Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Łódzcy Canonierzy i nie tylko odliczcie się ;-)

Strony : 1 2 3 4 5 6 [7]

tothemax
06-12-2012, 12:02
Bardzo sympatyczne, kameralne spotkanie :D. Dziękuję wszystkim przybyłym za miłe towarzystwo.

igła
06-12-2012, 23:59
Bardzo sympatyczne, kameralne spotkanie :D. Dziękuję wszystkim przybyłym za miłe towarzystwo.
Dla mnie było to bardzo pozytywne spotkanie. Super atmosfera i nowe dośwadczenia. Dziękuję za zaproszenie. Pozdrawiam wszystkich uczestników.

Morfii
07-12-2012, 14:48
Tylko 2 osoby robiły zdjęcia ;)

MM-architekci
09-12-2012, 10:53
Nie wiem gdzie to w sumie dac wiec dam poki co tutaj heh. Szukam osoby zainteresowanej robieniem zdjecia jako drugi fotograf na slubach ( ceremonia/wesele ), oczywiscie odplatnie. Taki pakiet dwoch fotografow po prostu. Samo robienie zdjec. Jesli ktos zainteresowan kontakt na PW. Minimum doswiadczenia to znaczy 2-3 sluby zrobione tak abym mogl sie zapoznac z materialem.

mwitek
17-01-2013, 16:44
witam

dopiero teraz wpadłem na ten wątek bo i dopiero ostatnim czasem zabrałem się poważniej za fotografię. poważniej acz wciąż bardzo amatorsko :-D

zacznę śledzić ten wątek i jak będzie okazja to bardzo chętnie pojawie się na jakimś spotkaniu i czegoś nowego od was nauczę. :-D

pozdrowionka!

p.s.
czy działa i przyjmuje amatorów jakaś łódzka grupa funkcjonują na fb tudzież innym serwisie/portalu?

analogforever
01-02-2013, 16:32
może jakies spotkanko fotograficzne byśmy zrobili ? ze dwie modelki w bieliźnie na przykład , są jacyś chętni oprócz mnie ?? :-)

tothemax
01-02-2013, 16:57
Trochę im **** zmarzną w tej bieliźnie... :)

Wasyl
01-02-2013, 17:12
może jakies spotkanko fotograficzne byśmy zrobili ? ze dwie modelki w bieliźnie na przykład , są jacyś chętni oprócz mnie ?? :-)

zależy od terminu i ew kosztów ale generalnie jestem za ;-)

barman_pl
01-02-2013, 17:50
Analog zawsze coś mądrego wymyśli :lol: ... Też jestem za ;)

Pozdr.

analogforever
01-02-2013, 19:06
, to podajcie terminy pasujace chodzi mi o dni tygodnia , moze dla odmiany w tygodniu popołudniu/wieczorem a nie w weekend jak zawsze ?

barman_pl
01-02-2013, 20:36
Jarku, ale jak chodzi Ci o bieliznę, to chyba na tą chwilę jedynie studio ;)

Pozdr.

szuler
01-02-2013, 21:33
a to Ty będziesz w tej bieliźnie, że się tak martwisz
widzę skład szykuje się zacny to i ja może zawitam

analogforever
01-02-2013, 23:08
słuchajcie , widze to tak; że gdyby się znalazło ze 7 chętnych można by wynająć na jeden dzień pokój w którymś z hoteli , moze sie zgodzi managment w jakimś na tak układ ze wchodzimy około dziesiecioosobową grupa na zdjecia na powiedzmy 6 godzin , dwie modelki chętne do zapozowania tfp i wizażystka która przemaluje i przeczesze do dwóch stylizacji każdą modelke , mysle ze w granicach 40-50zł na głowe by sie zamknęło jeśli chodzi o koszty.W studio bielizny to nie ma co robić , wiadomo jak sa wyposazone studia, ani łożek ani porządnych foteli do bieliźnianych fotek imo sie nigdzie nie znajdzie .

barman_pl
01-02-2013, 23:25
Jestem za ;)... Już się doczekać nie mogę :D

Dawaj Zbychu dawaj :)... będzie zacnie :mrgreen:

Pozdr.

analogforever
01-02-2013, 23:38
no to szukajcie modelek jak macie jakieś znajome .

Morfii
02-02-2013, 02:56
Jako że mi się 8 stycznia córeczka urodziła może być ciężko z terminem, ale się postaram... dawajcie termin to go zapiszę gdzieś wielkimi wołami :)
50 tkę Takumara chętnie po testuję :)

tothemax
02-02-2013, 11:18
A gdzie to spotkanie by miało się odbyć?

analogforever
02-02-2013, 13:09
jakiś hotel w Łodzi , ale który to nie mam pojecia jeszcze , zalezec to bedzie od tego czy wpuszczą grupe gdy sie wykupi tylko jeden nocleg dla jednej osoby , jak bedą chętni na spotkanie to dopiero mozna wtedy pogadać z dyrekcjami, wczesniej to nie ma co zawracac głowy , termin do uzgodnienia miedzy nami imo. 50-ka to mało przydatna bedzie raczej na takiej sesji , proponuje gdzie indziej wypróbować :-) , i zaopatrzyć sie coś w granicach 24-28mm :-D a najlepiej przeprosić z kitem bo jest niezstąpiony w małych pomieszceniach .

Morfii
02-02-2013, 13:15
kit poszedł dawno pod młotek jak miałem takumara 17-50... tylko skąd miałem wiedzieć że takumar się rozpadnie (wyleciała soczewka), 28mm jest na stanie :)

A może w Pałacu Poznańskiego nas wpuszczą ? Ponoć świeżo wyremontowany i gotowy do używania...

PS.
czy ktoś ma problem ze skrótem klawiszy ALT + a w LR ? Pytam bo zamiast dawać mi "ą" kasuje cały tekst... wkurza to jak diabli..

analogforever
02-02-2013, 13:26
a co to za takumar 17-50 > o tamronie pewno myślałeś ? :-) , o wszelakich pałacach to mozna raczej zapomnieć , wiem jakie kwoty krzyczeli gdy było organizowane spotkanie Canon Foto Klubu :-(

Morfii
02-02-2013, 14:32
sorki... za długo szukałem tej 50 i teraz mi się pitoli ;) Chodzi o tamrona :D

Bazyss
03-02-2013, 01:04
Zapowiada sie ciekawe spotkanko. Moze lofty na tymienieckiego fajny hotelik tam maja z duzymi oknami i sporym swiatlem zastanym.

analogforever
03-02-2013, 13:20
Zapowiada sie ciekawe spotkanko. Moze lofty na tymienieckiego fajny hotelik tam maja z duzymi oknami i sporym swiatlem zastanym.

Marcinie, to jak coś wiesz wiecej na ten temat to się podziel, zauważyłem ostatnio wysyp zdjeć robiony w tych loftach , moze to własnie w tym hotelu

pamano
03-02-2013, 17:11
Witam i odliczam się.

Bazyss
03-02-2013, 19:52
Marcinie, to jak coś wiesz wiecej na ten temat to się podziel, zauważyłem ostatnio wysyp zdjeć robiony w tych loftach , moze to własnie w tym hotelu

Niestety nic nie wiem, jedynie widzialem kilka zdjec z tych loftow. Przegladalem jedynie ich oferte pokoi.

szuler
03-02-2013, 21:37
a może zboczeńcy darujecie sobie tą bieliznę i taką sesję można w tygodniu zrobić w większości lokali na pietrynie

analogforever
03-02-2013, 23:31
ejjj dlaczego zboczeńcy , przecież damską bieliznę planujemy robić nie męską :-)

--- Kolejny post ---

Witam i odliczam się.

witamy

analogforever
04-02-2013, 13:07
widze ze jest zainteresowanie spotkaniem , to moze zróbmy liste kto sie pisze ,wtedy bedzie mozna lepiej oszacować wielkość składki w zależności od ilosci chętnych , i określcie sie czy weekend jak zwykle bywało czy w tygodniu moze .

1 analogforver
2
3
4
5

Morfii
04-02-2013, 14:02
w tygodniu może być... mi pasuje od 16-18 lub po 20... bo dziecko mam do kąpania ;)

szuler
04-02-2013, 16:21
1 analogforver
2 szuler
3
4
5

barman_pl
04-02-2013, 16:36
1 analogforver
2 szuler
3 barman 90%
4
5

szuler
04-02-2013, 18:50
zostały dwa wolne miejsca ;)

analogforever
05-02-2013, 19:50
hehee , to tylko tak na przykład te 5 miejscówek, myslę że optymalnie by było ok 7 osób, tak aby kazdy miał dużą szanse coś fajnego zrobić :-)

Bazyss
06-02-2013, 00:48
1 analogforver
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5

barman_pl
06-02-2013, 03:23
a może zboczeńcy darujecie sobie tą bieliznę i taką sesję można w tygodniu zrobić w większości lokali na pietrynie

Ja jestem za takim fajnym ekspresyjnym MINI ;)... Takie coś da się zrobić w sumie wszędzie ;)...
Nie mam parcia na bieliznę, bo mam ją na co dzień
https://canon-board.info/imgimported/2013/02/thgekkebek-2.gif
źródło (http://rctruck.pl/forum/images/smilies/thgekkebek.gif)..

Reasumując - mogę mieć modelkę wystrojoną od głowy do pięt, byle by była kumata i żeby wyszły dobre zdjęcia ;)

Pozdr.

analogforever
06-02-2013, 17:40
Michał ,
akurat rzuciłem temat bielizny bo imo ze spotkania chciałbym miec jakieś zdjecia do portfolio, a bieliźniane zawsze się fajnie ogląda i chyba stosunkowo łatwa sesja do zrobienia , tylko fajne fotograficznie łóżko jest potrzebne , co zapewnia w miare pokój w jakimś hotelu . A ze zdjeciami z wystylizowaną od stóp do główy modelką to juz jest poważna sprawa , mua, fryzjer , stylista, projektant który użyczy ciuszków do sesji , biżuteria itd , to powazna sesja i do końca z dobrym efektem na koniec wypadałoby by była zrobiona także w jakimś ciekawszym niz studio pomieszczeniu , ja cały czas myśłałem o spotkaniu gdzie składka bedzie wynościć do 50zł od głowy ,a przy takiej sesji sie za tyle nie zmieścimy , zresztą nie mam tyle czasu aby umawiac taka ekipe na sesje bo to są dziesiatki telefonów i rozmów z kilkoma osobami ,ja to tak widze ze swojego doświadczenia i obserwacji , zresztą sami się pewnie juz przekonaliśmy jak na wcześniejszych spotkaniach były modelki przygotowane , tylko jedno spotkanie gdzie Zuza pozowała było cacy i wyszły w miare klasowe zdjecia, mowa o tym ze sama modelka nie ma oddpowiednich ciuchów , butów, dodatków do dobrych zdjeć , chyba ze siegniemy sobie po modelki Playboyowo/Ckm owe które sie potafią ubrać do zdjeć :-) ale kwota składki bedzie poważna juz :-)

Morfii
06-02-2013, 18:24
Ja się dopiszę na samym końcu by znów lipy nie było jak ostatnio... Na taką konkretną sesje jak pisze analogforever bym się na bank pisał.. faktycznie do portfolio fotki by się takie przydały :)

barman_pl
06-02-2013, 19:35
Jarek, w sumie masz rację ;)... Ja się oczywiście dostosuję - to była taka luźna propozycja ;)

pozdr.

analogforever
06-02-2013, 20:27
no właśnie nie wiem czy mam racje :-) , tak mi sie jakoś skojarzyła bielizna bo tego nie robiliśmy jeszcze, to raz ,a dwa to tak jak pisalem wcześniej , ale kazda inna propozycja jest mile widziana , to tylko to co mi osobiście do głowy przyszło akurat jesli chodzi o temat bielizny :-)

robertunio
06-02-2013, 20:28
Jeśli uważacie, że amator da sobie radę na takiej sesji to poproszę o dopisanie.
Czy jednak 600D i kitowy 18-135 to nie za mało?
Odpowiadający mi termin: po 16 lutego.

Danon
06-02-2013, 20:54
Witam witam
Jeżeli jest jeszcze wolne miejsce to chętnie dopiszę się do listy =)
Z miłą chęcią pofocę w dobrym towarzystwie

szuler
06-02-2013, 22:18
jasne miejsca są tylko jeszcze nie wiadomo na co :)

barman_pl
06-02-2013, 22:53
...tylko jeszcze nie wiadomo na co :)
Ważne że chęci są, a w razie czego będziemy focić tramwaje :mrgreen:

Pozdr.

Morfii
07-02-2013, 01:05
Dobry tramwaj nie jest zły ;) sesję moherów w tramwaju :lol: do tego HDR :D

analogforever
07-02-2013, 18:48
pomysł podrzuciłem , z tą bieliźnianą sesją , chyba ze macie jakies inne to mówcie :-D

1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon

Morfii
07-02-2013, 20:45
1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon
7 Morfii

barman_pl
08-02-2013, 05:06
To ja może zadam podstawowe pytanie. Czy ktoś Was zna jakieś dziewczyny, które można by było wziąć na to spotkanie ? ...Bo możemy tu do śmierci się umawiać i skończy się na foceniu tramwajów :mrgreen:

ps. Jarek, skąd wytrzasnąłeś Ferrari ?... też chcę, nawet samo, bez dziewczyn, byle dali sfocić :)

Pozdr.

analogforever
08-02-2013, 12:16
modelki do sesji to chyba najmniejszy problem imo , fakt ze teraz są sesje na uczelniach i nie wszystkie bedą dostępne ,ale jak macie jakies zaprzyjaźnione modelki to rozmawiajcie , na razie to zbieramy grupe chętnych, jak jeszcze dojdą ze dwie osoby to zaczne rozmawiać na temat udostepnienia jakiegoś pokoju w hotelu do zdjeć , chyba ze tez moze ktoś ma jakiś zaprzyjaźniony managment w którymś to bedzie łatwiej .Ferrari to najlepiej kupić , wtedy mozna fotografować ile sie chce :-) z modelkami albo bez ,a jak sie nie jest właścicielem to lipa troszke wtedy żeby zdjęcia zrobić , ale jeszcze jedną sesje planuje jak sie ciepło zrobi bo wszystkiego wtedy nie zrobiłem co planowałem :-)

barman_pl
08-02-2013, 18:46
To najwyżej kupię ferrari jak tak ;)... A poważnie jak byś potrzebował Jarku przy tej sesji jak będzie ciepło pomocnika to jestem zdecydowanie bardzo zainteresowany ;)

Pozdr.

analogforever
08-02-2013, 20:01
To najwyżej kupię ferrari jak tak ;)... A poważnie jak byś potrzebował Jarku przy tej sesji jak będzie ciepło pomocnika to jestem zdecydowanie bardzo zainteresowany ;)

Pozdr.

spoko, będę pamiętatał , nie wiem tylko czy pozująca sie zgodzi na asystenta bo raczej odważniejsze zdjecia będe chciał zrobić :-)

Johnus
08-02-2013, 21:14
Ja w zależności od daty i godziny też chętnie zajrzę, dowiedzieć się coś ciekawego i poznać prę ciekawych osobistości ;)

barman_pl
08-02-2013, 23:36
Jarku... To ja sobie po cichu sfocę felgę albo przedni zderzaczek :mrgreen:

Pozdr.

aligator16
09-02-2013, 22:02
Ale mnie tu dawno nie było :D
Co do sesji w loftach bo kiedyś się dowiadywałem, nie robią problemów, można wchodzić większą grupą i focić, koszt to 450-550zł za dobę, jednak ja bym większą grupą niż 5 osób nie wchodził, z wiadomych względów, zawsze można podzielić się w ciągu tej jednej doby.

analogforever
11-02-2013, 15:20
no to lipa jak sa takie koszty wynajęcia :-(

robertunio
11-02-2013, 17:24
Może poszukajmy w konkurencyjnych dla hoteli apartamentach prywatnych lub studiach ?
STUDIO-LOFT na wynajem w Łodzi - Cennik (http://www.studio-loft.pl/cennik.html)
Apartamenty hotelowe w Łodzi | Standard lepszy niż hotel: parking, LCD TV, WiFi, kuchnia i więcej - zobacz (http://www.aparts.com.pl/apartamenty-lodz)
Jaka cena nas interesuje i na ile godzin jest taki lokal potrzebny ?
Jakie są przewidywane koszty wizażystki i modelki ?

analogforever
12-02-2013, 23:27
robertunio, fajnie że sie włączyłeś, bo juz myślałem że samotnym organizatorem zostane tego spotkania, a jak pisałem wczesniej nie mam tyle czasu żeby sie wszystkim zająć :-) szczególnie że uziemniony jestem tzn bez samochodu

mwitek
13-02-2013, 08:33
może i ja się dopiszę. co prawda amator ze mnie i tak jak czytałem wasze plany to nie chciałem się wygłupiać ale widzę ze robertunio zaznaczając też bycie amatorem przetarł szlaki :-D

więc jeśli to nie będzie 1-3 marca to się pojawię.

1 analogforever
2 szuler
3 barman 90%
4 bazyss 90%
5 robertunio
6 Danon
7 Morfii
8 mwitek

barman_pl
18-02-2013, 03:53
Ja nie jestem z Łodzi, więc tak tylko zapytam - uda się coś ogarnąć z tym tematem czy będzie jak zawsze :mrgreen: ?...
Nie pomogę w organizacji, bo nie mam możliwości - stąd pytanie ;)

Pozdr.

Danon
19-02-2013, 01:55
robertunio, miejscówki konkretne! jeśli chodzi o czas to myślę, że 4h musi być. w zależności też ile będzie docelowo osób

szuler
22-02-2013, 14:54
i chyba zakończyliśmy kolejne spotkanie :twisted:

robertunio
24-02-2013, 22:13
Mam nadzieję, że jeszcze nie. Wysłałem kilka zapytań odnośnie udostępnienia pomieszczeń na taką sesję.
Dziwne (być może tak jest zawsze, ale robię to I raz) ale każdy po usłyszeniu założeń: 8-10 Osób,
4-8 godz., sesja fotograficzna podnosi kwotę do 700 a nawet 1500 (Giemzów) PLN. Nie chcę całej historii moich mailingów przytaczać
bo nie miejsce i czas. Jak tylko znajdę coś taniego (myślę o ok. 200-300 Pln) to dam zaraz znać. Mam nadzieję, że nie tylko ja szukam :)).
Będzie trzeba do tego doliczyć pewnie jeszcze koszt modela/ki, manicurzystki. Ktoś z Was się orientuje jakie to koszta ?

aligator16
25-02-2013, 13:35
Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić

Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1w5F1Gg4eCY&feature=youtu.be)
Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości :) Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.

Morfii
25-02-2013, 20:57
ale nie taki lokal jak na filmie...

RTSiak
26-02-2013, 21:55
Mam taką propozycje. Co Wy na to aby zacząć organizować Foto Deje (pewnie część pamięta te organizowane przez Moje Miasto) w różnych ciekawych miejscach (typu stare rozwalone czy też odrestaurowane fabryki/pałace itd itp... ogólnie ciekawe miejsca nie koniecznie dostępne na codzień dla zwykłego szarego Łodzianina). Osobiście mógłbym się zająć kontaktem z ''opiekunami'' obiektów które by nas interesowały. Może MMka wzięłaby nas pod patronat, albo np Nasze miasto czy Obiektywna? Można by coś pokombinować. Nie znam zbyt wielu ciekawych miejsc więc tu prosiłbym o jak najwięcej propozycji. Oczywiście widziałem to od początku do końca bezpłatne dla każdego zainteresowanego.

szuler
27-02-2013, 12:38
ja mogę tylko napisać, że jestem zainteresowany bardziej takim fotografowaniem niż kolejny cykaniem dziuni w studio
będziesz robić zdjęcia na Widzewie w rundzie wiosennej?

RTSiak
27-02-2013, 13:31
Tak będę.

Morfii
01-03-2013, 10:26
Każdy pomysł jest dobry... Czekamy na jakieś propozycje, puki są chętni :)

zoomi
02-03-2013, 16:06
niż kolejny cykaniem dziuni w studio

jeśli cykasz dziunie w studio to tylko współczuć... są tacy którzy wolą prawdziwe modelki od dziuni
a tak serio to więcej szacunku dla kobiet nie zaszkodzi panie pstrykacz

szuler
02-03-2013, 22:32
oczywiście poprawię się panie fotografie
życzę fotografowania samych profi modelek :)

zoomi
02-03-2013, 22:42
odpowiedź także z klasą...

Ernestoo
03-03-2013, 01:17
Chyba tylko mi udawało się zbierać chętnych i coś z tego wychodziło, łódź to specyficzni ludzie :/
Teoretycznie mógłbym to zorganizować, ale widzę to tylko w opcji nie po kosztach, tzn. ok 100zł przy 8-10 osobach, macie lokal przez kilka godzin, 2 grupy fotografów żeby każdy mógł na spokojnie podziałać, 3-4 modelki, make-up, stylizacje, oświetlenie zapewnione. Jeśli byli by chętni - zapraszam, można coś ustalić

Bo jak widzę że ktoś chce wynająć lokal za 200zł do zdjęć, które typowo mogą służyć jako reklama, do tego brać pierwsze lepsze modelki byle tfp, make up może wg niektórych nawet nie być, byleby było tanio, to to się kupy nie trzyma niestety.
Zobaczcie sobie jak inni sobie radzili:
Master Class Weekend Łódź - Backstage - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1w5F1Gg4eCY&feature=youtu.be)
Koszt modelki - to zależy jakie się ma portfolio i znajomości :) Makeup - ok 50zł, za dwa da się załatwić, fryzura to samo mniej więcej.

Dzięki za przywołanie mojego filmiku :-) Jeśli ktoś byłby chętny to możemy coś w takim stylu zorganizować na wiosnę! ;-)
Pozdrawiam :)

analogforever
03-03-2013, 05:34
Dzięki za przywołanie mojego filmiku :-) Jeśli ktoś byłby chętny to możemy coś w takim stylu zorganizować na wiosnę! ;-)
Pozdrawiam :)

fajny filmik, gratuluje jeśli to Ty kręciłeś :-)

sorry ze mnie nie było troszke ale byłem totalnie out ostatnio , robertunio widze ze troche pogadałes w tych lokalach , jak mozesz to podeslij mi tel do siebie na priv , aligator16 - widzisz , spotkań w studio było juz kilka , ja z nich mam aż całe 3 zdjecia w portfolio z czego dwa po niezłej pracy domowej w PS , podrzuciłem pomysł zrobienia czegoś co wzbogaciło by mi portfolio i myslę że innym także , a prace studyjne tego nie zrobią, chyba ze bedzie to high end makijaż i stylizacja na ładnej buźce , chociaż osobiście zdecydowanie wolałbym bielizne na zgrabnej modelce , bo bardziej mi takie zdjecia są potrzebne, pewnie kiedyś zadowoliłbym sie jakimiś portrecikami studyjnymi , teraz nie , nie wiem jak inni ale widze ze na liste wpisały sie osoby które troszke fotografują juz , przynajmniej te które znam dlatego zarzuciłem temat spotkania niestudyjnego .

aligator16
03-03-2013, 15:18
No niestety wszystkim dogodzić się nie da, jednym coś te spotkania dały, innym nie. Co do studyjnych spotkań, ja odpadam raczej przy organizacji takiego czegoś, zmieniłem studio i musiałoby mi się to bardzo opłacać. Ogólnie mogę pomóc/zorganizować te lofty jeśli będą chętni, jako uczestnik raczej odpadam z pewnych względów :)

RTSiak
12-03-2013, 19:48
Temat Foto Dejów na razie podrzuciłem Obiektywnej. Oni jednak nie mają osobowości prawnej co stanowi duży problem jeśli chodzi o dogadywanie się z tymi wszystkimi instytucjami operującymi obiektami, które by nas interesowały. Szukam dalej.

RTSiak
19-05-2013, 13:25
Mam pilną sprawe. Szukam kogoś z Łodzi, kto posiada 1d (obojętne czy 1d2/3/4... X :D) i mógłby się spotkać chociaż na 10min, obojętne gdzie (manufaktura albo jakieś inne miejsce w centrum, albo mogę nawet podjecać gdzieś dalej) i udostępnić mi na kilka chwil puszke. Bardzo chciałbym przetestować na 1dynce moją sigme 120-300OS. Chce sprawdzić jaka będzie różnica w pracy AF w porównaniu do mojego 7d z którym ta sigma chyba za bardzo się nie dogaduje;/. Dla zainteresowanego moge w zamian podrzucić też do testów sigme 8-16 i oczywiście będzie można przestrzelić samemu 120-300/2.8 :D

szuler
23-05-2013, 20:16
mam 1d3, ale będę w Łodzi od 03.06

--- Kolejny post ---

mam 1d3, ale będę w Łodzi od 03.06

Morfii
12-06-2013, 11:57
Siemanko,
może ktoś z naszych rejonów ma chęć sprzedać swój słoik.. canona 85 f1,8. Chętnie przygarnę dobrą sztukę :)

Glorf
11-07-2013, 12:35
Mam taką propozycje. Co Wy na to aby zacząć organizować Foto Deje (pewnie część pamięta te organizowane przez Moje Miasto) w różnych ciekawych miejscach (typu stare rozwalone czy też odrestaurowane fabryki/pałace itd itp... ogólnie ciekawe miejsca nie koniecznie dostępne na codzień dla zwykłego szarego Łodzianina). Osobiście mógłbym się zająć kontaktem z ''opiekunami'' obiektów które by nas interesowały. Może MMka wzięłaby nas pod patronat, albo np Nasze miasto czy Obiektywna? Można by coś pokombinować. Nie znam zbyt wielu ciekawych miejsc więc tu prosiłbym o jak najwięcej propozycji. Oczywiście widziałem to od początku do końca bezpłatne dla każdego zainteresowanego.

Taki wypad plenerowy rowniez uwazam za nieporownywalnie bardziej ciekawe doswiadczenie niz kolejna nudna sesja w studio. Jakby sie udalo cos fajnego zalatwic to sie pisze ;)

dr11
13-07-2013, 23:43
Obadałem w tygodniu jedną fabryczkę w centrum. Ze cztery kondygnacje ruin. Dodatkowo graffiti + bajzel ;) Można wchodzić bez większych problemów.
Sampelek z poddasza: Woophy - Download (http://woophy.com/download/1427730)

RTSiak
14-07-2013, 13:06
Gdzie to dokladnie jest ?

Glorf
14-07-2013, 13:11
Na Tymienieckiego, tuz przy Lodzkiej Strefie Ekonomicznej. Wchodzi sie do ruiny przez okno :D Ja bym tam w zyciu zadnej modelki nie zabral, no ale co kto lubi.

dr11
15-07-2013, 08:57
Bingo. Już wchodzi się wygodnie. Gorzej z poruszaniem się po wnętrzu, straszny pieprznik gdzieniegdzie. Modelka rzeczywiście by musiała być odważna. Ale sesja typu zombiee lub biała dama mogłaby się wpasować jak ulał ;)

Morfii
15-07-2013, 09:20
temat odżył ? :)

heretyk
31-08-2013, 15:19
dzieje się coś ostatnio?
u mnie niestety praca... powoduje, że nie mam zbyt wiele czasu na hobby a teraz szykuje się znów wyjazd na dłuższy czas.:cry:

RTSiak
01-09-2013, 13:02
Fotodej w galerii (http://moya.toya.net.pl/site_aktualnosci.php?news_id=5192&na_dzien=2013-08-31&)

kolejny fotodej wrzucony na toye, ktos moze orientuje sie gdzie mozna znalezc informacje o tych fotodejach przed faktem tak aby mozna bylo na nie skoczyc ? :D

genosajd
20-10-2013, 20:11
Odliczam się!

genosajd
21-10-2013, 10:04
OK, Witajcie więc,

Mam dwie "modelki" tzn. zabytkowe autka nadające się do ciekawych sesji fotograficznych.
Tutaj fotki autek: DKW F8 Meisterclasse (https://lh6.googleusercontent.com/-RZ3CcT6u6ic/UlqgxbI70XI/AAAAAAAAD30/WcB-FldTt0M/w1313-h875-no/IMG_7088.jpg)
Renault Primaquatre (http://www.imcdb.org/vehicle.php?id=634169)

Jeśli zebrało by się kilka osób, możemy zrobić jakieś foconko, kwestia tego czy są chętni, czy ma ktoś jakieś światła lub dodatkowy sprzęt oraz wybór miejsca bo ja mogę dodatkowo jeszcze jakąś blende, statywów kilka wziac.
Miejsce jedyne, które ja mogę zaproponować to np poligon na złotnie.

Jesli ktos ma dostep mozna pomysleć o modelu/modelce lub modelu i modelce ciekawych ubraniach z epoki i ustawic auto pod jakims zameczkiem/dworkiem i połączyć to wszystko w całość...

Jeszcze jest jesień więc kolory dopisują, czekam na odzew...

heretyk
21-10-2013, 10:15
Witamy :-)

Morfii
27-10-2013, 10:43
OK, Witajcie więc,

Mam dwie "modelki" tzn. zabytkowe autka nadające się do ciekawych sesji fotograficznych.
Tutaj fotki autek: DKW F8 Meisterclasse (https://lh6.googleusercontent.com/-RZ3CcT6u6ic/UlqgxbI70XI/AAAAAAAAD30/WcB-FldTt0M/w1313-h875-no/IMG_7088.jpg)
Renault Primaquatre (http://www.imcdb.org/vehicle.php?id=634169)

Jeśli zebrało by się kilka osób, możemy zrobić jakieś foconko, kwestia tego czy są chętni, czy ma ktoś jakieś światła lub dodatkowy sprzęt oraz wybór miejsca bo ja mogę dodatkowo jeszcze jakąś blende, statywów kilka wziac.
Miejsce jedyne, które ja mogę zaproponować to np poligon na złotnie.

Jesli ktos ma dostep mozna pomysleć o modelu/modelce lub modelu i modelce ciekawych ubraniach z epoki i ustawic auto pod jakims zameczkiem/dworkiem i połączyć to wszystko w całość...

Jeszcze jest jesień więc kolory dopisują, czekam na odzew...

Jak dla mnie pomysł super :) Piszę się na to... Miejsce na foty też mi pasuje ;) Bo mieszkam blisko :D
Dodatkowym oświetleniem nie wesprę bo mam tylko lampę systemową... więc nie ma szału.

Witamy :-)
Witaj :)

Bazyss
04-11-2013, 23:50
Dopiszcie mnie do listy, chetnie cos porobie ;)

tothemax
07-11-2013, 23:23
Do jakiej listy? Łódzka grupa CB już od dawna nie funkcjonuje :P

Morfii
12-11-2013, 15:54
No może byśmy to zmienili ?

marcinsadowski
12-11-2013, 22:33
Tak jest

Morfii
13-11-2013, 08:08
No to ludziska... kto tu jeszcze zagląda i ma chęć popstrykać?

genosajd
13-11-2013, 13:18
jej, jeden post na miesiąc :D

Moja propozycja nadal aktualna, zima się zbliża i potem juz nie będzie okazji, w deszczowe dni tez raczej odpada..

Wkryst
13-11-2013, 23:39
Ja też łódzki kanonier...

Sent from my iPad using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

mwitek
14-11-2013, 13:25
Ja też się piszę na brusa

tap z komóry

zoomi
15-11-2013, 20:22
są na forum osoby z Łodzi zajmujące się fashion photo ?

tothemax
16-11-2013, 00:41
@up

A konkretniej co masz na myśli?

zoomi
16-11-2013, 13:58
konkretniej ? nie rozumiem... fashion photo to fashion photo (i nie mam na myśli zestawu kieca&garniak ślubny w parku)
pytanie wydaje mi się dość proste, jeśli nie jest - nie odpowiadaj...

RTSiak
25-11-2013, 23:15
Czy ktoś może polecić jakieś ciekawe miejsce na sesje? Miejsce typu ''opuszczona fabryka'' i tego typu klimaty w lodzi i okolicy?

pajlot
26-11-2013, 00:10
patrzyłeś tutaj : Forgotten.pl Opuszczone Miejsca / lodzkie (http://www.forgotten.pl/miejsca.php?wojewodztwo=lodzkie)

jest z czego wybierac, sam się zdziwiłem ile tego w okolicy.

RTSiak
26-11-2013, 11:23
Oo tego nie znałem, dzięki.

pajlot
26-11-2013, 12:37
fajne , bo oprócz fotek w miarę świeże opinie są i uwagi , np. jak dojechać czy wejść. ta fabryka w Tomaszowie ciekawie wygląda - patrzę na nią bo po drodze na działkę mam - ale trzeba się chyba pospieszyć zanim ktoś do końca teren "posprząta".

RTSiak
08-12-2013, 17:23
Czy ktoś kojarzy jakiś wysoki budynek do którego można się dostać po zmroku tak aby strzelić łódzką panorame nocą ? W sumie teraz wystarczy że to miejsce będzie otwarte do 18 bo o 16 już jest ciemno ;] Fajnie by było jakby był jakiś taras albo chociaż dało się otworzyć okno.

grzesław
10-02-2014, 00:38
Trochę późno tu zajrzałem,ale jestem canonierem z łódzkiego,popieram też wspólne spotkania na foty,pogaduchy w temacie i nie tylko,wspomniany browar-jestem za:) RTSiak,jeżeli nie byłeś na terenie dawnego ZWCH Chemitex-Wistom,to polecam,29ha ruin,mnóstwo ptaszorów i inne atrakcje. Masz blisko,bo to w Tomaszowie Mazowieckim.

nicram65
20-03-2014, 00:26
Witam Wszystkich.
Jestem od niedawna na CB i jestem z łódzkiego. Dokładnie Tom. Maz.
Też jestem chętny do pogadania o fotkach, może gdzieś wyskoczyć np. na Wistom.
Pozdrawiam.

słowiczek
20-06-2014, 15:58
Lepiej późno niż wcale:). Witam wszystkich i dopisuję się jako canonier z Tomaszowa Mazowieckiego:)

tomphoto
23-06-2014, 11:43
Mała zapowiedź wystawy
https://www.facebook.com/photo.php?v=692391277500945

RTSiak
01-07-2014, 00:48
Czy ktoś z Łodzi lub okolicy posiada Sigma Dock ? Chętnie odwiedziłbym owego posiadacza i podpiął się do owego Docka :D Oczywiście wybrałbym się w parze z odpowiednim napitkiem !

tothemax
30-07-2014, 17:17
Wiem, że są wakacje i w ogóle ;), ale może znalazło by się parę osób chętnych na jakieś spotkanie fotograficzne? Niedawno uruchomiłem nowe studio więc miejsce jest.

Morfii
02-08-2014, 08:11
ja chętnie :) bo ostatnio tylko tylko rok zmienia się w tym poście ;)

Kasiula86
13-11-2014, 19:46
Heja ludziska!!! czy ktoś tu jeszcze wchodzi? Czy ktoś chętny na fotograficzne spotkanie? Fotograficzny spacer?

RTSiak
14-11-2014, 00:06
Jakieś konkretne pomysły? Ja mógłbym pofocić wspólnie, w grupie zawsze weselej ;]

zoomi
15-11-2014, 19:50
spacer ? oj nie, zimno w PL

Kasiula86
17-11-2014, 10:47
zimno? ubierzemy się ciepło i będzie dobrze :) ja byłam wczoraj wieczorem robić zdjęcia i nie było źle, dzień dla mnie prawie dowolny, czekam na propozycje

RTSiak
18-11-2014, 23:42
na szybkosci poki jeszcze sie da mozna byc jakos przemknac do hotelu centrum, super zdjecia ludzie wrzucaja teraz z tamtad

mwitek
19-11-2014, 07:34
To kiedy i gdzie? :-)

Kasiula86
19-11-2014, 18:31
poniedziałek?

RTSiak
20-11-2014, 00:25
mnie pasi i niedziela i poniedzialek, moge sie w miare dostosowac

Kasiula86
22-11-2014, 13:36
jutro jestem cały dzień w Warszawie ale w poniedziałek możemy się spotkać, czy ktoś jeszcze idzie?

RTSiak
26-11-2014, 13:56
ehhh ciagle zapominam o tym watku... moze w ten weekend cos ? :D

RTSiak
27-11-2014, 17:17
"W sobotę, 29 listopada odbędzie się fotodej w Zajezdni Muzealnej Brus. Spotykanie rozpocznie się o godzinie 11.00 przy ulicy Konstantynowskiej 115. Fotodej potrwa do godziny 13.00.
W programie przewidziano możliwość sfotografowania miejsc na co dzień niedostępnych dla zwiedzających np. hali tramwajów lub kuźni.
Serdecznie zapraszamy!"

barman_pl
30-11-2014, 04:27
ehhh ciagle zapominam o tym watku... moze w ten weekend cos ? :D
Też zapominam, więc może by tak coś zmotać ? ;)

Pozdr.

Kasiula86
30-11-2014, 11:40
Słuchajcie a może wymienimy się mailami? Może poczte sprawdzamy częściej? :) katarzyna.struzycka@gmail.com

szuler
02-12-2014, 21:36
jestem zainteresowany, ale przy obecnej pogodzie studio, a na plenerek najwcześniej w kwietniu :)

Kasiula86
11-12-2014, 10:53
to może zorganizujemy jakieś spotkanie w studio i kilka modelek?

zoomi
11-12-2014, 23:05
fajne modelki zawsze :)

ryba_ryba
31-12-2014, 19:16
Witajcie, trochę latek focenia mam za sobą, ale z miła chęcią podłączę się do jakiegoś pleneru. A może wyjazd w Alpy francuskie - można połączyć z nartami.

RTSiak
02-01-2015, 19:07
My tu mamy problem z zebraniem się chociażby na Pietryne a kolega o Alpach... :D

ryba_ryba
02-01-2015, 22:49
Może ciekawszy klimat na zdjęcia a poszusować można

zoomi
03-01-2015, 01:05
w Alpach mniej hołoty niż na Piotrkowskiej, trudniej o zaatakowanie nożem przez kolejnego łysego debila - może stąd taka propozycja :)

ryba_ryba
03-01-2015, 04:46
Może ustalić termin spotkania np. piątek 9.01 ok 18 w jakimś pubie. W trakcie takiego spotkania można umówić spotkania z sesjami foto. Dobrze by było mieć stałe miejsce spotkań a zarazem miejsce w którym można by było organizować wystawy foto

szuler
05-01-2015, 01:52
dobry pomysł modelki i w alpy ;)

ryba_ryba
09-01-2015, 01:27
Jak widzę po odwiedzających i ich odzewach - to raczej ciężko zorganizować spotkanie łódzkich canonierów

mwitek
09-01-2015, 09:07
No właśnie, aż wstyd. Nikoniarze z Łodzi działają od czasu do czasu a my... Trzeba to zmienić.

Morfii
09-01-2015, 13:20
No widzę że jedyny moment na spot Łódzkich Canoniarzy to Targi foto :D haha

ryba_ryba
09-01-2015, 19:17
Proponuję zrobić listę chętnych ba spotkanie
1. Jacek

igła
10-01-2015, 18:57
Mam taki pomysł może byśmy wyznaczyli sobie taki projekt który wspólnymi siłami zrealizujemy. Mam pomysł aby cyklicznie powiedzmy raz w tygodniu spotykać się na przykład w niedziele o godz. (ustalonej wspólnie) W centrum Łodzi np. plac przy DH CENTRAL i uwiecznili byśmy dla potomnych jak powstaje trasa W-Z. Co prawda trochę późno ale lepiej późno niż wcale. W końcowej fazie można zorganizować wystawę z naszych spotkań. Miejsce wystawy i termin też może udało by się załatwić w ciekawym miejscu. Zgłaszam pomysł i oczekuję inicjatyw lub innych propozycji.
Janusz

mwitek
10-01-2015, 22:36
Jak na razie to nie udaje nam się w ogóle spotkać, a Ty chcesz cyklicznych cotygodniowych meetingow :-)

igła
11-01-2015, 13:15
Przecież nikt nikogo do niczego nie zmusza. A twoje podejście do tematu dyskwalifikuje jakiekolwiek działania w tej kwestii. Skoro nie ma i nie będzie zainteresowania to świat i tak dalej się kręci i niech każdy robi zdjęcia dla siebie i sam sobie je ogląda. Ja biorę sprzęt i ruszam w plener. Miłego dnia.

mwitek
11-01-2015, 16:19
Ależ broń Boże. Po prostu staram się realnie spojrzeć. Ten temat przewija się już od dawna i gdyby moje podejście było takie jak piszesz to nawet bym tu nie zaglądał. Jestem chętny na spotkanie i wspólne działania, ale wiem też jak sam stoję z czasem i potrafię sobie wyobrazić ze raczej mało kto będzie mógł co tydzień poświęcać czas na projekt z twojej propozycji.

szuler
12-01-2015, 21:11
ja jestem zainteresowany spotkaniami, ale po 20 marca jak wrócę do Łodzi

mwitek
12-01-2015, 23:05
Mogę kiedyś zorganizować spotkanko fotograficzno terenowe.

https://canon-board.info/imgimported/2015/01/lagiewniki281220147-2.jpg
źródło (https://lh4.googleusercontent.com/-2p_Q6_sIxfM/VLLszfEsD2I/AAAAAAAAFtg/Ob8_iJdWMtU/s720/lagiewniki28-12-2014-7.jpg)

szuler
13-01-2015, 11:17
oki tylko nie dopij do końca :)

mwitek
13-01-2015, 15:10
Tego to już dawno nie ma :-)

igła
13-01-2015, 22:19
OK może do tego czasu więcej chętnych będzie

analogforever
16-01-2015, 00:16
ja się chętnie wybiore na spotkanie jakiekolwiek , moze być nawet plener ,dawno w takim nie byłem . :)

mwitek
16-01-2015, 05:33
Coś zatem pomyślimy

Bazyss
22-01-2015, 22:08
chętnie dołączę do spotkania - dawno nic nie było, pasowało by się spotkać ;)

RTSiak
23-01-2015, 23:41
moze skoczymy jakas grupa obcykac ruiny hotelu centrum poki jeszcze cos stoi ? mozna tam niezle pokombinowac, np w niedziele

szuler
09-04-2015, 09:32
wiosna wreszcie nadeszła więc może czas na jakieś foto-spotkanie :)

ryba_ryba
09-04-2015, 09:45
Jestem za

szuler
15-04-2015, 14:48
zainteresowanie przerosło moje oczekiwania ;)
może zróbmy limit osób mogących przyjść :)

zoomi
15-04-2015, 20:21
od czwartku w Łodzi dobry plener i duzo zwierzyny :) ...długonogiej :)

RTSiak
16-04-2015, 23:50
z wiekszosci tej zwierzyny same szkielety zostaly :(

zoomi
20-04-2015, 23:44
serio ? nic takiego nie zauważyłem :)

Hepta
24-04-2015, 22:23
To ja bym się zgłosił na to spotkanie, jeśli jeszcze są miejsca...

analogforever
27-04-2015, 09:12
to ja też chętny, jakieś piwko wypić w parku.... :)

szuler
03-05-2015, 16:00
może małym składem, ale się uda
9 maja pasuje?