Zobacz pełną wersję : 300D + 70-200 f4 L - backfocus?
Witam.
Ostatnio mam powtarzające się problemy z takim zestawem.
Wydaje mi się, że to backfocus, choć zdarza się głównie
przy szybko poruszających się obiektach. W wyapdku zdjęć
statycznych raczje nie mam problemów.
Przykład:
http://www.coddy.org/share/A5072RLFC.jpg
Czy to jest backfocus?, przecież cięzko jest ruszyć
tylko cześć kadru.
Pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Paweł Guraj.
Tomasz Golinski
17-09-2005, 16:52
Przy szybko poruszających się obiektach 300d kiepsko działa, bo nie możesz sobie porządnego servo włączyć. Jeśli przy statycznych jest ok, to nie będzie to BF. Po prostu aparat nie nadąża z ustawianiem.
...bo nie możesz sobie porządnego servo włączyć.
A da sie włączyć ? :P Jesu jaki ja nie na czasie :D
zainstaluj dobry firmware, to bedziesz mogl...
kurde... mam wgrany ten ruski soft. To był chyba pierwszy taki firmware. Ale czytałem wątek o nowych aktualizacjach w tym temacie i nic nie widziałem by była uruchomiona ta opcja :O chyba pojde do okulisty :/ Czyli który soft mam sciągnąć?
kurde... mam wgrany ten ruski soft. To był chyba pierwszy taki firmware. Ale czytałem wątek o nowych aktualizacjach w tym temacie i nic nie widziałem by była uruchomiona ta opcja :O chyba pojde do okulisty :/ Czyli który soft mam sciągnąć?
Undutchables...
Undutchables...
Ok ściągne dzieki
Ok ściągne dzieki
z tym ze to taka hybryda, a nie pelne i klawe servo, poszukaj na forum o undutchables, dowiesz sie sam...
Tomasz Golinski
17-09-2005, 20:17
Ale o co chodzi? Przeciez napisalem, ze nie mozna?
Jakby to powiedzieć, musisz... skasować 300D i wgrać 350D :lol:
Ale o co chodzi? Przeciez napisalem, ze nie mozna?
Pytałem sie bo napisałeś to tak jakby "da sie włączyć ale dziala nie tak jakby sie tego chciało".
Tak to zrozumiałem :P
Tomasz Golinski
17-09-2005, 21:13
AA, chodzi o to "porządne"? Noo, bo są nieporządne: AIAF (głupie) i servo (nie działa) ;)