Zobacz pełną wersję : Pseudo studio z zarowka blyskowa ( jedno zrodlo swiatla)
patricko
03-11-2009, 18:34
Witam. Chce sprobowac zdjec pseudo studyjnych tj z jednym zrodlem swiatla ale nie wiem czy mi sie uda osiagnac pozadany efekt. Majac C30d i C85 1,8 chce uzyc zarowki blyskowej+ zwykla zarowka(pilot)w podwojnej oprawce+ parasolka biala dyfuzyjna. Chcialbym by efekt koncowy byl taki jak opisy tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=uH84-pA7p-c pytanie brzmi czy ktos z was tego probowal w takim zestawieniu i jaki jest produkt finalny? moze macie jakies zdjecia z takich sesji? ;D
Patryk_mirek
03-11-2009, 23:29
Jeśli masz blendę i spory zapas cierpliwości (żeby opanować światło błyskowe) to takie efekty raczej bez większych problemów powinieneś osiągnąć...
Czy próbowałem? tak, na zajęciach w szkole dostaliśmy jedną lampę i blendę i "macie bawcie się"
Ja osobiście przy ograniczonym budżecie doradziłbym kupienie za 100-200zł jakiegoś chińczyka studyjnego (im tańszy tym lepszy -jak się zepsuje mniej szkoda będzie wyrzucić) czemu? -bo ma większą możliwość regulacji mocy...