'Art
19-09-2005, 17:44
Żadnych zmian ostatnio nie było. Zostaje serwis. Chyba, że sam będziesz szukał bezpiecznika... :roll:

Kurcze to oby był to bezpiecznik, ale co mogło spowodować przepalenie?
Sam nie będę szukał - nie mam zdolności nano - zegarmistrzowskich, poza tym gwarancja jest lepsza. :)

Vitez
19-09-2005, 18:00
ale co mogło spowodować przepalenie?

Nic konkretnego. Zuzyl sie i tyle.
Lusterka od AF tez same w 300D wypadaja a nie po huknieciu o sciane/ziemie.
Zwal to na "jakosc wykonania" ;) .

b'Art
19-09-2005, 18:19
Nic konkretnego. Zuzyl sie i tyle.
Lusterka od AF tez same w 300D wypadaja a nie po huknieciu o sciane/ziemie.
Zwal to na "jakosc wykonania" ;) .

Molto Grazie !! Za pomoc i podtrzymanie na duchu !!!!! :)