Zobacz pełną wersję : Praca licencjacka z turystyki powiązana z fotografią
FreeFire
28-10-2009, 19:34
Witam!
Jestem na etapie wyboru tematu do pracy licencjackiej... Z promotorem wymyśliliśmy temat "Wykorzystanie fotografii jako elementu promującego Roztocze Środkowe". Jest to wstępny temat i może się jakoś zmienić. Chciałbym was poprosić o jakąkolwiek pomoc... może ktoś zna jakąś literaturę którą mogę wykorzystać lub macie jakieś pomysły...
Pozdrawiam:)
był tu taki gość, co fotografował Karpaty, nawet album wydał
może ktoś sobie przypomni jego imię
Może fyrste? - jego krajobrazy to dla mnie mistrzostwo, no i album też wydał:) Tyle, że Roztocza tam nie widziałem, no ale temat pracy można przecież jeszcze zmienić.
:arrow:galeria (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=28188)
Sergiusz
29-10-2009, 03:01
Kiedyś spędziłem tam tak zwany długi weekend. W maju było zimno jak w zimie i większość czasu spędzałem w tym miejscu: http://www.foto.roztocze.net.pl/displayimage.php?album=2&pos=2
Objeździłem wkoło to co było w przewodniku ale jakoś niewiele było miejsc godnych podniesienia aparatu do oka. Były jakieś ścieżki przez las nad jakimiś strumykami ale tłok był tam taki, że po przejściu paru metrów z nosem w czyimś plecaku dałem sobie spokój i wróciłem na miejsce zakwaterowania.
Może fyrste? - jego krajobrazy to dla mnie mistrzostwo, no i album też wydał:) Tyle, że Roztocza tam nie widziałem, no ale temat pracy można przecież jeszcze zmienić.
:arrow:galeria (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=28188)
o, to to
FreeFire
29-10-2009, 15:03
No niestety tak często wygląda zwiedzanie z jakimś przewodnikiem czy ulotką... Najlepiej jest się ustawić z jakimś znajomym z tych okolic, a jeśli się nikogo nie zna to poszukać na forach kogoś chętnego do współprac i przynajmniej trochę znającego roztocze:)
Tak temat mogę jeszcze zmienić ale wolałbym pozostać przy roztoczu ponieważ praca ma mówić o jednym ze sposobów promocji tego regionu... Tatry już są dosyć dobrze wypromowanie:)
Chyba, że coś takiego "Rola fotografii w promocji Tatr ..."
ponieważ tu o mnie mowa to ja bym na Twoim miejscu nie zmieniał tematu. To dość prosty i, wydaje mi się, przyjemny temat.
Z mojego albumu mógłbyś sobie przeczytać wstęp - może Cię naprowadzić na pewne dalsze działania :)
FreeFire
29-10-2009, 16:49
Też tak myślę:)
Fyrste, a gdzie znajdę Twój album?
tylko u mnie już. ale wstęp Ci mogę przesłać na PW albo maila ;)
FreeFire
29-10-2009, 18:17
Na pewno skorzystam:)
Może mi ktoś jeszcze jakiś pomysł podsunąć? Np na jakiś rozdział itp. :)
Jestem świeżo po magisterce i mam pytanie?
Co będziesz opisywał w tym temacie, żeby uzbierać ~40 stron ?
Temat może być przyjemny, ale żebyś się nie wkopał tak jak ja, że nie będziesz miał już o czym pisać a licznik stron pokaże 24 ;]
przemyśl to dwa razy, bo licencjatow/magisterek i tak nikt później nie czyta, no chyba że masz zapędy na doktorat.
pozdro
FreeFire
09-11-2009, 15:27
W tym jest problem ale MOŻE się uda. Sam wstęp można zrobić dosyć obszerny z przykładowymi zdjęciami, zawierający oczywiście trochę historii.. fajnie jakby mi się udało zdobyć jakieś informacje o pierwszych katalogach ze zdjęciami czy przewodnikach. Mógłbym pisać o różnych sposobach promocji za pomocą fotografii np Albumy, pocztówki, przewodniki czy katalogi. Mogę zrobić ankietę o tym w jakim stopniu zdjęcie np w jakimś katalogu zachęca do odwiedzenia danego miejsca/regionu.